Kde rodiť v Bratislave?

arwen321
7. okt 2022

Ahojte. Som v 6tom mesiaci, nepochadzam z BA, ale prestahovala som sa sem, byvam tu a pracujem. Doktorku mam stale v rodnom meste a s miestnymi nemocnicami mam skusenost maximalne z pohotovosti. Strasne sa bojim porodu a mam sklony v strese panikarit a rozplakat sa, takze hladam porodnicu, ktora splna hlavne tieto kriteria:
- nebudu na mna kricat alebo sa mi smiat a vopred mi povedia, co sa ide robit a preco
- dovolia manzelovi byt cely cas pri mne
- nebudem v miestnosti s 20 ludmi, ktori budu ocumovat moje nahe telo
- bolo by fajn, keby sme obaja vyviazli v co najlepsom zdravi

Ano, som zbabelec a nezasluzim si mat deti, ked sa ich bojim porodit. Tuto cast mozeme preskocit.

Prosim o konstruktivne rady a skusenosti hlavne z posledneho obdobia, kedze veci sa menia. Dakujem.

marci77
7. okt 2022

odporucam Antolsku, super lekari
je moznost na porod si nadstandardny box za 100eur
odporucam zazmluvnit lekara, ktory vas bude poznat (je tam vela dobrych porodnikov)

tu je skupinka, je tam vela informacii aj recenzii
https://www.modrykonik.sk/group/2293/

alebo zo sukromnych napr. Koch
drzim palce

denden77
7. okt 2022

@arwen321 bola som na Antolskej, na sale bol so mnou aj chlap.. nekrical po mne nik.. mala som stastie na nadstandard box, bola tam len porodna asistentka a v zavere jedna Dr..
ze si vytrasena z porodu, este neznamena, ze si nezasluzis mat deti.. tiez som sa na ten zazitok zrovna netesila 😁

ivkadracova
7. okt 2022

@arwen321 hainburg 👌 2x super skusenost

cherry_cherry
7. okt 2022

Preco by si mala byt zbabelec ak sa bojis porodu?! Vacsina zien sa boji, nevie do coho idu, boja sa o dieta a aj o seba a samozrejme, ze sa boja aj bolesti. Kto sa neboji bolesti? Nejaky sadomasochista jedine 😄
A co sa tyka otazky, ja som bola na Antolskej, mala som nadstandardny box, vrelo ho doporucujem. Boli sme tam sami s muzom. Ocumoval ma iba moj zazmluvneny lekar a porodna asistentka. Nikto na mna nekrical, nikto sa mi nesmial, porodila som bez nastrihu.
Prvu dceru som rodila v Ruzinove, tam to nebolo moc ruzove s porodnymi asistenkami, lekar, co mal vtedy sluzbu bol otrasny. Nastastie som mala zazmluvnenu lekarku, ktora potom ku mne prisla. Ale to bolo uz 7 rokov dozadu, je mozne, ze sa to tam zlepsilo. Keby som mala mat 3tie dieta (co naozaj neplanujem 😄), tak by som isla opat na Antolsku a opat by som si zazmluvnila lekara.

dominidi
7. okt 2022

Ja som koncom juna rodila v Ruzinove a nemozem povedat nic negativne..po zavedeni epiduralu som bola v jednej miestnosti so sprchou len s muzom, doktor ma chodil kontrolovat a ked bol cas rodit, bol tam len on a porodna asistentka.
Do porodnice som prisla vystrasena, tiekla zomna zelena plodova voda a bala som sa o maleho..porodila som az o 27 hodin, nikto na mna nekrical, prave naopak kladli doraz na komunikaciu, vsetko mi vysvetlovali a upokojovali ma..ked som si vypytala vyvolavacku, vyhoveli mi..pri tlaceni bol lekar aj PA uzasni, hned v uvode ma pochvalili ako krasne tlacim a mne to velmi pomohlo a bakoplo ma to, maly bol vdaka tomu von na 4 poriadne zatlacenia..
Aj napriek tomu ze v tom case sa tam rodilo ako na pase, nasli si na mna vzdy cas..

arwen321
autor
7. okt 2022

@cherry_cherry neverili by ste baby ake nechutne komentare su niektore zeny schopne napisat na podobne otazky. lebo ony sa vobec nebali, porodili 5 deti a nic na tom predsa nie je 🤷🤦 dakujem za komentare. mozno blba otazka: preco je dobre zazmluvnit lekara? ani jedneho tu nepoznam. ci budem k nemu este pred tym chodit? odpirucate niekoho konkretne?

denden77
7. okt 2022

@arwen321 zlatko, takym ukaz akurat tak prostrednik 😎 podla mna sa boji kazda jedna, minimalne prvorodicka.. hoci je pravda, ze v 9m uz budes kazdy den cakat, kedy uz to pride, lebo ta to proste nebavi 🤣
ja som zazmluvneneho nemala a pohoda 🤷‍♀️😊

nikol789
7. okt 2022

@arwen321 ja odporucam zazmluvnit (najlepšie už teraz) Gynekológa/ Pôrodníka -Dlhopolcek ordinuje na antolskej v Pvej ženskej... môžeš sa ku koncu k nemu objednať za príplatok...pripadne si tam skús zavolať-02/6867 2551
Odporucam zaplatiť si nadštandardný box. Je to oveľa sukromnejsie....

kris_tin257
7. okt 2022

Ja som prvého syna rodila v Kochovi a druhé tam chcem rodiť tiež, minimálne kvôli prostrediu a strave, nech sa cítim aspoň ako tak príjemne a neriešila čo všetko si musím zbaliť pripraviť nakúpiť do pôrodnice 😊 štátne nemocnice mi stačia keď tam občas musím na nejaké vyšetrenie, mám z nich doslova hrôzu keď to tam vidím

beata_k
7. okt 2022

@arwen321 Co viem, tak tvoje poziadavky by mal splnat Koch. Sukromna klinika, porod tak 1500€. Ja som bola na Antolskej. Nieviem ako je sukromny box, ale v tych obycajnych by som rodit nechcela. Mna tam len pripravovali na sekciu, ale videl ma kazdy, kto presiel po chodbe. Mne sa tam nepacilo.
Vyhoda zazmluvneneho lekara je, ze pride na tvoj porod kedykolvek. Poznas ho a mas v neho doveru. Ja som mala Danisa. Za mna super clovek.

nikasmile
7. okt 2022

@arwen321 2x Ružinov...pred necelými 3r a necelým 1r. Išla by som aj 3x. Veľmi dobré skúsenosti.

qetka
7. okt 2022

@dominidi v Ruzinove v miestnosti so sprchou? Take som tam nevidela, sprcha bola iba na chodbe
@arwen321 to mas tak, na Antolskej sa ti nemusi ujst ten nadstandardny box. neviem ako teraz, ale 2 roky dozadu sa rodilo za zavesom.
Ruzinov super, ale chlap az na sale. Su 3 miestnosti, oddelene od seba, jedna prechodna, ale da sa ist aj okolo. Dovtedy si sama, Vzdychacka - malinka izbicka s teoma postwlami, tam chlap nemoze.
Kramare neviem, nemam skusenost.

nikasmile
7. okt 2022

@beata_k toto napríklad Ružinov nemá, nikto sa navzájom nevidí v boxe, každý je v inej miestnosti vidíte sa iba na chodbe a "vzdychačke", no Antolská má, čo je na dnešnú dobu uff.

natalala
7. okt 2022

@arwen321 podla tvojich kriterii v Bratislave to bude splnat iba Koch. Je tam intimnejsie prostredie, manzel mohol byt pri mne cely cas a aj komunikacia od personalu smerom ku mne bola velmi fajn.
K tomu, ze sa bojis porodu, podla mna je to uplne normalne, hlavne ked ta to caka 1x 🙂 ja som sa tiez bala, nevedela som co cakat. Ak mas ale naozaj az panicky strach skus mozno nejaku pripravu na porod alebo konzultacie s dulou a mozno ta to trosku upokoji.

beata_k
7. okt 2022

@nikasmile Tak vidiet navzajom sa nevidia, ale teda nic moc no.

arwen321
autor
7. okt 2022

@natalala to je dost smutne. pocula som ze Koch je v tomto fajn. aj si hovorim ze som ochotna si to zaplatit len teraz sa ku mne dostala info ze vraj dost doktori odtial odchadzaju ( ako vsade) a vraj to uz nie je co byvalo. asi som otehotnela v dost na figu obdobi ked je zdravotnictvo v koncoch a nikto nevie, co bude 🙏😔 a tie pribehy z leta ze vyberies si nemocnicu a nemaju miesto tak ta supnu inde 🙊 no ako na klude mi to nepridava

arwen321
autor
7. okt 2022

@natalala ano to by som urcite chcela tu pripravu. aj si pozriet nemocnicu keby sa dalo

arwen321
autor
7. okt 2022

@nikasmile a v ruzinove moze byt partner cely cas s rodickou?

arwen321
autor
7. okt 2022

@beata_k a k zazmluvnenemu lekarovi sa chodi este pred porodom?

dominidi
7. okt 2022

@qetka ano, na vzdychacke bola sprcha

beata_k
7. okt 2022

@arwen321 Vyslovene nemusis, ale bolo by dobre. Trochu porozpravate co a ako.

dominidi
7. okt 2022

@arwen321 v ruzinove mojho pustili od zavedenia epiduralu teda otvorena na 4cm, vratane bondingu..v podstate ked ma sanitar viezol na izbu, on vtedy odchadzal

natalala
7. okt 2022

@arwen321 ja viem momentalne iba o2 lekarkach, kt sa tam vracaju po materskej ale o ziadnych odchodoch som nepocula. Chodim tam uz skoro 4 roky aj ku gynekologovi, rodila som tam pred 2,5 rokmi a ak vsetko dobre pojde, koncom marca tam budem rodit zas. A ano je to smutne, ze na Slovensku to co je v inych europskych krajinach standard, si musi clovek zaplatit. Mne sa tam napriklad velmi pacili aj vizity, najprv prisiel iba 1 lekar co mal sluzbu a vysetril ma, potom na vizite ich v izbe bolo viac, ale uz ziadne rozcapovanie a statie v pozore, iba lekar kt ma vysetril odprezentoval ostatnym, pripadne ak bolo treba skonzultoval. Normalne som pocas vizity aj kojila, nikomu to neprekazalo.

cherry_cherry
7. okt 2022

@arwen321 ano, k zazmluvnemu chodis vacsinou uz tie posledne 4 tyzdne, ktore uz nechodis do ambulancie ku svojmu gynekologovi, ale uz chodis na kontroly do porodnice. Pre mna to bolo vzdy super, cez sms som sa dohodla s lekarom kedy pridem, rovno ma zobral na porodnicu, tam vysetril a za chvilu som isla domov. Ostatne baby tam dole cakali na ambulanciach niekedy naozaj velmi dlho.
Plus, ked sa nieco dialo, ze som si nebola ista, ci je vsetko ok, mala som na neho cislo, napisala som mu, hned mi odpovedal. Na Antolskej som mala zazmluvneneho Danisa. Bol super. Dlhopolcek mi moc nesadol, pre mna bol az tak psychoticky optimisticky 😄 ale baby si ho pochvaluju

januelik
7. okt 2022

Ja neviem, ja som rodila 2x na Kramároch a za mňa úplne top.

arwen321
autor
7. okt 2022

@januelik ja som tam bola len raz na pohotovosti na zaciatku tehotenstva a lekarka sa tvarila ze ju obtazujem 🤷 ale tak mozno bola len unavena. nebola vyslovene neprijemna. viac ma vtedy rozladili na prijme ako som pred plnou cakarnou roznych ludi musela chalanovi za sklom popisovat a opakovat do mikrofonu moje gynekologicke problemy🤦 GDPR jak svina. este ze ma tam nikto nepozna. mozete aj konkretnejsie napisat o kramaroch ako to tam je? ci k vam pustili muza a ci sa k vam spravali ako k cloveku?

zitaje
7. okt 2022

Ja som porodila 4 deti a bála som sa hádam každého pôrodu viac, posledného rozhodne najviac. Takže toto nerieš, že zbabelá, nezbabelá. ALe čo rozhodne odporúčam, je popracovať na psychike - sama si nájdi spôsob. Ja som mala kamošku - dulu, ktorá mi pomáhala, keď som mala zlé stavy. Vedela ma upokojiť a nastaviť na vhodné myšlienky.
Inak ja som rodila na Kramároch 3x a nie, nepovedala by som, že top, ale pre mňa už bolo dôležitejšie, že som to prostredie tam poznala. Ani raz sa ku mne nesprávali na Kramároch ani milo, ani príjemne, ale na druhej strane všetko prebehlo ok našťastie, profesionálne to bolo v poriadku v rámci slovenského štandardu.
Takže závisí aj od tvojich požiadaviek. Ja som ich mala nízke, do pôrodnice som pri posledných dvoch pôrodoch prišla až "vytlačiť dieťa", iné sa veľmi nestihlo, takže to bolo ok.
Osobne som bola oveľa spokojnejšia pred dvadsiatimi rokmi na malinkej pôrodnickej klinike na Zochovej, ktorú už medzitým dávno zavreli, ale bola tam neporovnateľne osobnejšia a príjemnejšia atmosféra.
Ja by som na tvojom mieste išla asi do Kocha.

basska_b
7. okt 2022

Ja by som zo statnych nemociek sla urcite do Ruzinova, chystam sa zas. Je to tam fakt na urovni, co sa pristupu a postupov tyka. A dorazne odradzam od Kramarov. Z mojho okolia tam nechodi rodit vobec nikto, iba zo styri zeny, co tam mali znameho lekara. Tak k tym sa spravali ako k ludom. Inak povysenecke spravanie, trapne vtipy, ponizujuce procedury, porodny box otras...

nikasmile
7. okt 2022

@arwen321 tak pri prvom nebol covid a tam bol so mnou manžel na boxe od pol noci do 8 rána kým sa malý nenarodil a ešte potom 2 hodiny. Pri malej už som bola sama lebo bol manžel doma so starším a už bol covid, takže teraz neviem ako to funguje.

arwen321
autor
7. okt 2022

@basska_b aj mate typ na konkretneho lekara v ruzinove? Ci v Ba chodia vsetci hocikam ked su zazmluvneni?