Kúpa výhodného bytu v Bratislave

12. jan 2022

Aká je súčasná vyhodna cena bytu v Bratislave za meter štvorcový? Viem, že to ovplyvňuje veľa faktorov, ale ako si vie človek povedať ze kúpil byt v dobrej sume ?
V súčasnej dobe sú tie ceny strašne, ale tiež je vidno rozdiely v cenách.

romanovic
12. jan 2022

To ti tu nikto nepovie. Ina je cena v Sky parku a ina v Devinskej. Neexistuje univerzalna cena. A momentalne nie je vyhodne kupovat byt. Iba predavat.

sisa_s
12. jan 2022

@romanovic aj kupovat je vyhodne...budu stupat na cene stale

pribinak
12. jan 2022

Ťažko povedať čo je dobrá cena za meter. Chceš prerobený byt, novostavbu, byt v pôvodnom stave? Alebo byt v meste či na sídlisku?
Je tak veľa faktorov ktoré ovplyvňujú cenu.

Skôr nápis že aký byt si našla a kde, jeho parametre a skôr sa bude dať poradiť či je jeho cena dobrá alebo nie

autor
12. jan 2022

kamaratka ževraj potrebuje preinvestovať 300 000 e (zdedené) a vôbec netuší, či kúpiť jeden byt v starom meste alebo dva byty aj staršie v inej lokalite, ani veľkosť. Mal by ísť do prenájmu. Ona v jednom byte býva. V tomto je nováčik, a ja vlastne tak isto a chcela odo mňa radu.

pribinak
12. jan 2022

2 byty za 300 tis? Veď za to kúpi 1 novostavbu

sisa_s
12. jan 2022

Nech popozera nehnutelnosti.sk, po com idu starsie byty a za 300000 v starom meste to tiez nebude velky byt

autor
12. jan 2022

@pribinak no a to je tá otázka. Jedna novostavba alebo 2 byty nie novostavby v iných častaich BA - ako Rača a pod. Tým, že by mal ísť byt do prenájmu, tak isto nechce 4 izbový byt.

sisa_s
12. jan 2022

Tie 2 byty maju byt v povodnom stave? S rekonstrukciou tak max.2x1izbak

pribinak
12. jan 2022

Za tuto sumu 2 byty v BA len veľmi ťažko kúpi a ak áno, tak v asi dezolátnom stave a niekde v diere

euie
12. jan 2022

Prepocitavala si to kamoska? Ak investuje 300 do jedneho bytu, kolko mesacne zarobi na najme? Kolko bude mat mesacne naklad na starsi byt v starom meste alebo novsi trosku mimo? Ak tie iste peniaze rozmeni na 2 byty, kolko zarobi? Kolko bude mat naklad? Aka je dnes situacia s prenajmami v Ba? Ktore byty sa prenajimaju lahsie? Dokaze ich vobec prenajat?

Hore uvedene su len vzhladom na navratnost z najmu. Potom jasne ze treba brat do uvahy aj napr lokalitu na celkove zhodnotenie investice.

Keby som vyberala ja, riesila by som stare mesto, ruzinov. A tehlu. A tiez atributy ako svetelnost v byte, dispoziciu. A keby som nasla dobry byt, kupila by som ci uz 1alebo aj 3i. Dobry byt sa hlada tazko, nie je to jednoduche ani s 300tis.

juliet86
12. jan 2022

tboja kamoska nech sa najma poradi s realnym financnym poradcom.... ono v dnesnsej dobe sa nezaraba prenajmom. ale.tym ze kupis byt pockas par rokov a potom ho predas drahsie. takto zarobis viac ako na prenajme

hradnapani
12. jan 2022

@pribinak alebo dva jednoizbaky v starsom panelaku, aj v ruzinove sa daju najst

ysseba
12. jan 2022

Na kamoškinom mieste by som kúpila jeden byt. Ak to chce prenajímať, tak ideál je dvojizbák. Ja osobne by som kúpila 2 izbák v novostavbe a k tomu bezpodmienečne parkovanie. Lebo veď novou parkovacou politikou bude veľký problém s parkovaním pre neoficiálnych bratislavčanov....

pribinak
12. jan 2022

@hradnapani áno, ale prerabka zhltne dosť peňazí

autor
12. jan 2022

@euie vieš odpovedať na dané otázky ? netuším aká je súčasná situácia s prenájmami (určite horšia), avšak ktoré byty idú na prenájom lepšie - v akej lokalite ? Kde sa to najlepšie zhodnocuje ? Byt v starom meste s parkovacím miestom - to snáď poriadne ani nie je.
Prerábať určite nechce nejakú starú kraksu, musel by byt mať rekonštrukciu, len by to nebola novostavba.

hradnapani
12. jan 2022

@pribinak pred par dnami som akurat pozerala a boli aj v slusnom stave niektore, kludne aj bez prerabky mozu ostat pod 150, cize este aj na zariadenie zostane. ale zase extra vela ich nie je, no da sa najst. O rok to bude asi este horsie pri tychto cenach. Ale zase mat na krku dva prenajmy...

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vulka
12. jan 2022

@liljana Si nečítala? Zdedila.

kitycat
12. jan 2022

Zdedenych 300tis. riesit na tomto fore je taka provokacia. Dievca co sa nevyzna aspon trochu v trhu s nehnutelnostami, poziqda kamosku aby jej to vyzistila... Kde byva kamoska teraz? Vie vobec co to je spravovat nehnutelnost na prenajom?

Riesit danove, riesit najomnikov atd? Mat take prachy kupujem byt v sirsom centre Bratislavy. Je tam vela peknych novostavieb snad niektora ma este nieco volne

zoeeoz
12. jan 2022

Rača je dosť blbý príklad lacnejších bytov keďže to je celkom drahá a vyhľadávaná oblasť, rovnako aj Krasňany ..ak chce lacne byty a viacero tak asi jedine pentagon:D

maciatkolulu
12. jan 2022

@juliet86 takže kúpiš byť, necháš ho len tak, platíš náklady a čakáš... Aha😉😉😉🤣keď kúpim byť, tak ho asi je dosť výhodné prenajať a keď by išli ceny hore, tak predať.

namornicka
12. jan 2022

Byt v starom meste, kedze su to vacsinou starsie byty, zhltne vela penazi za energie a poplatky, cize tam ked kupi/prenajme ostane jej menej. V porovnani napr. s novostavbou kde sa za energie plati menej. Ked to chce kupit ako investiciu tak lepsie novostavba. Ked chce byvat v romantickom starom tehlaku (aj za cenu, ze bude platit viac). Mali sme aj … aj, viem porovnat.

euie
12. jan 2022

Nemam prehlad, vobec. Ale su to otazky, ktore by som z matematickeho hladiska chcela vediet, kedze investicia je matematika. Rovnako by som byt na prenajom nerekonstruovala, resp, najprv by som si vypocitala, ci sa mi 10tis -20tis napr na prerabku vobec zhodnoti, a ci neprenajmem lahsie lacnejsi a skaredsi byt. Taktiez mesiace prerabky su mesiace ked sa prichadza o najomne...

namornicka
12. jan 2022

@euie prenajmes rozne typy ci standardy bytu. Zalezi akych klientov tam chces mat.

autor
12. jan 2022

V prvom rade baby nebuďte zavistlive. Holt proste sa stali okolností a ma volne peniaze. Blbá nie je, je to schopná baba, zvažuje možnosti kam investovať. Avšak už je to dlhší čas co nemá informácie o trhu s nehnuteľnosťami. Preto potrebuje informácie, aby sa vedela rozhodnúť. Určite nebudú držať tu sumu peňazí na účte. A to co sa zatiaľ dozvedela, no sú tu dva názory. V starom meste to je najlepšia poloha avšak novostavby tam nie sú čiže zvýšené náklady, ale zas kralikarne slnečnice na konci Petržalky tiež nie je to čo by chcela, alebo byty typu nový ruzinov pri diaľnici. Čiže je samozrejme dosť nerozhodna, keďže sa jedná o väčší obnos a nie ľahké rozhodnutie.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evaachesa
12. jan 2022

V každom prípade odporúčam dobrého finančného poradcu a človeka, ktorý sa vyzná v realitách, najlepšie makléra. Ak kupovať tak teraz, lebo ceny len porastú. Za 300tisíc by jej mohli vyjsť 2x 1-izbové byty v Ružinove, no netuším či už aj zrekonštruované, lebo za tie 2 roky šli ceny neskutočne hore. Takýto byt v pohode prenajme jednotlivcovi alebo páriku. Prípadne riešiť nejakú novostavbu (2-izbak?) aj s parkovaním kvôli novej parkovacej politike.

zuzanka.zuzu
12. jan 2022

že kralikárne v slnečniciach 😂 tak úplne v prdeli v dúbravke alebo v devínskej by určite nebrala, pričom developer ich tam pred rokom predával napr.120tis. 2izb - dnes za 160tis iba taký fukot keď predávali prvovlastníci 😉 panička teda nech si kúpi v starom meste a bude z toho mať nič.... jooooj ja mať 300 cash, tak o rok z nich mám 400 😇 ale niektorí ľudia proste nevedia nakupovať...

a spýtať sa makléra je tá NAJHORŠIA možnosť, však ten ponúkne len to čo má v ponuke 🙈

evaachesa
12. jan 2022

@zuzanka.zuzu nie je maklér ako maklér. Samozrejme je plus ak niekoho poznáš a veríš mu. Maklér ale vie aká je momentálna situáciia na trhu a v tomto by mohol vedieť poradiť a dať nejaké dobré tipy načo si dať pozor. Napríklad môj kamarát maklér ma od jednej prehliadky bytu čo mal v ponuke rovno odhovoril, že ten byt nestojí za veľa a ešte aj cena je privysoká 😏

autor
12. jan 2022

@zuzanka.zuzu joj mudra ako radio, keby kazdy dokazal svoje financie zhodnotiť o 25% navyše ročne, tak to sú tu iný milionari. Husté rečí a skutek utek.