Kde nechať dieťa cez deň, keď som na prednáškach?

eligilbert
23. jún 2023

Dobrý deň, chcela by som opýtať či neviete o nejakej škôlke alebo škole kde by som mohla 7 ročnú sestru na jeden týždeň dať cez deň. Nemá s ňou byť kto doma tak ju naši odvezú ku mne ale ja študujem na VŠ a nerada vynechávam prednášky. Poobede by som sa jej už venovala, to by som hádam stíhala (prípadne by ju mohli zobrať priatelia k nám zo školy keby som mala až do neskorého poobedia prednášky či cvičenia) len cez deň (hlavne doobeda, či neviete o nejakej škôlke, kde by mohla byť s deťmi. Skola by vyhovovala tiež len keby sa učila s deťmi podľa iných osnov neviem či by vedela to čo oni prípadne by z niečoho mohla byť popredu a pozadu a nechcem jej spôsobovať také šoky v učení. Predsa len bude chodiť len do druhej triedy.

Za návrhy pekne ďakujem

janinah
23. jún 2023

Denný tábor?

anjelicek26
23. jún 2023

7 rocnu v lete mozu rodicia supnut na denny tabor a ty ju tam potom vyberies... ziadne flakanie prednasok, to by rodicia mali chapat..

colsami
23. jún 2023

Si to tak jednoduchsie predstavujes, ze druhacku odlozis niekde do cudzej skolky 😁

Isto mas nejaku kamosku co ten jeden den bude mat volno a moze ti ju postrazit, spravi jej program.

viestta
23. jún 2023

Cez prazdniny do denneho tabora

gaja78
23. jún 2023

Alebo nejaku ochotnu pani na dochodku, nezamestnanu, alebo studentku ....

matullienka
23. jún 2023

A tvoji rodičia čim rozmýšľajú keď ty máš ešte školu a šupnu ju k tebe? Nech jej zaplatia denný tábor alebo opatrovateľku. To čo je za logika dať ju k tebe?

patka06
23. jún 2023

7 ročnú do škôlky už nie, pohľadaj jej v meste denný tábor

viestta
23. jún 2023

Ja len rozmyslam, ktora VS ma prednasky cez prazdniny

kristinapetronela
23. jún 2023

@patka06 môj ma 7 a chodí do škôlky .možno v súkromnej by ju postrážili ... Veď chce len radu

patka06
23. jún 2023

@kristinapetronela možno áno, ja len že budúca druháčka by sa v škôlke už asi nudila, denný tábor s deťmi rovnakého veku a tomu prispôsobený program by boli pre ňu zaujímavejšie. V každom meste organizujú kopec denných táborov pre takéto deti

yanni
23. jún 2023

@eligilbert to co mas za rodicov? A ty sa tiez nevies ozvat? 7 rocnu ste mohli prihlasit do denneho tabora, tie vobec nie su drahe a ma tam dieta aj program aj celodennu stravu. Moja dcer bude mat o mesiac 8 rokov a ide takto v auguste 2x po tyzdni do denneho tabora. A chodi takto uz od 5tich rokov. Ty so rodicom nepovedala, ze tam mas prednasky? Aaaaa preco mas vlastne prednasky cez letne prazdniny?

yanni
23. jún 2023

@viestta presne toto aj mna napadlo.

reanda
23. jún 2023

@viestta asi neriesi obdobie cez prazdniny, ked uvazuje, ze by malu supla aj do dakej cudzej skoly na ten tyzden.. alebo je z inej planety

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liz_lemon
23. jún 2023

vymyslena tema

yanni
23. jún 2023

@kristinapetronela no a ja mam zase 7 rocnu a konci treti rocnik ZS. Ta by ti nieco povedla, keby si ju poslala do skolky. Len ak by tam mohla "ucit". Ale hrajkat sa hahaha

mandzula
23. jún 2023

Pockat, to mi volako nesedi. Ved cez letne prazdniny nie su prednasky, nie? A ak ide o buduci tyzden, tak ma snad svoju skolu, do ktorej je povinna chodit.
@autor Dako si tu temu nedomyslela.

viestta
23. jún 2023

@mandzula na VS je skuskove aj buduci tyzden

mandzula
23. jún 2023

@viestta áno, ale zároveň funguje aj ZŠ, kde chodí sestra, takže netuším, prečo by nemala ísť do školy a mala by ju mať na krku vysokoškoláčka. Plus cez skúškové už nebývajú prednášky a cviká, ak si dobre pamätám.

martinkatinka
23. jún 2023

Mne to vobec nedava logiku.

evaachesa
23. jún 2023

A prečo to neriešia rodičia ale ty??

reanda
23. jún 2023

nie, ziadna skolka ani skola ti nepovaruje dieta na tyzden, ked ho nemas kam dat.. ak uz ju aj rodicia ospravedlnia zo skoly, kam je povinna chodit a vyriesia to tym, ze ju daju varovat tebe, tak budes musiet tie prednasky bud ozeliet, alebo k nej zabezpecit niekoho ineho, ci uz zo znamych, alebo zaplatit opatrovatelku.. neviem o tom, ze by existovali nejake institucie, ktore ti na tyzden povaruju skolopovinne dieta..

deti95060810
23. jún 2023

prečo ťa rodičia zaťažujú ich dieťaťom? to je hádam starosť rodičov....
dieťa zo zš do žiadnej mš nezoberú - ani na jeden deň...

h2
23. jún 2023

@eligilbert A to máš nejaký prázdninový kurz? Lebo bežne už prednášky dávno nie sú. Rodičia vedia, že máš školu? Lebo logicky mi to vychádza, že si určite musia myslieť, že máš voľno, keď ti chcú šupnúť sestru. To sú veci, o ktorých sa treba dohodnúť dopredu! Je pekné, že sa o sestru chceš postarať a pomôcť rodičom, ale mne by sa na mieste matky nepáčilo, že ju chceš niekam odložiť, to naozaj môžu aj oni dať ju do denného tábora.

matullienka
23. jún 2023

@reanda prečo by ju mala zabezpečovať ona? Veď tá malá má rodičov, ktorí sú za ňu zodpovední

viestta
23. jún 2023

@mandzula snad nam to autorka vysvetli. V kazdom pripade, "uschovna" pre skolopovinne deti neexistuje

reanda
23. jún 2023

@matullienka to uz si musi vybavit s rodicmi.. podla vsetkeho suhlasila, ze sa o sestru na ten tyzden postara a teraz riesi, co s tym, ked nechce vynechat prednasky

mandzula
23. jún 2023

@viestta plus dalsi blud - riesenie osnov posledny tyzden pred prazdninami, ked su uz znamky uzavrete.😁

reanda
23. jún 2023

@h2 podla mna riesi uz buduci skolsky rok.. kedy asi rodicia budu na tyzden niekde mimo a chcu poriesit druhacku tym, ze ju postrazi starsia sestra.. ktora asi studuje v inom meste, preto dievca nemoze chodit v tom case do svojej skoly.. jedine tak mi to dava aky-taky zmysel..

h2
23. jún 2023

@reanda Aj to mi napadlo, len mi do toho nesedí tá škôlka. Ak by som bola na autorkinom mieste a rodičia by súrne potrebovali postrážiť moju malú sestru na týždeň, tak by som ten týždeň vymeškala zo školy, prišla domov a postarala sa o sestru priamo u nich doma. (Ak je to v čase školského vyučovania. Nech radšej nevymešká zo školy ona.)