Jégého alej, Tri veže, Slnečnice

13. jún 2022

Ktoré z týchto lokalít je vhodná na bývanie a zároveň ako investícia? Nejake plusy a minusy byvania. Vsade som nasla len negativne recenzie ale ti ludia tam nikdy nebyvali. Prosím len o názor kto sa vyzná v realitách, pripadne je maklér.

luccija
13. jún 2022

Pacia sa mi Slnecnice, ale za tie peniaze nie🙂
Tri veze a Jegeho alej sa mi nepaci, ze su v centre.Nechcela by som byvat nad najvacsou cestou v Ba smog, auta, blizko stadion stale hluk.
Slnecnice mas tam obchofy, trh, blizko hradzu, peknu prirodu, blizko do Rakuska, HU relativny klud.Blizko na obchvat..

luccija
13. jún 2022

Ale je to len moj pohlad nerobim v realitach, ale byvala som blizko Slnecnic mne sa byvanie v meste popri krizovatkach nepaci.

simsalabim
13. jún 2022

Z tych troch urcite Slnecnice.

lucik194
13. jún 2022

za mna asi tolko:

- chces to ako investiciu len vrazit peniaze, nechas to prazdne a nebude ti tam nikto byvat, ani podnajomnici?
- chces to v buducnosti o par rokov predat?

- v prvom rade tri veze je v podstate 12-15 rocna stavba (, t.j. najvyssi cas kedy sa zacnu kazit veci, ak tam nejake vady su tak sa zacnu objavovat)
- Slnecnice su doslova rodinne byvanie, lenze problemom je ze este najblizsich 10 rokov to bude stavba a cele okolie s tym, tiez prostredie nic moc, na jednej strane dialnica, zeleznica na druhej strane pristupova cesta do jaroviec , rusoviec a cunova
- Jegeho alej je nieco medzi, byvaju tam rodiny ale je tam aj vela investicnych bytov. cele uzemie uz je zastavane, treba si este zistit ci je tam v plane dalsia (nejaky jeden dom) zastavba......

osobne ak to chces pre seba na byvanie isla by som do slnecnic (ak mate deti, su tam same rodiny s detmi), ak si sama a chces to na byvanie, beriem Jegeho alej, kvoli dostupnosti a blizkosti vyzitia

autor
13. jún 2022

Stále je niekde niečo. Jegeho alej stavia novú budovu. Veľký problém že je tam veľa apartmánov a nie bytov a to je do budúcnosti problém. Tri veze majú vysoké nájomné a slnecnice sú veľká kralikaren so smradlavou čističkou. Byt by mal byť na prenájom, časom sa budem sťahovať ja, či tam je to otázne. Ide skôr o uložení peňazí.

melanta
14. jún 2022

Než sme sa presťahovali do domu, bývala som v Slnečniciach. Žiadny smrad som za 2 roky necítila, bytov je tam síce veľa, ale bol tam kľud, dosť miesta na prechádzky pre mamičky s deťmi, pár metrov hrádza a rameno. Jégeho alej je určite väčšia králikáreň ako Slnečnice, aspoň z rozprávania ľudí. Fajn je lokalita, keďže je to na skok od centra mesta. Tri veže, veľa cudzincov v podnájmoch, lokalita absolútne nevábna podľa mňa a tá premávka pod stavbou ani nehovorím.

iva_ab
15. jún 2022

Ja by som brala Jégeho, hlavne kvôli lokalite. Ľahko prenajmeš za slušnú sumu, predpokladám, že nechceš prenajímať rodinke ale nejakým mladým ľuďom a tí chcú bývať v meste. Slnečnice sú krásne, ale ako píšu hore - samé rodiny s deťmi, úplne na konci Petržalky (aj tou električkou plánovanou to je ďaleko) a ešte sa tam bude stavať. A byt blízko mesta nikdy nestratí hodnotu. Alebo teda najviac získa na hodnote. A ak by si tam raz išla bývať, tak lokalitu len odporúčam, všetko je tam napešo a za pár min si s električkou v centre. Parky, kaviarne, reštaurácie, kúpalisko, na každej ulici škôlka (ak raz), šport. Že je tam smog z áut? Kým nebývaš na 1p niekde pri ceste ani o tom nevieš. Ale jasné, každý má úplne iný životný štýl, toto je dosť individuálne. Držím palce, a kúpy by som sa určite nebála, čo máme ľudí v okolí, kto niečo kúpil je spokojný 🙂

autor
15. jún 2022

@iva_ab a čo 3 veže? Páči sa mi výhľad. Na tu východnú stranu to nie je také hlučné. Nevýhoda je vysoké nájomné, cca 250 e. Od jegeho vzdialené 900 metrov na peši. Jégeho ma problém, že je to apartmán.

iva_ab
15. jún 2022

3 veže neviem úplne posúdiť, čo si pamätám, tak ten projekt sa hneď nepredal a dosť sa kritizovala kvalita prác, ale tak zasa ono tie novostavby sa stavajú lacno asi všetky, aj tá Jégeho, Slnečnice. :-/ a inak nie je to drahé (3 veže)? Nevyjde lacnejšie normálny byt v Jégeho? Či už žiadne nie sú? A hej, apartmán môže byt problém, aj s parkovaním, keď sa tam nedá nahlásiť trvalý pobyt, aj s predajom, ak by si ho chcela raz predať. ☹

autor
15. jún 2022

@iva_ab čo pozerám, tak jegeho je drahšia časť ako 3 veže. Je tam viac za m2. Čudne však. Su od seba vzdielené kilometer peši. 5 Minut chodze.

lucik194
16. jún 2022

Jaska ze je Jegeho drahsia, lebo je novsia, 3 veze maju ako som pisala 12-15 rokov urcite.....

luccija
16. jún 2022

@iva_ab to nie je pravda, ze ak by byvala na prvom poschodi praveze cim vyssie tym horsie hluk z krizovatky, smrad..pod domom prevadzky...nie je kde dieta vypustit von, psa vyvencit.My sme byvali v centre rano 4:10 som sa budila na elektricky.
Pekny tam je akurat vyhlad.
Z tohto jednoznacne Slnecnice.

iva_ab
21. jún 2022

@luccija jasné, každému vadí asi iný hluk a veľmi veľa spravia okná. 🙂 My sme bývali na 1NP a nikdy viac, autá počuť tak či tak, ale my sme počuli ako sa ľudia rozprávajú, kolobežka prešla, pes štekal, keď nám pod oknami štartovalo auto tak to rovno išlo do okien, ale dobrá skúsenosť lebo keď sme kupovali vedeli sme čo určite nechceme a teraz sme spokojný na 6NP 🙂 Vy by ste zasa nešli nikam kde chodia električky. 😀 ten kto má rád ticho, určite si zvolí Slnečnice. No mne by chýbalo mesto 🤷‍♀️A dieťa sa v dnešnej dobe nedá len tak vypustiť asi nikde.

zuzanka.zuzu
21. jún 2022

a prečo je apartmán problém??? to ešte možno na začiatku, keď neboli známe, ale už dobrých 10-15 rokov nieje problém ani s trvalým pobytom, ani s financovaním na hypo (90% v BA jak nič) 🙄 @iva_ab

autor
21. jún 2022

@zuzanka.zuzu problém kvôli parkovaniu. Ak teda hovoríme o rezidentom parkovaní

iva_ab
21. jún 2022

Ja by som apartmán brala len ako krajnú možnosť. Aj ako investícia je apartmán horší - ťažšie sa predáva, resp vždy ho predáte za menej ako byt. A väčšinou je to apartmán preto lebo niečo nespĺňa, buď nemá developer dosť parkovacích miest a v horšom prípade nespĺňa štandardy určené zákonom na byt - rozloha, dostatočne svetlo atď. Len bohužiaľ situácia v BA je už raz taká, že aj apartmán sa stal bežným štandardom.

littleslovak
28. dec 2022

Autorka si z Bratislavy? To len tak pomimo... Kazdopadne ak to ma byt investicia, tak odporucam 2i ale s vacsou vymerou (kludne z trojizbaku prerobeny). A odputala by som sa od tychto troch projektov. Na investiciu Slnecnice vobec. A Jegeho degraduje to ze zvazovana nehnutelnost je apartman. Mala som investicny byt, blizke okolie Niv. Cize sirsie centrum. Je to tam povacsine tehla - cize budova starsia, ale nizka, zrekonstruovana na jednotku a bola to super kupa, jednoduchy prenajom a nasledne aj lahky predaj. Ak nemas znameho maklera co by ti cosi take vytipoval, je to trosku skoda, ale skus sa este poobzerat. Ono, tie ozaj dobre investicne byty su hned prec, je dobre byt v databaze nejakej realitky = zavolaju ti skor ako vyjde inzerat ak im do ponuky pri udne nieco co splna tvoje kriteria.

autor
28. dec 2022

@littleslovak áno som z BA. Ja práveže vôbec nepreferujem 2 izbové byty s väčšou výmerou. Je to veľmi nepraktické. Za tie m2 musíš zaplatiť a aj tak to bude stále len dvojizbák, kde v prípade malého prírastku tá izba bude chýbať kvôli súkromiu. Cenu za tie m2 čo zaplatíš naviac sa ti v cene prenájmu nepremietnu.
(10 m2 navyše je 30 000 - 40 000 eur). Problém centra a širšieho centra okolo Nív je to, že je tam veľa nízkych starých budov a sú všetky rad radom bez výťahu. To nikto veľmi nechce. Tie byty tam reálne trčia. Na prenájom je to ok. Ale také niečo by som ja v živote nekúpila. A ešte veľmi načo som zaťažená je vyššie poschodie a výhľad. Čiže všetko, čo je 7 a menej mi je málo. Teraz sa už s bytmi nemusím predhánať, kedže sa momentálne veľa nepredáva. Nakoniec sme vybrali okolie jegeho. Je tam viac bytov ako apartmánov, tak sme chytili ten ktorý spĺňal takmer všetko čo sme chceli (poschodie, novostavba, lokalita, výhľad, komplentne zariadený, parkovacie miesto a cena sa umúdrila)

littleslovak
28. dec 2022

Rozumiem. Nemyslela som tie moderne 80m vymery, ale ja som jeden cas zila v 2i ktory mal len asi o 3 menej ako rodicovsky 3i v Karlovke 🙈 a ja osobne to mam rada, ked to nie su krtince. A na tie vyhlady si az tak nepotrpim - to som si uvedomila az teraz ako si o tom pisala. Cely zivot byvam tak 3-4 poschodia 😁 Kazdopadne prenajima sa lepsie mladym ludom, na to su tie 2i lepsie, ak v byte chces ale raz byvat ty sama so svojou rodinou tak jasne ze 3i je logickejsi. No zase mam znameho, bol sam a kupil 4i v Petrzalke ze ked si raz zalozi rodinu a tak... Aby utiahol alebo si teda ulahcil hypo, tak dve izby prenajima. Zivot jak na intraku, ja by som to teda takto riesit nemohla. Jemu to zjavne nevadi. Inak uz asi 7r tak funguje, este nema taky vazny vztah ze by to bolo na rodinu a vyuzitie celeho bytu, takze asi to je prenho v podstate dobre rozhodnutie. Cize sa len potvrdzuje ze kazdy by sa mal rozhodovat podla seba, kazdy ma ine kriteria.
Inak Ružinov je super. Dnes to okolie Niv uz neni asi co byvalo. Super ze si nasla co si hladala.