Ahojte kde sa daju kupit flase na zavaranie osobne v BA.. nic mi googl nevie najst, vsetko cez postu.
Dakujem
Plná Jednota ich je.
kaufland, domace potreby, orion,...atd.
... len nezabudni k nim aj spravne viecka ;)
aké veľkosti vám treba? Som z Petržalky a mám doma aj s viečkami.
@3009 ale mate asi pouzite... ja chcem nove
@martul jednota je aj v BA ? V nasej okolici som ju nezaznamenala
Tesco
Kinekus
@ihned13 ja vzdy ked pouzijem pouzite tak sa to pokazi.. a jahody obzvlast su citlive.
@ihned13 neviem kde je chyba, viem ze aj moja mama pouzivala rovnake ale mne ked sa pokazili uz sa mi nechce riskovat
@ihned13 ano a 15 az 20 eur postovne..
Tak nieco robis zle, moja svokra zavara vsetko co jej pride pod ruku do poharov, ktore toci aj 20-30 rokov, vymiena iba viecka a nic sa jej nekazi. Ani jahody.
Ale aby som odpovedala aj na otazku, je sezona, pohare na zavaranie kupis uplne vsade...
@nelca84 ved to len uz som ich skusala hociak umyvat a vzdy je problem..
To nie je problem v poharoch, bud Ti nechytia, alebo kratko sterilizujes.
@nevenka len ked sterilizujem jahody dlho je z nich blato alebo akoby guma..
Ja len k tomu, že sa vám pokazia jahody. Myslím, že to nebude použitými pohármi, skôr nesprávnym umytím resp. starý babičkin trik bol, naliať na vrch lekváru/kompótu trochu tvrdého alkoholu :-P nikdy sa nič nepokazilo 🙂
Všetky ženy v rodine aj v okolí zásadne točia fľaše 20, 30, aj 50 rokov tie isté. Pokazí sa niečo iba výnimočne, .
Jahody sa nemajú zavarat úplne mäkké, ak sa ti nedarí,skús iné grify, alebo zamraziť. Radšej skús malé fľašky , také 3-4 dcl.
Fľaše navyše mám aj ja, neviem sa ich zbaviť, vyhodiť ľutujem.
ked sa poriadne vysterilizuju a daju nove gumicky / viecka, tak sa nepokazi nic 🙂
autorka, kedysi som kupovala v ikei, ked som to este mala blizko.. ale zavaracie flase maju asi ozaj v kazdych domacich potrebach
Tak je pravda, ze ja jahody nezavaram, nechutia nam tak. Ale vsetko ostatne, vratane marhul, tak 15 min. na 80 stupnov klasicky v hrnci a nekazi sa mi to. Marhule musia byt tiez take tvrde, mala som uz ale aj maksie a z toho bolo blato, tak som to dala do kolaca dunajske vlny a zjedlo sa to.
To pokazenie bude fakt niecim inym, nie poharmi.
Tedi ich ma, orion domáce potreby, A Z domáce potreby, azetko, obi, bauhaus, ikea