Klinika pediatrickej urológie - Kramáre

ewelyn_14
23. okt 2021

Ahojte žienky, boli ste niektoré s detmi hospitalizované na klinike pediatrickej urologie na Kramároch?
V pondelok sa ideme obkednat na meatotomiu, a rada by som vedela ako to tam na oddelení funguje.
Su tam k dispozícii aj izby, kde budem môcť byt som syncekom? ( samozrejme za priplatok)- alebo ma daju spat niekam inam.

Boli ste spokojné??
Ďakujem vam za odpovede.
Ivka

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 Je tam nadstandard, treba overit, ci je volny. Inak obycajne izby.... Matky mozu mat prenosne lozko (hrozne) a spat pri posteli. Tie su myslim 2. Alebo je izba matiek uz pred dverami oddelenia pre 4 ludi. Je tam wc aj sprcha, dost biedna. Izby pacientov maju vzdy 2 spolicne wc a sprchu. Jedna izba nema, na chodbe je spolocne wc a kupelna pre navstevy. Matky maju spolocnu kuchynku s chladnickou, kanvicou, sporakom, vybavenu riadom. Personal je podla mojich skusenosti mily a velmi ustretovy.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@simsalabim ďakujem veľmi pekne za reakciu, nikde som žiadne info nemašla.

Podľa Vas je teda najlepšie riešiť ten nadštandard?

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 Neviem.Tu izbu nepoznam. Ja som tam bola viackrat a vzdy na obycajnej izbe. Boli sme v nej vacsinou sami, ale nie vzdy. No a spala som rozne. Jednu noc na izbe matiek, viac noci na tom hroznom rozkladacom lozku. A cez jednu hospitalizaciu som na noc aj chodievala domov, len to teraz cez covid asi nejde.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@simsalabim ako dlho ste boli hospitalizovaní??

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 Tyzden, 2 dni, znovu tyzden.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@simsalabim mojmu miskovi budu robit meatotomiu
..som zvedavá ako dlho tam budeme...v pondelok mam volat, ze vraj mi vsetko povedia..
Ja by som bola velmi rada za tu nadštandardnú izbu ale uvidíme ci sa bude dat

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 uvidis. Drzim palce. Su velmi ustretovi, ja som bola s dcerou aj na JISke. Da sa dieta sprevadzat az pred operacku, na to treba kupit jednorazove chirurgicke oblecenie (maju v lekarni v nemocnici). Mensie zakroky uz robi urologia na vlastnej operacke na oddeleni. Moja mala velky zakrok v klasickej operacke dolu.

katesocka
23. okt 2021

My sme tam naposledy lezali v juli (predtym v aprili a minuly rok v septembri) a tento rok bola izba matiek nahradena izolackou, tym pádom su klasicke postele lre rodiča na kazdej izbe, teda predpokladám, ze to tak aj ostalo. Co sa tyka nadstandardu, skus sa spytat, ale vacsinou bol obsadený na velmi dlho dopredu.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@katesocka ďakujem za info ❤

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@simsalabim ďakujem za info ❤

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@katesocka a co robili vasmu syncekovi??

som_ponorka
23. okt 2021

ak je maly maly, budete s nim na normalnej izbe, kde byvaju dve deticky, teraz cez covid sa snazia, aby bola vzdy jedna mamicka s dietatom na izbe. na chodbe je wc so sprchou, kuchynka, deti maju stravu zabezpecenu, vy si musite kupit, pripadne nahlasit nemocnicnu, ale treba ju ist zjest kdesi do jedalne, co som teda nikdy nevyuzila. v bufete sa da kupit dobre jedlo. su dve nadstandardne izby, jedna lacnejsia, myslim za 10 eur na noc, ta ma kupelnu spolocnu s izbou matiek, ale predpokladam, ze izba matiek teraz moc obsadena nebude. potom je druha, drahsia, tusim za 30 eur na noc a ta ma vlastnu sprchu.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@som_ponorka to o tej strave je pre mňa veľmi užitočná informácie, ďakujem 😉 a ten bufet je velmi daleko od oddelenia?? Ja to tam vôbec nepoznám...neviem preco som si myslela ze aj maminkam nosia jedlo na izbu

katesocka
23. okt 2021

@ewelyn_14 mojmu robili 3 krat cystoskopiu plus orchiopexiu (fixovali mu vajko). Co sa týka stravy, mne napr uz ani neponukli ze si mozem objednať jedlo. Na izbu mi nosili jedlo len v apríli minulý rok ked zacala korona a boli najvacsie obmedzenia. Bufet je na prizemi hned pri vytahoch. V juli som tam mohla dokonca chodit s malým.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@katesocka aha, oki...a na ktorom poschodi je oddelenie??
Da sa teda v tom bufete normálne najesť?? Pripadne mi zabalia?

som_ponorka
23. okt 2021

@ewelyn_14 oddelenie je na trojke a bufet na prízemí. Jeden hneď pri vytahoch, druhý trosku za rohom. Malého zatiaľ bud prizrie sestrička, pripadne záleží od stavu, majú na oddelení aj kočíky na požičanie. Ja som si vacsinou vzala aspoň na jeden deň jedlo a do bufetu som si šla, kým bol malý na zákroku. Wifonky to istili. Z domu som mala tie, nejaké pasteky, polku chleba.

katesocka
23. okt 2021

@ewelyn_14 tak ako pise @som_ponorka pripadne ísť do bufetu ked spi dieta. Neviem ako stary je tvoj, ja som zvykal dojedat jedlo po synovi, ak nieco nechal 🙈

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 vies si aj normalne vziat nieco z domu (akebo ak ti ma kto priniest) a dat do chladnicky a v kuchynke zohriat. Ja som s dcerou mohla chodit bez problemov do bufetu.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@som_ponorka ja to asi tiez tak budem riešiť, že si vezmem nejaku vifonku alebo polievku do hrnceka.
Moj misko ma 2 roky a kocik uz nechce...takze by som musela ist bez neho...
@simsalabim dakujem baby, ste super...myslela som si ze mi niekto nenapise ❤
Je este nieco co by som mala vediet, o com si myslíte ze mi pomoze??

som_ponorka
23. okt 2021

@ewelyn_14 nič také mi nenapadá. Ale teda klasika vlastný príbor, toaletný, nejaké hračky, rozprávky a pevne nervy. Sestričky sú tam zlaté

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@som_ponorka asi hlavne tie pevne nervy.. 🙂 ďakujeme

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@som_ponorka
@simsalabim ešte ma zaujma ci ste brali pre deti vlastný šerblik, alebo to tam je zbytočné...??

simsalabim
23. okt 2021

@ewelyn_14 Moja dcera uz bola vteda velka, serblik sme roky neriesili. Ja som vzala aj jej vankusik, deku a tablet.

durianka1973
23. okt 2021

Ak by ste chceli nadstandard, da sa to aj akoby dopredu zarezervovat. Ked uz budete mat stanoveny datum operacie (aspon pochopila som to tak, ze sa este len idete objednat a datum este neviete), jednoducho zavolate na oddelenie a spytate sa, ci to maju v tych datumoch volne a zarezervujete si izbu. My sme boli v marci takto na chirurgii na Kramaroch s herniou a predpokladam, ze ten system bude podobny aj na urologii. Nadstandard bol velmi fajn, velka izba so sprchou a WC, mohla som byt so synom cely cas, pohodlne som sa vyspala. Dostala som dokonca kluce od chodby a mohla som si tak kedykolvek ist kupit do bufetu, co som chcela. Moj mal vtedy 6 rokov, takze tu chvilu, co som zbehla nieco kupit uz bez problemov vydrzal sam, ked som mu vsetko vysvetlila. Na izbe bola aj chladnicka s mikrovlnkou. Ale teda stalo to 30 eur na den. Ja som ale velmi ani inu moznost nemala - uz na dverach mali napisane, ze pustaju len rodicov s detmi do 5 rokov. Asi by sa dali uprosit aj so 6 rocnym, ale takto som to mala bez problemov.

katuskatt
23. okt 2021

@katesocka dobrý deň. Chcela by som sa spýtať na to fixovanie vajíčka. Aj nás to čaká, ešte máme pred sebou vyšetrenie na endokrinologii. Ako to prebieha?

simsalabim
23. okt 2021

@durianka1973 To na Kramaroch na chirurgii bolo napisane na dverach? Teraz dakedy? Ja som tam bola s 15 rocnou jednu noc. Pred rokom a pol? Chceli ma vyhodit, ale nedala som sa, mam na to pravo. Nenechala by som dieta samotne v bokestiach, ze skrabe steny. Mozno som divna 🤷‍♀️ Vo vrecku sa mi otvaral nozik, ked mi povedali, ze na vysetrnia s nou pojde sanitarka 🤦‍♀️ Akoze sorry, zakonny zastupca som ja a nie sanitarka.

som_ponorka
23. okt 2021

@ewelyn_14 serbliky tam maju aj na pozicanie, takze netreba

som_ponorka
23. okt 2021

@ewelyn_14 inak ten nadstandard sa da zajednat aj dopredu, ked budete riesit ten termin, tak sa mozete opytat, ci v tom case maju volny.

ewelyn_14
autor
23. okt 2021

@som_ponorka áno, to bude jedna z prvych vecí na ktoré sa planuj pýtať...ja dúfam ze keďze to mame ako plánovaný zákrok, nebude s tym az taky problém

som_ponorka
23. okt 2021

@ewelyn_14 akurat, ak budete trvat na nadstandarde, moze sa termin posunut, kedze to moze byt obsadene. ale ozaj, teraz si to planuju tak, aby aj na normalnej izbe bola mamicka sama