Kde je najlepšia pohotovosť pre bábätká/malé deti v Bratislave?

11. sep 2021

Ahojte, len informačne ak by niekedy bolo treba. Kde v ba je najlepšie ísť na detskú pohotovosť ? Kde je najlepší prístup, malé čakanie atď ?

loginexistuje
11. sep 2021

je len jedna na kramaroch a je nielen pre bratislavu ale aj okolite okresy kedze tam pohotovost nie je tqkze cakanie nebyva male

autor
11. sep 2021

@loginexistuje takže keď je nejaký akútny problém večer/cez víkend tak jedine na Kramáre ? A berú podľa poradia kto kedy príde ? A prístup tam je aký ak máš skúsenosť prosím ?

deedol
11. sep 2021

ja mam dobru skusenost - ked sme boli s malym, ked bol este babatko, vzali ho velmi rychlo a urobili mu aj potrebne vysetrenia hned na mieste (sono brucha).

gabsisi
11. sep 2021

Vydepo ( vyjazdiva detska pohotovosť) už nefunguje? Síce je to spoplatnené ale skvele. Syna raz vyšetrili aj v spánku, dali lieky poradili… prišli k nám do hodiny. Na to že ti boli tesne pred kotonou a nemuseli sme sa trepať na Kramáre nám ani tie peniaze neboli až tak ľúto.

simsalabim
11. sep 2021

Pri registracii sa pytaju na problem a aj podla toho zaradia do poradia aj do spravnej ambulancie. Stalo sa, ze sme cakali, aj ze nas brali okamzite.

petamich
11. sep 2021

@gabsisi funguje ale je to take zvlastne, maju akoby zazmluvnene deti, ktore platia pausalny poplatok a potom takych, ktori si ich zavolaju jednorazovo a myslim, ze ti z prvej skupiny maju prednost atd. ale za skusku to asi stoji, ked je nejaky problem

nikpa
11. sep 2021

Záleží hlavne od toho kto slúži, každý lekár je iný, rovnako sestričky. A ich prístup spraví najviac.

ivula0807
11. sep 2021

@gabsisi Vydepo funguje, mame predplateny rocny pausal. Prioritne samozrejme idu k dietatu, ktore je na pausal, ale my sme ich raz volali aj jednorazovo, kym sme nemali podpisanu zmluvu. Stoji to sice 90€ jednorazovo ale prisli do hodinky vysetria v pohodli domova, predpisu lieky, poradia. A s detmi to navyse naozaj vedia. 👍

makova333
11. sep 2021

Pristup nikdy nevies, zalezi, kto ma sluzbu a co dietatu je. Mam aj dobre skusenosti aj otrasne, aj nieco medzitym.

veronice
11. sep 2021

Ako pisali vyssie - jedina detska pohotovost pre deti (okrem tej vyjazdovej) pre BA a prilahle okresy su kramare. Cakanie nikdy dopredu neodhadnes, ako na kazdej pohotovosti aj tu beru deti nie podla poradia ale podla akutnosti zdravotneho stavu. No a co sa pristupu tyka to mas tiez ako vsade - su lekari a sestricky ktore maju profi pristup a vzdy dobru naladu a potom su aj taki ktori zrovna nemaju svoj den... Ale to tiez neovplyvnis ani dopredu neodhadnes 😉

siska53
11. sep 2021

Jedine Kramare, to je jeidna detska pohotovost.

katulienkax
11. sep 2021

Áno jedine Kramáre a priprav si aj zo 10 euri 😉 berú podľa závažnosti takze kľudne ta môžu predbehnúť surnejsie prípady

engynka
12. sep 2021

My sme boli na Kramaroch 2 x s dvojrocnym. Vzdy s urazom. Prednostne nas nedali nikdy. Dokonca ani male babatka nedali prednsotne co teda ja by som napr mala pochopenie a nenahnevala by som sa. Pristup bol vzdy dobry - lekari parada a raz sme taku neprijemnu sestricku schytali. Boli sme aj v case ked este testovali deti pred vstupom a tiez mali velmi ludsky pristup. Detto na RTG bol mily pan. Ked to zrhniem tak mojmu synovi sa tam v podstate aj pacilo 😂

lenusiatko
15. sep 2021

Kramare, velakrat osobna skusenost, naposledy vcera. Synovi hodili kamen pod oko. Uvodne formality su uz 3 namiesto 2. Prva je kontrola karticky poistenca, druha je kupa 10 euroveho kuponu, treba si odlozit blocek, pri odchode 10 eur vratia. Tretia je triedenie pacientov podla akutnosti. Synovi hned pozreli, ci treba sit. Bolo nas asi 20 a cakali sme max. 40 minut. Funguju 2 ambulancie a islo to rychlo. Vsetci vacsinou idu aj tak na rontgen, treba ist na 1. posch., tam sa tiez caka podla poradia. S dcerou som uz bola aj na expektacke niekolkokrat. Nikdy sme nemali problem s lekarmi alebo sestrami, vsetci su ustretovi, napomocni a robia, co mozu.

iwesska
15. sep 2021

Na kazdom urgente sa riesia pacienti podla zavaznosti stavu,nie podla veku. Logicky, ked im tam solabuje 8r.dieta,vezmu ho skor,ako babatko s teplotou. V cakarni maju kameru, pacientov sleduju. My sme boli viackrat a nemozem povedat nic zle. Cakali sme primerane. Aj na pozorovani sme boli niekolkohodin,kvoli upornemu zvracaniu,tam boli velmi ochotni. Zas clovek tam tak casto nechodi,ze by sa to tam nedalo vydrzat.
Aj tak ked je uraz a treba RTG, Vydepo to nevyriesi a poslu vas na Kramare.

makova333
15. sep 2021

@iwesska no ja som zazila aj to, ze zle vyhodnotili situaciu alebo to, ze dr. bola velmi velmi neprijemna a aj na moje dozadovanie poslala na usg a odtial sme sli rovno na operacku. Ale teda pre objektivitu stretla som sa aj s prijemnym a odbornym pristupom npr. ked mala sluzbu dr. Prokopova.

iwesska
15. sep 2021

@makova333 Tak cely urgent sa neda hodnotit na zaklade jedneho lekara. Ja som tam tiez bola so synom po uraze,ked mal 15 mes. a cakali sme 6 hodin! na vysledok🤦🏻‍♀️ Lebo z jednych dveri nas poslali do druhych,z druhych do prvych,tam zas frflali,co s tym oni maju,ale,ze dobre teda,nech ideme na RTG. Tam sme cakali, dieta za cely cas nesmelo jest,pit,lebo bolo podozrenie na vnut.zranenie brucha. Maly uplakany a ked sme uz mali dostat vysledok z RTG,tak im vypadol system asi na 3/4 hodinu a nemohli sa dostat k vysledkom🤦🏻‍♀️ Tak po 6hod.sme sa dozvedeli,ze bema vnut.zranenie a moze jest. Si nechcem predstavit,ze by ho ozaj mal.

makova333
15. sep 2021

@iwesska ja to nehodnotim podla jedneho lekara, pri dvoch detoch som si uzila niekolko krat urgent na Kramaroch. Ale poucila som sa aj ja - napriklad v tom, ze na akutne bolesti brucha treba volat zachranku, nie teperit sa na urgent na Kramaroch. Na urgent idem len ked su teploty a vracacky s ktorymi si neviem poradit.