Ktorý všeobecný lekár je dobrý odborník a berie nových pacientov?

1. mar 2024

Ahojte,viete mi poradit dobreho vseobecneho pre dospelych, ktory berie novych pacientov? Najlepsie cast Ruzinov ale samozrejme moze byt aj inde. Spadova lekarka ma nechce vziat z dovodu naplnenej kapacity, dakujem!

daniela2202
1. mar 2024

Ani jeden 😂

gemerka17
1. mar 2024

Spadova lekárka ťa vziať musí. Je jedno, že ona ma naplnenu kapacitu. Ak tam spadaš, tak tam miesto najist musí. Aj keby traktory padali.

jajanka31
1. mar 2024

@gemerka17 no tak jej to skuste vysvetlit a nasledne po tom co sa pohadate k nej chodte s problemami a ocakavajte ze ich bude riesit. Ja som hladala lekarku ked sa narodil syn a bola tak drza a hnusna v suvislosti s tym ze kde mame teraz ist ked ona neberie. Ze som jej povedala ze s takym pristupom by som ju ako lekarku pre syna ani nechcela. Nezoberu vas a mozte sa ist stazovat kde chcete, oni maju plno a koniec. Pomoze tak akurat poistovna ktora vam odporuci ineho lekara..

gemerka17
1. mar 2024

@jajanka31 v prvom rade sa netreba hádať ale jasne oznámiť, načo ma pacient právo. Keď lekár uvidí, že pacient nie je hlúpy neinformovany tajtrlik, hneď zmení retoriku. Jasne a stručne oznámiť lekárovi, že pod ním spadate. Ak povie ze ma plno, oznámiť, že sa idete sťažovať a danú skutočnosť oznámiť VUC a poistovni. Lekár sa na mieste pocika od strachu a veľmi rýchlo otočí svoje správanie. Takže pri danej diskusii pacient musí aj na úrovni vystupovať a byt dostatočne vzdelaní v danej oblasti a problém nebude. Len lekár sa spolieha na to, že pacient nevie a nechá sa odpalkovat.

stanulienkat
1. mar 2024

Otazka neznie-kto je dobry a este aj odbornik. Spravne znie otazka-kto ma zoberie? Nie su ludia a je tu nastahovana polka vychodu. To da neda obhospodarit tolko ludi.

denkatn
1. mar 2024

tvoja otazka mi prisla troska ako vtip, lebo my co sme behali po lekaroch, vieme, ze uz sa davno neda vyberat. skus este kontaktovat tvoju poistovnu, mozno mailom, pisomne, aby sa z toho nevyhovorili. mne ani poistovna nenasla alergologa, povedala, ze musim mat 80 zamietnuti a oni potom niekoho prinutia. tak som predsla len isla zaplatit sukromnemu (hoci si platim odvody vela rokov, robim od 2000 a nebyvam chora). nastastie mi vyslo ze nie som alergicka. inac by som sa s poistovnou trochu viac pisomne natahovala, trochu vyhrazala, zverejnovala a tak. jedine na co zacinam byt alergicka je nas system zdravotnictva🙂

denkatn
1. mar 2024

@gemerka17 V bratislave uz si z toho lekar nic nerobi, lebo ma viac pacientov ako podla predpisov by mal mat.. tak co ma robit...

gemerka17
1. mar 2024

@denkatn treba to vždy uplatniť a písať, sťažovať sa. Iné je riešiť specialistu (ten ťa nemusí zobrať, keďže rajonizacia sa ho netýka) ako všeobecný lekár, či gynekolog. Presne preto sú ti spadovy lekári prvého kontaktu aby pacient neostal bez lekára.

denkatn
1. mar 2024

@gemerka17 stazovat sa myslis ze kde pomoze? ta poistovna moja, kde platim tych 24 rokov mi povedala ze oni s tym nic nevedia urobit. jedine vo volbach vieme ovplyvnit ci na riadenie zdravotnictva pride clovek odbornik, ktory chce to riesit, aj ma schopnosti, aj vie zabojovat o peniaze pre zdravotnictvo. neviem ci pomozu staznosti, lebo nie je lekarov, nie je zaujem. (ja som sa raz stazovala v nemocnici Antolskej a tiez mi odpisali uplnu blbost alibisticku, aby bola odpoved, chcela som to aj zverejnit, ale skoda casu, lebo ucty k pacientovi niet. vela pacientov, malo lekarov..

autor
1. mar 2024

@daniela2202" vdaka" za taku radu.

autor
1. mar 2024

@gemerka17 citala som si o tom a ide o to,ze vziat ma nemusi, ked povie,ze je pracovne vytazena a kvoli tomu nema kapacitu. A zas sa nechcem na nu stazovat, to by len bolo,keby ma zobrala preto,ze musi. Asi by ku mne bola velmi "prijemna".

autor
1. mar 2024

@jajanka31 hmmm tak to si skusim radsej sama najst.. ano,daktori vedia byt riadne protivni.

autor
1. mar 2024

@stanulienkat hmm ja zijem v BA od mala, len sme mali kvazi rodinneho lekara mimo BA, s ktorym sme boli spokojni, len ten msl zdravotne problemy, odisiel a s tou bovou dr.nie som spokojna, tak preto si chcem lekara uz najst blizsie.

denkatn
1. mar 2024

tak ti ostava len vyhrnut si rukavy, hladat a hladat... aj ostatni to tak robime, ja potrebujem specialistu pre dceru, ma histamin... a je to robota pre top managera najst lekara. kazdy den hladam, volam.

jajanka31
1. mar 2024

@gemerka17 🙂 jasne lebo ja so svojim JUDr. Neviem svoje prava a podla te a sa neviem ani spravat. Ty asi nezijes v BA. Lekar sa ziadnej staznosti nezlakne a nezacne ti zobat z ruky lebo povies ja som obcan co si plati odvody a musite ma zobrat lebo poznam svoje prava... HA ha povie ti nezoberiem a mozte sa ist aj stazovat.. 🙂 ale ty to pochopis asi az vtesy ked to zazijes. A ked sa potom ppjdes stazovat na vsetky mozne miesta dufam ze ta pptom ten lekar zoberie s otvorenou narucou a bude k tebe ustretovy,mily a vsetko co budes potrebovat bude riesit nadstandardne.. trochu reality a menej naivity.

majlo1234
1. mar 2024

@jajanka31 presne presne, mam rovnaku skusenost. Proste sa neda, vyskusajte inde.

gemerka17
1. mar 2024

@jajanka31 pletieš 2 na 3. Ak si judr, tak si vieš vyhľadať zákon a práva na čo má pacient narok a ako ma danú situáciu riešiť. Len to by si musela vedieť používať rozum a správne slová. Ver tomu, že správanie lekára sa veľmi rýchlo vie zmeniť k lepšiemu ako náhle lekár vidí, že ma pred sebou pacienta, ktorý je informovaný, vzdelaný a pozná kompentencie. Sama mam dost skúsenosti. Viem si však živo predstaviť, že ty si sa v svojej situáciu stala pri konverzacii s lekárkou ako teliatko a hapkala.
@autorka skus kontaktovať VUC a spýtaj sa ako postupovať. Lekárka sa isto musí vyjadriť a VUC ti vie pomôcť potom najist lekára. Keďže sme v BA, tak lekár 1. kontaktu sa hľadá ťažšie ak po neho nespadas. Čiže aby si neostala bez lekára. Samozrejme ak k nej ísť nechceš tak to nechaj tak. Ja by som to však aj tak riešila, aby ju preverili. Nech lekárka dokazuje svoje únosné preťaženie a píše si na to odpoved.

klotildabazarik
1. mar 2024

To je myslim uplne "jedno" je to všeobecný lekár tam je to o počte nie o kvalite, keď ta spadás mala by ta vziat

jajanka31
1. mar 2024

@gemerka17 to co si dovolujes? Tela si akurat ty.. vobec ma nepoznas a pri danej situacii si ani nebola tak si vyprosim taketo spravanie od naivnej osoby co si mysli ze ked povie paragraf tak sa lekar zlozi a bude odpadavt z toho ze och boze nejaka zena vie zakon musime ju rychlo vziat lebo sa pojde stazovat a potom co budeme robit. Nic nebudu robit. Napisu do poistovne ze uz maju o 100 /200 pacientov viac nez je norma.. a poisrovna ci vuc odpise ok.. ale ty nezijes v realite..

gemerka17
1. mar 2024

@jajanka31 zbytočne sa rozčuľuješ na to, že si nevedela zareagovať a doteraz ťa to sere, že ťa lekárka odpinkala a ty si so sklopenymi ušami odišla preč. Tak si láskavo nevybijaj svoju frustraciu na ostatných z dôvodu tvojej nevedomosti a nečinnosti. Nauč sa ako systém funguje a použi vhodné správanie a uvidíš, že veľa vecí pôjde. Ak sa neozveš sama, nikto sa nepretrhne, aby ťa nasmeroval. Taka je realita. Len musíš bojovať sama za seba.

jajanka31
1. mar 2024

@gemerka17 skoda reci. Vobec nie som frustrovana len sa nenecham urazat primitivnou osobou ako ty ze ja som tela.. ? Ty si co dokazala v zivote kto si ty ze si toto dovolujes a vobec povedala si niekomu osobne do oci ze je tela? Kto si ty ze si dovolujes mna poucovat ako sa ja mam vyjadrovat a spravat sa. Vobec som neodisla so sklopenymi usami ale ty si tam asi bola ked to vsetko vies. Napisala som ze nenecham svoje dieta pri lekarke ktora je drza pre nic za nic. Ale ty vsetko vies, kto ma ake vedomosti, vzdelanie, ako sa kto sprava, este aj to ako budu reagovat lekari ked im nejaka gemerka povie ja viem zakon a dupnem si a musite ma vziat hahaha. Len najprv si pozametaj pred vlastnym prahom.Byvam v Ruzinove mozme sa kedykolvek stretnut a mozes mi do oci povedat ze som tela so sklopenymi usami. Na to nemas co? Ale na internete budes urazat inych.

gemerka17
1. mar 2024

@jajanka31 najprv si poriadne prečítaj čo píšeš. Prskaš tu zbytočne a nauč sa v prvom rade správať. Už si sa tu teda predviedla. Mňa neurazis tvojimi invektivmi. Si mi uplne ukradnutá. Ak to urazilo teba, tak to bola trefa do čierneho - len si este raz precitaj kontext a celu vetu. Taktiež sa nauč čítať s porozumením a zopakovanie gramatiky ti tiež prospeje. Ako judr. by si to mala vedieť. V každom prípade sa ukludni a uži si víkend. Táto diskusia pre mňa skončila.

stanulienkat
1. mar 2024

@gemerka17 neuraz sa, ale citas vela romanov. Lekar ju ma pravo poslat do prdele. Su predimenzovani, vycerpani, frustrovani. Ty by si chodila s doverou k lekarovi s ktorym si sa povadila? Po prve by na mna stale zazeral a štekal, po druhe-hanba by ma fackala tam po vystupe chodit. Oni tiez nie su povinni znasat nalady a buzeraciu cudzich ludi. Nie su poskokovia a sluhovia. To, co im ludia predvadzali pocas covidu, na to urcite nezabudli. To bol hnus.

kika2810
1. mar 2024

Spadova musi! Ak nie je ochotna povedz ze informujes poistovnu

stanulienkat
1. mar 2024

@kika2810 a poistovna urobi bu-bu-bu? Lekar ma PRAVO odmietnut pacienta. Ten lekar moze povedat poistovni, ze konci a nech si upracu 1500 ludi, kde chcu. To potom bude poistovna a pacienti pučit oči.

bosorkabb
1. mar 2024

@gemerka17 reálne má lekár úplne v paži tú sťažnosť. Žijem v meste kde nájsť všeobecného alebo lekára pre dieťa je zázrak.
Vieš koľko ľudí sa sťažovalo, volali do poisťovne na VÚC? Pomohlo im to? Nie.

gemerka17
1. mar 2024

@stanulienkat no, ze je vseobecny lekár vycerpany, tak to si teda pobavila. Z čoho prosím ťa ? Že sedí na zadku 6 hodín a vypisuje výmenné lístky. Hrabe peniaze od poisťovne bez toho, aby čokoľvek urobil, keďže na pacientov je kapitacia. Nočné nepozná, 24 hodinky tiež nie, pacienti sú v 99,9 % slušný ľudia, žiadny opilci, narkomani ani ľudia ohrození na životoch mu tam nechodia. Neopereju a priamu zodpovednosť za smrť alebo trvale poškodenie zdravia nema v takom rozsahu ako lekar v nemocnici. Počas covidu sa vseobecny lekár zavrel doma a mal platený homeoffice bez toho aby zdvihol telefon. Zachovali sa ako zbabelci, je toho plny internet. Fakt neviem o čom tu splietaš. Hovoríme o všeobecných lekároch, nie lekároch specialistoch. Existuje tu nejaká spadovost a tou sa lekári prvého kontaktu riadiť musia. Takto by potom bola polka Slovenska bez lekára. To, že sa lekár špecialista vyhovara na spadovost, ktorá u neho neplatí, ti nevadí? Lekár nemá čo po tebe štekať, má sa správať slušne a normálne - to sú bežné medziľudské vzťahy a mame nejaké pravidlá slušnosti. Ak to nedokáže, nech sa páči, môže ísť robiť niečo iné. By som bola zvedavá, čo by robil mimo zdravotníctva.

stanulienkat
1. mar 2024

@gemerka17 vidim, ze nemas sajnu, co to obnasa.

gemerka17
1. mar 2024

@stanulienkat myslím, že si stále nepochopila rozdiel medzi vseobecnym lekárom a lekárom špecialistom, ale dobre, však príde aj ten moment. Ono ide o to, že sa nedivme potom ako sa dokáže spravat lekár k pacientovi, čo všetko si dovolí a neurobi. Recenzií na internete kopec, príbehov ešte viac. Každý z nás má aj negatívnu skúsenosť. Jedine ako sa to dá zmeniť je sťažnosť, písanie na príslušné organy, recenzie na internete. Len sa na to každý vykašle, nechce sa mu a potom to tak dopadá.

iana_123
1. mar 2024

Ahoj, no neviem či ti niekto poradil, lebo sa to tu nejako zvláštne zvrhlo 🫣😆🤭
Ja chodím k MUDr. Igorovi Gulišovi. Je obrovský odborník, ľudský. Vyskúšaj sa spýtať, poprosiť či by ťa nevzal (mna pred rokmi vzal a nespadala som pod neho). Ale sídli v Devinskej. Držím palce