Ahojte, kam v Bratislave odporúčate ísť na test na tehotenskú cukrovku ? Chcela by som aby robili odber tak ako odporúča poisťovňa aj odborníci a teda odber nalačno zo žily, vypiť glukózu a odber po 60 minútach a odber po 120 minútach a tiež zo žily. Čítala som, že z prsta to môže skresľovať výsledky, tak neviem prečo to väčšinou robia tak 🤷🏻♀️ a už vôbec by som teda nechcela aby mi kázali glukózu vypiť doma a prísť po 2h len na jeden odber. Už ak to mám absolvovať, tak nech to má aspoň hodnoverné výsledky.
Inak, neviem, toto ciram prvy raz, ze sa to takto niekde robi, ze z prsta a doma vypit glukozu? Vsak vysledky su to potom o nicom, ked sa nevie hodnota glukozy nalacno v ten dany den 🙄. Ja som ale z BB, takze v BA neviem, mne to robili klasicky, ako to chces Ty.
Neviem ze by to takto z prsta niekto robil. Ma sa to zo zily brat a prva nalacno aj z prsta. V Rakusku to robia v labakoch iba takto. Ale u mojho Gyn v Bratislave na Trnavke to tiez brali zo zily. Teda co son videla este pred covid
robi sa to rozne, zila, prst, 3 odbery, 2 odbery, 1 odber ako si aj ty spominala... napr.ja som bola na odber zila nalacno, glukozu doma a odber po 2 hodinach zila. kazdy lekar to robi inak, asi ako ho ucili alebo ako ho naucila prax. ak nedoverujes svojmu lekarovi asi by si ho mala zmenit a nie spekulovat ja chcem takto a ina zase inak 🙄 kks ja studovat 6 rokov, potom 5 atestacia a dozviem sa ze moja pacientka chodi po inych lekaroch, tak ju poziadam aby si nasla ineho ked mi nedoveruje...
@zuzanka.zuzu ja svojmu lekárovi doverujem, lenže môj gynekológ tento test nerobí vôbec ale posiela k diabetologovi. A tak si chcem vybrať takého, čo to robí poriadne. A teda mu budem dôverovať 🙂
to nie je pravda, ze v ambulanciach robia len z prsta ☺️ chodim v BA do Gynaexu a klasicky robili test - odber nalacno zo zily, sladka voda, odber zo zily..
no neviem kto je vsetci ale moj lekar robi normalne odber zo zily a ziadne z prsta 🤷♀️ odber, voda, odber
@petamich čo čítam diskusie aj tu na koňovi, tak gynekológovia to robia aj zo žily ale keď posielajú niekam, tak je problém nájsť ambulanciu kde to nerobia z prsta 🤷🏻♀️ teda zatiaľ sa mi nepodarilo ani jeden komentár prečítať kde by u diabetológa robili takto klasicky
Skuste medispektrum v petrzalke na gercenovej, ja som tam chodila s tehoutenskou cukrovkou, ateraz rok po mi spravila rano z prsta koli tomu ci ma mozu vobec zatazit tolkym cukrom, nasledne zila, a potom dala mi zarobit v lekarni roztok, ziadne ze ona rozpusta vo vode, a po 2 hodinach odber. Len tie 2 hodiny som bola ja v aute lebo to tam ma malicke aby som sa zbytocne nestykala s inymi.
@miruska1906 ďakujem pekne to znie dobre. A prosím je to platená ambulancia ? Približne v akej výške by mohlo byť takéto vyšetrenie ?
Ja som platila 10 eur len. Ale treba si zavolat radsej.
V Kochu ho tak robia. Len neviem, ci sa tam da externe objednat, ak nie si pacientka. Mozes skusit zavolat, ked ine nenajdes.