Ktorý lekár sa špecilizuje na tupozrakosť na oboch očiach?

nyphadora
27. okt 2023

Prosim Vás, viete mi poradiť očneho, ktorý sa špecializuje na tupozrakosť oboch oči? Vzdialenosť nerozhoduje, dojdeme kdekoľvek. Ďakujem.

klaridka
27. okt 2023

Ahoj . My chodíme k mudr. Klobušickej, momentálne má ambulanciu v TO.

sisa_s
27. okt 2023

Skuste Neoviziu, maju tam aj cvicenia pre tupozrake deti 🙂

ada12345
27. okt 2023

My so synom chodime uz par rokov do Uvea, Martin. V BA sme predtym vystriedali viacerych a neboli sme spokojni. V Uvea maju detsku cast a fakt su odbornici. Synovi sa to velmi zlepsilo. Treba skoro zacat este v skolke a hlavne ak to odporuci ocny lekar, tak zakryvat ocko kludne aj na cely den.

nyphadora
autor
27. okt 2023

@ada12345 tam sme mali ist v pondelok a nam zrušili termin 🙈, preto take zufalstvo už mam.

ada12345
27. okt 2023

@nyphadora A preco vam zrusili termin??? Nam tiez v auguste prelozili termin, ale dalo sa s nimi dohodnut, ze dali iny o tyzden skor. To vam nie su ochotni dat nahradu v dohladnom case? Napr. ak niekto zrusi termin pre chorobu?

nyphadora
autor
27. okt 2023

@ada12345 ze maju prazdniny buduci tyždeň, a dali nam termin na februar, čo sme vzali, ale v tom čase by sme mali mat novorodenca doma 🙈. Tak hľadam, niečo ďalšie, lebo tento sme mali od aprila 🙈.

sisa_s
27. okt 2023

@nyphadora tupozrakost treba riesit co najskor, nechapem, preco davaju terminy o polroka...skuste tu Neoviziu BA teraz zavolat alebo Kliniku Vesely...neodkladajte to a urcite necakat do februara

nyphadora
autor
27. okt 2023

@sisa_s viem, mam to naštudovane, davame okluzor, len nie som spokojna s dr, kde sme boli.

nyphadora
autor
27. okt 2023

@sisa_s ano viem, u veselho sme uz boli cvičiť, skusim ešte neoviziu

ada12345
27. okt 2023

@nyphadora U Veseleho sme chodili cvicit ako na klavir, obrovske peniaze to stalo a uplne zbytocne. V Martine jasne povedali - treba davat okluzor od rana do vecera, maximum co dieta s okluzorom vydrzi. Zo zaciatku 6dni okluzor, 1 den bez, potom 5dni okluzor a 2 dni bez....az do nastupu do skoly. A aj pocas skoly je udrziavacia faza 3h denne po skole az do veku ca 12 rokov. Okluzor je zaklad. A nam najlepsie fungoval ten nalepovaci na oko. Tie latkove na okuliare boli nanic, dieta mi kukalo kade tade po bokoch.

nyphadora
autor
27. okt 2023

@ada12345 ano u veselo sme boli cvičiť a teda individulaka 20 min za 60e 🙈 a to cvičiaca pani riešila dalšie 4 veci sa dcere vobec nevenovala. Okluzory mame tiež lepiace bezove aj farebne, tie latkove mame ale dcera ich nechce. Toho sa obavam ze nakoniec bude mat prelepene oči cely deň, tomu by som chcela predisť. Skusim ešte neoviziu. Dakujem.

ada12345
27. okt 2023

@nyphadora Toho sa prave nemas co obavat. Cim skor zacne tym skor sa jej to zlepsi. Ak bude poctivo lepit, u nas nastalo vyrazne zlepsenie uz do roka. Tiez som najprv oddalovala okluzor, riesila cvicenia. Vsade mi tvrdili, ze 2-3hodinky denne okluzor staci... bol to zahodeny cas. V Martine povedali jasne, kym nechodi do skoly, treba lepit co najviac, cele dni. 2-3hodinky denne a 1-2x tyzdenne nejake 30min. cvicenie nestacia. A mali pravdu. Zbytocne sme predtym stratili cas. Ale tak kazdy sa pouci az na vlastnych chybach... Pri tupozrakosti nic zazracne u malych deti nie je, iba okluzor.