AHojte, prosim vas, kde ste (ak ste) absolvovali amniocentezu v BA?
Citam tu vela for, ale casto stare prispevky. Zaujimalo by ma nieco aktualne, kde, mozno meno lekara. Asi pojdem aj ja- len neviem kde. V minulosti som bola v Zeleznicnej nemocnici, ale tam uz to nie je a uz ani Mudr. Ondrejcak nezije.
Dakujem za vsetky spravy.
@lsz a bolo to bolestive pre teba? Neprijemne??? Jansom sice na tom uz bola ale desi ma predstava ist zas...
@feiticeira ja som bola minuly rok v Ruzinove. Meno neviem, ale bol to mlady doktor, mal okuliare. Velmi prijemny, vsetko mi hovoril, prebehlo to rychlo, bez stresu.
@feiticeira V Boroch u Dr.Gabora minulý rok a odporúčam, ziadanku som mala z Ustavu lek.genetiky na Americkom námestí.
Ružinov..strašne milá pani doktorka aj sestrička..
@jahvoodka ja som tiez isla k doktorke Melisovej na ustav Genetiky LFUK. Dakujem za tip
A aku ste mali indikaciu?
@feiticeira U Dr.Melisovej sme boli aj my. Som prenasac fragilneho chromozomu a cakala som dvojičky, pri ktorých su testy z krvi matky nepresne. A vy?
@jahvoodka ja mam druhy screening 1:30 na downov syndrom. Cakam na opakovand vyslesky trisomy testov
@feiticeira drzim silno palce, nech amniocenteza nakoniec nie je potrebna 🍀🙏🏻
@jahvoodka dakujem, len neviem ci tomu verit....ci je to vieryhodne... geneticka ma zmiatla velmi.. ale rada by som verila ze je to ok vserko
@feiticeira inac ja som mala podozrenie na DS tiez. 1:45 prvy krat, potom 1:3... Amniocenteza zial potvrdila...nebol mi uz doporucovany ani trisomy test...
@dominique1 ja som prvy mala 1:150 a druhy nizsi.. 1:30
@dominique1 to ma mrzi, ze to potvrdilo
@feiticeira tak dufam, ze nakoniec sa ukaze zdrave babatko.
@feiticeira ja som bola prvýkrát a áno, bolo to pre mňa nepríjemné dosť.Bolestivé ani tak nie iba ten prvý pocit z toho keď ti prepichne bruško. 🙂
no ja zatial nakoniec nejdem, prisli mi vysledky a doktor ma trosku ukludnil, ze nateraz netreba- hovoril, ze trisomy su na downov syndrom spolahlive- takze nejdem zatial. Uvidime po Morfologickom ultrazvuku, co bude dalej.
Ja si tiez pamatam, ze to bolo pre mna velmi neprijemny zazitok, preto to nechcem absolvovat zas, ked vyslovene nemusim.
@feiticeira tak držím palce aby ste to nezažívala znova a aby všetko dopadlo na výbornú. 🙂🫶
@lsz dakujem krasne 🙂
Nemozete ist na Prenascan?
Platene, cca.400 eur, z.krvi.
mala som uz trisomy, to je obdoba prenascanu, su tam nejake male rozdiely, ale uz to neriesim.. Tiez som platila 450 eur
@feiticeira drzim palceky, nech je vsetko ok. 🙂
Sestra mala.toez,prvy screening zly,,potom sa nejake testy opakovali a.uz,bolo oki.
My.sme zas podstupili ivf, mali sme.zlu genetiku spermii. Len 0,5 %.bolo zdravych. Cize.som potracala stale. Nakoniec sa podarilo pri ivf a teraz po 40-ke.aj,necakane prirodzene.
@snowflakenel ja som mala screeningy aj v prvom tehotenstve pozit na DS a aj teraz, v prvom som sla na amnio, teraz trisomy.
A super, ze sa Vam podarilo nakoniec prirodzene, tak verim, ze bude vsetko bude v poriadku 🙂 Drzim aj ja palce
@feiticeira Ja som bola min.rok v nemocnici na Antolskej v Petržalke, tam to robila veľmi milá pani doktorka, bohužiaľ meno neviem. 🙂