Prosím poraďte dobrého detského ortopéda, kt. sa na dieťa pozrie komplexne. Nie, že ma odbije iba predpisom vložiek/topánok. Potrebujem u deti riešit prevažne vpadnutú klebnu na nohách a problémy, kt. sa od toho odvýjajú. Okres BA, SC ideál. Zatiaľ som nenatrafila na nikoho, kto by mal pozitívne recenzie.
@gemerka17 @andreatytler viete odporucit aj niekoho konkretneho?
@srlucka Ja nezijem na Slovensku tak velmi nepomozem, ale vseobecne sa mne velmi dobre osvedcila osteopatia ako forma fyzioterapie. Je velmi holisticka kedy sa prihliada na cely organizmus. Kolko rokov ma dietatko? Do urciteho veku maju deti nohy do X a vtedy sa zda akoby mali vpadnutu klenbu a ploche nohy.
@andreatytler dcera ma 8r a syn 3r. Potrebujem riesit pri oboch.
@srlucka deti majú vložky aj v topánkach, aj v papučiach, aj v teniskách, proste vo všetkom v čom chodia? Alebo je to len jedna vložka na predpis?
Nám dal ortopéd na papieri vytlačené cviky s takými akoby jezkami z plastu, s farbickami, a toto s nimi cvičí rodič doma. Nájdeš ich asi aj na YouTube.
My sme šli do BA za Gajdošom, u neho sa ,ale platí a boli sme aj v ŠNOPe u Gerincovej, platili sme aj tam. U oboch sme boli spokojní, s prístupom , dieťa prezreli dôkladne ( u Gerincovej sme boli hodinu v ambulancií). My sme tam šli len pre ďalší pohľad na vec, lebo u nás nás ortopéd vybavil medzi dverami. Nepomohli nám však nijako extra, ale to zatiaľ nikto a tiež už neviem kde sa obrátiť.
@lenkakravcova este sme neriesili, tak nemaju nic.
@ayato presne tomuto sa chcem vyhnut. Bola by som rada, keby deti prezrel aj ortoped ale aj fyzioterapeut. A vezmem si od kazdeho nieco. Ale urcite to potrebujem riesit komplexne a najst niekoho, kto sa bude detom venovat naozaj so zaujmom je problem. Ci citam, tak sama zla recenzia a uz ozaj neviem kam sa obratit.
@srlucka tak ak by ste riešili, tak si daj vyrobiť aspoň 3ks. Lebo keď to budú nosiť len časť dňa, tak je to nanič. Ideálne aspoň do papuciek, trampiek na telesnú a topánok čo majú do/zo školy.
@srlucka https://www.ortopedickaambulancia.sk/ambulancie... u tohto sme boli my ... Môj starší má vpadnuté členky, riešime aj u ortopéda vložkou aj cvičením u fyziou. Pravá noha už vyzerá byť v poriadku , ľavá je na tom horšie.. u týchto sme boli s mladšou, tá má iný problém a s tým nám zatiaľ nepomohol nikto . Ale s vyšetrením ako takým sme boli spokojní u oboch. Bolo vidieť, že chcú zistiť kde je problém, iný ortopédi u nás nás otočili s tým, že máme prísť keď bude mať tri roky.
Skus pozriet IG - Vnimave_koberceky
@srlucka ahoj, ja chodim so synom k fyzioterapeutovi a som velmi spokojna - az u neho som pochopila sirsie suvislosti a ze posilnenie aj na prvy pohlad nesuvisiacich partii tela vie velmi pomoct. Ortoped je podla mojej skusenosti dobry len na predpisovanie vloziek 🤷♀️ Aj tie mi fyzio potom este doupravoval viac na mieru presne podla potrieb syna. Chodime k Andrejovi uz roky a za mna velka spokojnost!
https://fyzioterapiaandrej.sk/
(Andrej Petrovis fyzioterapeut v BA na Trnavke)
@spokojna_mamina dakujem za tip. Idem to hned pozriet.
@srlucka my sme boli tu vyšetrenie 35 eur termín do 2 t oni aj vyrábajú rôzne pomôcky a bola som spokojná s vyšetrením
https://ortotickecentrum.sk/detsky-program/
Toto vyriesi skor rehabilitacna dr a nasledne fyzioterapie. Pre deti mas taketo oddelenie v NUDCH, Tetis a Reocentrum. Alebo potom sukromny fyzioterapeut. Vpadnute clenky su nasledkom ochabnutych brusnych svalov a zlej postury tela. Riesime to uz roky s viacerymi nasimi detmi.
dr Samekova ale momentalne je dlhodobo pn ale ma zastupcu akurat mi vcera volali..ona nas aj poslala podla okresu najblizsie na rehabky,laser aj magnet..a predpisala aj dva druhy vloziek
@srlucka toto ti žiadny Ortopéd neurobí, lebo to na takej úrovni nevie. Treba fyzioterapeuta, toho hľadaj.