Kváskový chlieb v Bratislave

vazka1
23. apr 2022

Viete mi prosim odporucit dobru pekaren v Bratislave, idealne Petrzalka, pripadne Ruzinov, Stare mesto kde maju kvaskovy chlieb? Zvykla som kupovat v yeme ale uz tam maju prehnane ceny.

3009
23. apr 2022

@vazka1 kváskový chlieb predáva Starý otec aj Malina.

tulipanicek
23. apr 2022

Čo je prehnaná cena?

janocka
23. apr 2022

@tulipanicek 3,49 za chlieb. My sme tam tiez kupovavali roky, lebo ked zacinali, kupili sme si tasku, s ktorou sme mali chleby do kila za 0,99 centov. No uz tento benefit zrusili, tak kupovat 2x tyzdenne chlieb za taku cenu je naozaj vela. Tak sme zacali doma piect kvaskovy

mistymay33
23. apr 2022

@vazka1 kvaskovy chlieb maju napr. aj v tescu.

vazka1
autor
23. apr 2022

@tulipanicek 3,49 sa obycajny kvaskovy a 3,99 za kvaskovy so semienkami. Tak to je uz trochu dost. Hlavne ked pred rokom boli oba za 2,79. Istu dobu som si piekla aj sama, ale momentalne na to ani nemam cas a tiez neviem ci sa to vobec oplati pri dnesnych cenach energii.

vazka1
autor
23. apr 2022

@mistymay33 tam maju predpokladam ze rozmrazeny a dopeceny. Najradsej by som chcela cerstvo upeceny

vazka1
autor
23. apr 2022

@3009 dakujem, pojdem pozriet

janocka
23. apr 2022

@vazka1 moj muz si to preratal a vychadza to lacnejsie ako Yeme chlieb. Ked boli chleby za 0,99 centov, tak sa oplatilo kupovat a neoplatilo piect, teraz je to naopak. Chapem, ze 0,99 za chclieb je malo, ale cakala som, ze ten benefit zmenia, ze napr. chlieb za 2€ s tou taskou a nie ze to uplne zrusia

vazka1
autor
23. apr 2022

@janocka mete pekarnicku alebo peciete v rure?

maranta_leuconeura
23. apr 2022

@vazka1 hlavne pozor na chleby zo supermarketov, ak je nejaky zdravotny problem, pre ktory musi byt chlieb kvaskovy. Napriklad v Bille su vsetky kvaskove chleby bohuzial s pridanym drozdim. Kedysi aj v Tescu to iste, ale uz som dlho nepozerala zlozenia-mozno zmenili, hoci pochybujem. V Kauflande mavaju v stojane Minit cisto kvaskovy, ale hned je prec. Este obehnut bioobchody, tam mavaju tiez

tulipanicek
23. apr 2022

Tak mne 4€ za kvaskovy chlieb nepríde veľa, keďže viem aký je to náročný proces a sama nám peciem. Problém inak v obchodoch je, že aj keď kupuješ kvaskovy, tak v mnohých prípadoch nie je čisto kvaskovy ale aj s droždím keď si pozrieš zloženie..

tulipanicek
23. apr 2022

@mistymay33 Len si v tom tescu skontroluj, či je čisto kvaskovy. Veľmi veľa ich je aj s droždím keď si pozrieš zloženie

enoula
23. apr 2022

Určite si upec doma, vies upiect naraz 2 menšie ci jeden balon, cast das do mrazaku a na týždeň vystarano..

kataka10
23. apr 2022

@vazka1 kvaskovy chleba predavaju aj vo Vienna Gate v Cisarov Pekar.

sonava
23. apr 2022

Ja som si oblubila kvaskove pecivo od Healthy Line, kupujem cez donasku edelia ale pozeram na nete ze by mali mat pekaren aj vo freshmarkete

luccija
23. apr 2022

@vazka1 tu máš zoznam v Ba
A myslím, že aj v pekárni na Mierovej muž tam chodí kupovať pečivo a iné domace veci

akvi
23. apr 2022

Mne sa tiež najprv ta cena za kvaskovy zdala prehnaná, kým som si nezacala piecť sama. Na kilovy chlieb rátam len suroviny že vychádzajú cez 1 euro, podľa druhu múky, semienok, korenín sa kľudne aj k 1,50 e môže vyšplhať. A to nerátam ešte energiu, keďže kvaskovy sa pecie na pomerne vysokej teplote, tak tam tiež nastupa ta cena. No a práca, piplacka na dva dni. Mna to ale našťastie baví. Ale kto nemá čas, tak to nie je nič preňho. Takže keď teraz vidím tie ceny, tak im rozumiem.

janocka
23. apr 2022

@vazka1 v rure pecieme. Kedysi, pred asi 8r. som kupila tuto formu https://www.kulina.sk/forma-na-pecenie-chleba-c... a v tom ho pecieme

diamond007
23. apr 2022

@vazka1 neviem jak ty, ale ja by som si našla ženu priamo pri bydlisku ktorá sa tomu doma venuje 🙂

vazka1
autor
23. apr 2022

@tulipanicek ja si nemyslim ze ten proces je az taky narocny, tiez som si piekla kvaskovy sama ale momentalne na to nemam cas. Chlieb z yeme ma tusim len 750g, takze marzu tam maju nahodenu riadnu.

basska_b
23. apr 2022

@diamond007 U nas kamoska v susednej ulici pecie za 3.50€. Tak raz za 2 tyzdne zoberieme a este mame dobry pocit, lebo je na neplatenej rodicovskej s 5rocnou dcerkou, zo zdravotnych dovodov

janasrncova
24. apr 2022

@vazka1 Keď sa ti zdá drahý, skús ho upiecť a zamysli sa, koľko by si zaň pýtala ty sama.

3009
24. apr 2022

@vazka1 ja kváskujem vyše dvoch rokov a ti poviem, že za 500 g kváskový v Starom otcovi stojí cca 3 eurá a aj Malina má kváskový 500 g za 3,60 eur. Takže jedine doma piecť, ale ja keď pečiem z kvalitných múk - Manitoba, Penam, celozrnná ražná, špaldlová múka tak len múka ťa vyjde 1,50-2 eurá, kde sú semiačka, energie a práca+ čas.

stanulienkat
24. apr 2022

@mistymay33 v Tescu to nema s kvaskovym chlebom nic spolocbe. Ten chlieb sa tusim vola "s" kvaskom. Nie kvaskovy. Takze je to obycajny chlieb, do ktoreho pridaju trochu kvasku.

tulipanicek
24. apr 2022

@vazka1 Ja netvrdím, ze proces je náročný. Ale stojí to čas. Ty píšeš že ho nemáš ale nepozdáva sa ti ten ten zaplatiť iným 🤷‍♀️ Plus teda energie, nesmieš presvihnut čas, aby bol dobrý, venuješ sa tomu. Pre mna má ten chlieb väčšiu cenu ako 4€ keď si zrátam cas, moju prácu, energie a suroviny. Tiež našťastie rada peciem, hoci som začínala tak, že som musela piecť

vazka1
autor
25. apr 2022

@janasrncova ako som uz pisala, tak som ho zvykla piect sama. Takze dik ale na takuto radu som sa nepytala. A dalsia vec je ze je rozdiel v nakladoch ked si niekto upecie 1 chlieb a ked ich v pekarni upecu desiatky slebo stovky denne.

vazka1
autor
25. apr 2022

@tulipanicek dik ale pytala som sa na pekaren a nie nazory o cene. Ako som napisala vyssie viem co to obnasa, a naklady pri vyrobe 1 chlebu su vyssie nez naklady na vyrobu desiatok alebo stoviek chlebov.

cacianka
25. apr 2022

@vazka1 presne to mi napadlo - roboty na vymiesenie cesta, veľkoobchodné zľavy na materiál, a celý proces vo veľkom objeme

3009
25. apr 2022

@cacianka ale akosi si zabudla, že v tom je aj plat niekoľkých pekárov a tí nerobia za min. mzdu a musia na tom aj niečo zarobiť a nie to robiť a predávať za výrobné náklady.

vazka1
autor
25. apr 2022

@3009 ale akosi som nepostrehla, ze by mzdy plosne rastli za posledneho polroka