Ktorý doktor sa zameriava na chrbát?

6. apr 2023

Zdravim, viet prosím o doktorovi v BA ktorý sa zameriava aj na chrbát? Ďakujem 🙂

katkaseiner
6. apr 2023

ja som isla k neurologovi..

katkine_terapie
6. apr 2023

Ako myslíš zameriava na chrbát? Lebo to môže byť rehabilitačný (cvičenie), ortopéd (npr. skoliózy), neurológ (vyšetrenie celého pohybového aparátu)... Ak vyšetrenie, ideálne je ísť k neurológovi. Ak chceš konkrétne v BA, za mňa MIUDr. Šeligová.

autor
6. apr 2023

@katkaseiner no mne práve dali vymenny na chirurgiu

autor
6. apr 2023

@katkine_terapie no mám boľavý sval na chrbte:/

bilancia
6. apr 2023

ortoped , fyzioterapeut,neurolog

katkine_terapie
6. apr 2023

Autorka: Tak v prvom rade neurológ na to, čo popisuješ. Teda, pokiaľ problémy nie sú po úraze.

simca06022011
6. apr 2023

no ja som bola v nemocnici a doslova povedala lekarka, ze nechape, preco s bolavymi chrbtami na Slovensku posielaju ludi k neurologom., ze to tak nikde nie je, toto nepatri neurologovi ak nejde o vyslovene stavy "nervove" na operaciu atd, pripadne ak niekoho sekne a nepohne sa, cez urgent.
ide sa ano aj chirurg, aj ortoped a v fyzioterapeut. Bolavy sval na chrbte napr z dovodu pretazenia, urazu.. moze riesit aj chirurg, ale tiez ta posle na rehab, mozno skor na rtg, mri... atd. To ci pojde o zapal vie aj on napr. zhodnotit, aj vyliecit aj dat lieky. A dostanes sa tam rychlejsie ako k neurologovi.

patihinn
6. apr 2023

@simca06022011 ja mám problémy s chrbticou a svalmi chrbta už dlhé roky a chirurg mi nikdy nepomohol. Áno dá lieky od bolesti ale problém nevyrieši. Za mňa na takéto problémy je najlepší ortopéd. Tam som liečená už takmer 10 rokov a jedine on mi vedel pomôcť.

simca06022011
6. apr 2023

@patihinn zalezi od toho co riesia, mozem aj ja 50 "ale " napisat... urcite lekar vie, preco jej dal vymenny listok na chirurgiu a nie na ortopediu, neurologiu... Ale fakt je to co pisem, ano aj tento lekar to moze riesit, ked nebude vediet, posle dalej...

patihinn
6. apr 2023

@simca06022011 áno viem že lekári ako prvé dávajú výmenný lístok na chirurgiu. Odtiaľ však väčšinou vedie cesta práve k ortopédovi. Chcela som len pomôcť a pripraviť na to, že pravdepodobne aj tak skončí na ortopédii. 🙂 Držím palce, chrbát je sviňa.

simca06022011
6. apr 2023

@patihinn praveze nedavaju :D o tom som pisala, neurologicka sa velmi hnevala v nemocnici na to, ze potom maju cakacky nekonecne a polovica ludi je tam zbytocne. ja som myslim, napisala jasne k veci :D nepovedala som ze patri IBA na chirurgiu.

autor
6. apr 2023

@simca06022011 tak nakoniec som skončila na ortopedii ale áno výmenný som dostala na chirurgiu