Ahojte mamičky 🙂
Prosím vás, neviete kde by sa teraz dala zohnať vakcína proti chrípke? Mám mesiac do pôrodu a rada by som sa dala ešte teraz zaočkovať, ale zatiaľ sa mi ju nepodarilo zohnať ani cez môjho/manželovho/dcérinho všeobecného lekára.
Ďakujem 🙂
@summergirl
teraz asi nikde, zial
@summergirl nam povedali ze sa mozme zapisat do poradovnika ale ze netusia kolko a kedy bude dalsich vakcin 😢
@summergirl ockovat sa pred porodom proti chripke? To radsej zostan doma a chran sa do porodu. Chripku mozes dostat aj z ockovania - pozor na to
@renatka100 no mne to práveže odporučil gynekológ a aj kamarát, ktorý robí lekára v Nemecku. Dnešné vakcíny na chrípku už vraj nie sú také ako bývali a chrípku by z nej človek dostať nemal.
@summergirl no tie mozne neziaduce ucinky by som pred porodom absolvovat nechcela... https://nonstop-lekarna.cz/influvac-tetra-3302/...
@summergirl ahoj ja síce nie som tehotná ale som nerozhodne. Mame kamaráta lekára ktorý nám jednoznačne odporučil očkovanie. Zase. A druhej strane mam kamarátku co robí s týmito vakcinami a vravela ze ľudia ich teraz veľmi zle znášajú bud hneď dostanú tu chrípku alebo majú veľa negatívnych účinkov. Takže ona neodporúča zas. Takže nevieme sa doma rozhodnúť
@summergirl ja som to pocas tehotenstva urobila, mlada sprosta zaba....a moj gynekolog temer vybuchol a velmi, velmi sa obaval...doslava povedal:Ježiši Kriste!!!
ako dostanete chripku z mrtveho neaktivneho virusu? nerozumiem
@juliet86 mne to kamoška vysvetlila tak ze ľuďom ta vakcína veľmi zníži imunitu a neucinkuje ako neaktivna
@janinah ďakujem za radu 🙂 nevedela som, že sa to aj tak dá, už sme si boli rezervovať
@gelifil no mne to práveže gynekológ odporúčal aj pri prvej dcére a aj teraz, len vtedy som bola ozaj len doma, teraz je situácia trochu iná vzhľadom na Covid...zo zištných dôvodov to nemá dôvod robiť, lebo celé to hradí poisťovňa...a dnešné vakcíny sú už iné ako bývali...svokor sa bol včera očkovať a sestrička mi povedala, že akurát môže mať do 3 dní od očkovania zvýšenú teplotu ako pri akomkoľvek inom očkovaní
a mavas casto chripky? absolvovala si toto ockovanie aj pred tehotenstvom?
@majusska202 čo ja viem,tak vakcína zníži imunitu /laicky povedané/ na cca 14 dní,potom je zas ok,treba to očkovanie aj dobre načasovať,má účinnosť 4,5 mesiaca a chrípka vrcholí tak vo februári a korona nik netuší ako bude.....ja ako zdravý človek a nie rizikový vek sa zaočkujem najskôr v novembri...treba počúvať odborníkov
ešte dostanú lekárne,skús si v dákej zarezervovať dopredu,v našom meste sa to tak dá...