Viete mi poradit lacneho zubara na vymenu ciernych plomb? Hladala som, ale 150 za jednu je pre mna moc.
Lacny zubar je oxymoron 😃
tak to je scifi lacný zubár. Ako píše mandzula 80/90 eur za plombu podľa mňa lacnejšie nie.
@alickapusinka WTF? Ok, ak sa niekedy budem sťahovať do Bratislavy, zubárku si nechám na východe. 80 eur za plombu, šialené.
Ty vole ja mám tak zlatú zubarku myslím aj ako človeka ale aj cenovo dostupnu že koniec... dievčatá 20 eur plomba ....
Amalgamove plomby sa uz nerobia.
@wanduska327 inak aj ja mam taku, dokonca v bratislave ;) uz je to sice nejaky rocik, co mi nieco vrtala, ale bolo to za plombu tusim 28€. Ale tak na to treba mat trochu stastie, trochu chodit pravidelne na prevenciu a najma si poriadne umyvat zuby.
@egonsk pane boze 🤦🏼♀️ normalny zubar uz ani ine ako “biele” nerobi a vyvoj aj v tomto smere je uz niekde uplne inde ziaden amalgan.
@milanemila ano, amalgan zakazali, lebo EU zakazala aj neskodne ziarovky a rad dalsich neskodnych, jednoduchych a funkcnych veci.
@egonsk ano lebo LED ziarovky maju nasobne nizsiu spotrebu a nasobne dlhsiu zivotnost
@milanemila a aj nasobne viac skodia zraku svojim uzkym svetelnym spektrom a vysokofrekvencnym blikanim, kedze sa nepouzivaju v spojitom (analogovom linearnom) rezime.
Aj prave koli tomuto problemu uz novsie kvalitne LCD sa snazia nepouzivat pulznu regulaciu jasu a maju osetrene vyzarovanie modrej zlozky aspon. U drahych LED ziaroviek vsak mozes najst iba mierne znizenie modrej zlozky, ale nie odstranenie pulzneho VF budenia, ktore skodi nervovej sustave.
@mandzula ja platím 90€ za plombu a to nemá moj zubár zmluvu so žiadnou poisťovňou 🤷
@kris_tin257 ja si vsak vdaka zmluve so ZP cast penazi vytiahnem spat.
A neprisiel sem dakto z Ukrajiny, kto je lacnejsi?
@mandzula áno aj ja, teraz som platila 225€ u zubára a dostala som cca 56€ od poisťovne, neviem prečo taká suma ale poteší aj to 😊
@milanemila ja by som zase brala amalgan,mam poslednu jednu,ktora drzi uz 20rokov...za to biele mi pravidelne vypadavaju(nie je to od zubara,za tie roky som vymenila asi 5 zubarov a stale rovnako),cca max 2 roky mi vydrzi jedna biela..aspon teda na zadne zuby..v CR sa na zadne zuby stale amalgan dava,lebo vzadu je vyssia vlhkost a biele tam nevydrzia,ja som toho jasny dokaz..popravde ma nebavi kazde 2 roky platit za nove plomby stale dokola..
@ronny123 tak niekde je problem, lebo ja mam jeden zub s bielou od 17tich spraveny a teraz mam 31 a drzi 🤷🏼♀️
@milanemila tak to mate stastie potom
@13mina pozri Pressburg Dental House. Platim podla poctu plosok 80 - 90 za zub. Maju zmluvu so vsetkymi ZP.