Ahojte. Minulý týždeň mi diagnostikovali anembyromolu (prázdne gestačné vaky) . Doktor povedal že môžem počkať na samovolný potrat alebo ísť na kyretaž, tak som mu povedala že počkám pár dní či príde samovolný (aby som to lepšie znášala psychicky), keď nie tak pôjdem na kyret. V sobotu som začala špiniť (taký hnedý výtok,ale nie až tak veľa ) , tak som dnes povedala že asi v piatok pôjdem na kyret keďže vyzerá to tak že samovolne nechce odísť. To je moje druhé tehotenstvo - prvé skončilo s kyretažou v 16tt . Vtedy pred kyretážou mi nasadili niečo (asi na roztahovanie krčka maternice) čo celkom bolelo a mala som z toho aj zimnicu . Prosím keď som to už raz absolvovala aj teraz to budú robiť - rozťahovanie? Lebo som čítala že pre ženy ktoré už rodili nedávajú , len neviem že ako je to teraz v mojom prípade....
A prosím v Bratislave kde by ste mi odporučali ísť na kyret? (aby som tam nemusela ostať cez noc). Veľmi sa z toho bojím, nielen fyzickej ale hlavne z psychickej stránky ☹
Ďakujem pekne za odpovede
už som 10tt, ale mám len gestačný vak, nie je tam plod..
v 16tt sa to robí inak... 1.trimester len uspia a urobia čo treba, nič nebolí, nie je žiadna príprava pred...
Ja som bola v Kochu po MA.Rano o 7 prijem, na obed pustaju domov.Akurat sa tam za to plati.
ja som bola na Antolskej.Presne kvoli tomu, ze oproti napr. Ruzinove (čo viem, tam sa prespava) Ta zoberu rano, na obed som isla na salu a o 15 domov. Neviem ako to je v Tvojom pripade, ja som mala MA hned na zaciatku tehotestva. Vyckavala som, injekcie atd, chcela som sa prirodzene vycistit, ale nevyslo to. Tak som sa tomu nevyhla. Ale klo klop klop vsetci bolo mili tam, vybavila som si predoperacne vysetrenia a chvalabohu zakrok dopadol dobre. A to ze som sa straasne bala, prvykrat v nemocnici a to zrovna na taktomto niecom.....po 2 mesiacoch som opat otehotnela a dnes nosim 5 mesacne babo v brusku 🙂 snad dotiahneme v zdravi do konca. DRZ SA
@kristina0103 Ahojky pisala som ti spravu
Ja som bola teraz cca mesiac do zadu na Antolskej začala som krvácať okolo dvanástej ma vyšetrili rovno spravili predoperacne vyšetrenia a okolo 16:00hod mi spravili kyret a o 21:00hod som šla domov.
ja som bola na kramaroch, rano na 7 tam, a poobede okolo 14 som sla domov. bolo to v 10-11tt
Aj ja som bola na Kramároch. Na 7 vyšetrenia, EKG, a potom som išla na izbu. Kyretaz bola okolo 11hod , 15 minútová záležitosť, iba uspali, nič nebolelo. Po 2 hodinách sme mohli ísť domov.
@petrisa213 @hviera81 pisala som správu
Ja odporucam ruzinov, jednak davaju na vyber aj tabletku (to ale musis zostat cez noc) ta je setrnejsia pre telo...alebo klasicky kyret rano prides a poobede ides domov.
Tiez som skončila pred mesiacom s touto diagnózou. Na poslednej kontrole som bola 11+0 a dohodli sme sa s doktorkou, že počkám na samočistenie, nakoľko ja som nechcela na kyret. O týždeň od poslednej kontroly som v piatok začala spinit, zo soboty na nedeľu sa rozbehlo krvácanie... Pila som alchemilkovy, salvijovy čaj, stlacala som si reflexný bod medzi palcom a ukazovákom... A vraj pomáha, keď sa s tým žena vnútorne zmieri....Dalo sa to zvládnuť doma a bola som rada, že nemusím do nemocnice
Ja viem, že otázka bola iná, ale chcela som napísať aj túto skúsenosť, ak by si sa rozhodla ešte počkať....
@kikuska717 ahoj . Ja zajtra rano by som mala ist na kyret ale prave teraz som zacala krvacat(je to krv s takymi kuskami) a mam bolest podbruska. Mozno ze teraz sa mi spustilo? 😲 lebo ten krv neteka velmi intenzive ako pri MS (od vcera az doteraz som mala len hnedy vytok s kuskami) Neviem ze co mam robiť , ist rano alebo tl zrušit 🥴
Je to možné, že sa to tak pomaly rozbieha u mňa to bolo tiež špinenie, slabé krvacanie(ako posledne dni MS) a potom až na ďalší deň prišli bolesti a krvácanie nabralo na intenzite...
Ja by som na kyret nešla, je to zásah do organizmu. Je veľa žien, čo to zvládnu samé doma a psychicky je to menej narocne(prístup lekárov v nemocnici je nie vždy zrovna najlepší...) . Je pravda, že človek nikdy nevie ako to bude prebiehať(ja som tiež čítala na internete rôzne hrôzy a celkom som sa bála) , ale lekár má dostatočne poučiť, že ak by som to nedávala, odpadavala by som alebo mala teploty tak do nemocnice hneď...
@kikuska717 už je to krv s takými kúskami, a bolesť brucha mám ako prvý deň pri MS. Akurat som pisala email doktorovi , lebo už nie je v ambulancii, tak dúfam ze aspoň odpíše. Keď nie tak zajtra ráno tam pôjdem nalačno a uvidím že čo povedia, ale podľa mňa zajtra ešte nebudú vidieť zmenu, lebo podla mňa to trvá kým sa to dočisti. Na moju psychiku by to bol obrovský plus keď by som nemusela podstúpiť kyret. Prosím koľko dni si krvacala a ako intenzívne? Ako pri MS alebo oveľa horšie? Mám doma obyčajný alchelmilkovy čaj, tak akurát to pijem a modlím sa aby sa to vyčistilo samo 😏
Ahoj,mrzí ma tvoja strata! Minulý rok som mala zamĺknutý potrat v 13tt a bola som na kyretáži v nemocnici Ružinov. Dali mi do krčka tyčinky (pondelok) aby povolil,bolelo to strašne aj som dosť krvácala, no po kyretáži (utorok) som bola o 2 hodiny na nohách,v sprche a šla som domov. Určite ma to bolelo až tak veľmi preto,že som predtým rodila 3×cisárskym, nikdy nie prirodzene. Ale vraj to roztiahnutie krčka liekmi je lepšie, lebo sa pri kyretáži nemusí nasilu otvárať. Prajem ti veľa zdravia a šťastia 🍀
Niektoré nemocnice preferujú samo čistenie, takže možno, ak sa už rozbehlo krvácanie aj ony budú za konzervatívnejsi postup... Krvácanie najskôr 2 dni slabé, potom sa to rozbehlo o polnoci, tak som 2 hodiny presedela na wc, lebo by som musela asi meniť vložku každých 20 minút... A potom to bola ako normálna menštruácia a prestalo to zo dňa na deň. Ďalší týždeň som občas ešte špinila.
@kikuska717 akurat odpisal doktor ze ak zacnem veľmi silno krvacat tak okamzite mam ist na pohotovosť na zakrok (len nechapem ze preco) , ked nie tak zajtra rano mam ist na dohodnuty zakrok (co by mal robit on) a tam sa dohodneme na dalsom postupe...tak mam taky pocit ze bude chciet ma nahovorit na zakrok...ale ja som sa rozhodla ze pojdem tam rano a poviem mu ze chcem pockat tyzden ci sa to docisti samo...ty po tyzdni si isla na kontrolu?
Robila som si skúšobný test na HCG a ten bol negatívny až týždeň po skončení krvácania a potom dva týždne od skončenia krvácania som šla na kontrolu a uz mi stihla nárast aj nová sliznica...
Inak tu je dobrý článok kyret vs. samocistenie: https://www.salud.sk/samovolny-potrat
@kikuska717 tak už som doma. Potvrdili že sa začalo samovolny potrat, a dali na výber že buď počkám a dočistim sa sama alebo dnes ma dočistia kyretazou. Tak som vybrala prvú možnosť, s tým že mám sledovať teplotu a keď začnem brutálne krvácať tak mám ísť na pohotovosť a tam ma dočistia..ale ako vidim aj ty si pisala že si veľmi krvacala a zvladla si to , tak to zvladnem aj ja keď nebudem mať horúčku.. sme silné 🙂
@kikuska717 teraz som zacala mat neskutočné bolesti, tak asi teraz sa to rozbiehalo...
Dúfam, že si to v pohode zvládla. Keď už bude po všetkom vydychnes si, že to zle už máš za sebou a budeš sa tešiť na nové začiatky tak ako ja🙂
@kikuska717 včera takú hodinu som mala obrovské bolesti, som myslela že to nevydržím, ale chvalabohu podarilo sa...odvtedy ešte mám bolesti len nie až také extrémne silné.. ešte stále krvácam a ešte stále idú aj také veľké kúsky.. dúfam že to je okay 😔
Áno aj ja som to tak mala. Najhoršie je, že na tie bolesti nezaberajú ani analgetiká.... Dokonca som mala bolesti ešte aj v piatok a skončilo to potom zo dňa na deň. Treba len vydržať.
Pls ako prebieha v Ružinove odstránenie polypu z endometria maternice? V piatok nástup zákrok a poobede domov či pre spanie v nemocnici? Vďaka
Zalezi v ktorom tt ste ja som mala prve tehu v 12tt MA a nic mi nedavali spravili kyretaz