Ktorú pôrodnicu v Bratislave odporúčate?

nikolette12
12. nov 2022

Dobrý deň 🙂 v januári mám termín pôrodu a chcela by som vás poprosiť o info ako ste boli spoli spokojné s pôrodnicami v Bratislave. Bude to môj druhý pôrod. Prvý prebiehal v Holandsku úplne super. V nemocnici som strávila 3 hodiny po pôrode. Tu sa trochu bojím.Poradte prosím 🙏

zaba21
12. nov 2022

@nikolette12
Nebudem konkretizovať, ale neodporúčam Kramáre na základe skúsenosti z rodiny.

bebaba
12. nov 2022

@nikolette12 v BA maju detsku JIS Kramare a Antolska, takze ja som sa rozhodovala medzi tymito dvomi. Ruzinov preferuje prirodzeny porod. Koch je sukromna klinika, vraj je tam velmi pekne prostredie a mili personal. V Rakusku, asi Hainburg si mamicky vyberaju kvoli ambulantnemu porodu. To su moznosti a musis sa rozhodnut, co je pre teba dolezite, vela stastia pri rozhodovani🙂

marci77
12. nov 2022

@nikolette12
ja antolsku, obidva porody fajn

odporucala by som mozno zvazit zazmluvnenie porodnika v tychto statnych nemocniciach, potom na poradne pred porodom budete chodit iba k nemu, bude poznat vas zdravotny stav a ak sa mu podari, pride aj k vasmu porodu
stoji to 300eur.

na Slovensku je standard, ze mamicka s dietatom zostava v nemocnici po prirodzenom porode okolo 3dni, po cisarskom 4dni, ak je vsetko ostatne v poriadku (dieta nema novorodenecku zltacku a pod.)
caka sa na odber z paticky plus ostatne vysetrenia usg mozgu, u mamiciek sono maternice.....a ked vsetko v poriadku, pustaju domov

ano, okrem Kramarov, Ruzinova a Antolskej je este moznost sukromna porodnica Koch, tam to stoji okolo 1.000eur
pripadne Hainburg, Brno a pod.

aliaray1
12. nov 2022

@nikolette12 z vlastnej skusenosti z tohto roka jednoznacne Kramare, su uzasni. Vacsina mladi lekari a lekarky, idu s dobou, velmi skuseni a komunikuju na priatelskej urovni, nie ako s dobytkom. Izby v nadstandarde su tiez pekne. Uzasny personal od primarky cez lekarov, sestry az po upratovacky. Maju 3 oddelenia: porodnica, po porode 600 nedelie a novorodenecke. Uzasne sestry, velmi pomahaju s kojenim, laktaciou, lekari pedantni a kontroluju babatka a radia, staci sa pytat, velmi ochotni.

aliaray1
12. nov 2022

@marci77 po sekcii ma na Kramaroch pustali na 3.den, oni idu dost dopredu a menia zauzivane postupy podla zapadu. V aprili som rodila zial musela som sekciou ale mali sme ciastocny bonding. Dnes uz vraj robia aj pri sekcii uplny...asi posunu operacne pole a nevazia, rovno daju matke ako to robia v CR.
U nas mne prilozili najskor k licu, odniesli na full bonding manzelovi a nasledne ked som bola zasita zasa mne a prikladali sme ju so sestrickou. Potom JIS...atd a na 3.den.sme sli domov.

marci77
12. nov 2022

@aliaray1
aha, dobre vediet, tak super

akoze na reverz sa dalo odist aj skor, viem, ze jedna mamicka s dvojickami, co ju doma cakalo dalsie dieta, tak odisla

lucinka1988
12. nov 2022

@nikolette12 Nedám dopustiť na Koch, 2 porody tam, vswtko úplne super

eestimlha
12. nov 2022

Koch alebo Hainburg hned za hranicami

ivi87
12. nov 2022

@nikolette12 ahoj. Ja som mala prvy porod u Kocha a druhy tento rok v januari na Kramaroch a prave tie odporucam. Bola som velmi spokojna so vsetkym.

natalala
12. nov 2022

@nikolette12 na Slovensku je trosku problem s ambulatnym porodom aky si zazila v Holandsku, ak ti to tak vyhovovalo, tak odporucam hainburg. Inak v BA Koch.

suzie28
12. nov 2022

Koch

jenisjenis
12. nov 2022

@nikolette12 pozeraj hlavne na to kde su vybaveny ako ( JIS, ARO, moznost podania transfuzie ak by bolo treba a kde je vsetko pod jednou strechou ak by sa sa nedaj boze nieco zkomplikovalo..
- to v sukromnych nieako KOCH nieje.. momentalne Kramare hraju prim ( asi to Holandsko vybavenim nebude ani amb.porod ale lekari a sestry su top.Sleduj aj na fb stranku dietatko z Kramarov aj tam odpovedaju mamickam.

majlo1234
12. nov 2022

Ziadnu, ak mas priestor, odporucam rodit mimo slovensko. Aj ked idu dopredu, stale su minimalne 20 rokov pozadu oproti susediacim krajinam

hviera81
14. nov 2022

ak na slovensku tak zazmluvnit si pa. inac to moze byt aj menej dobre. napis si porodny plan a necakaj ze pocas pobytu budu vsetky sestricky mile. povedala by som ze tych milych je zial menej....