Jednoizbový byt v Bratislave

9. dec 2023

Dobrý deň, ten kto sa vyzná a má prehľad, tak dispozičné je ktorý z 1 izbových bytov v Bratislave kúpiť najlepšie.
Dosť bytov je bez lodžie a potom majú 7 m2 veľkú lodžiu, za cenu trošku menšej vnutornej výmery.
Ktorý by ste preferovali?

guiseppinka
9. dec 2023

Rozhodovala by som sa podla moznosti, podla lokality, vybavenosti a toho, ci ma byt zaujal...

avonladyba
9. dec 2023

Bez loggie

zeldia
9. dec 2023

Dôležitá je lokalita, spoločenstvo vlastníkov a susedia. Potom to ostatné ja som vzdy chcela balkon ešte lepšie logia, úprimne je to len na oštaru musí sa to čistiť opravovať udržiavať málokedy využívam. Chcela som tam mať kvety a sedenie a napríklad jesť. Lenže to je balkon v meste je tam špina z vonku sk neumyvam aspoň dvakrát týždenne a to je balkon zaskleny. Kvetom sa nedarí lebo bud zima alebo prazi slnko zvieratko napr papagáj v klietke rusi susedov…
Balkon je to najmenej dôležité čo by som riešila ak je tak fajn ak nieje tiež fajn.

vanilkovazmrzka
9. dec 2023

Radsej vacsi interier a mensi/ziadny balkon. Jednoizbaky su male, kazdy meter je len a len plus, takze za mna je balkon na maly stiesneny byt zbytocny luxus. Ano, samozrejme, je prijemne ho mat… ale ked hladas co najlacnejsie byvanie, je to v tomto momente podla mna zbytocne.

basska_b
9. dec 2023

Ak ma byt loggia na ukor metraze, tak skor nie. Ide o to, ako by si balkon vyuzivala, ci je zasklenny. Da sa potom vyuzit ako ulozny priestor, niekto si tam da bicykel, niekto to vyuziva ako mrazak na vino, jablka, niekto tam fajci, niekto si tam spravi posedenie. Aj to, na ktoru svetovu stranu je balkon otoceny. Na sever je moc studeny, na zapad moc prehriaty.

simsalabim
9. dec 2023

Ja by som nechcela byt bez lodzie, vyuzivala by som ju 100%. Tak sa zamysli, ako by to bolo u teba a podla toho sa rozhodni.

cherrystone
9. dec 2023

ja by som byt bez lodzie nekupila. byvala som v byte s francuzskym oknom aj balkonom uz to mi bolo malo a nevedela som s tym zmierit. lodziu mam zasklennu, teraz je to ako zimna zahrada, je tam aj vianocna vyzdoba, svetielka. okrem toho sedenie na mieru, kose sa separovany odpad, skladujem a chladim tam aj jedlo, mam tu ulozne priestory, v lete su vsade kvety. za mna jeden z najoblubenejsich a najvyuzivanejsich priestorov v byte.

h2
9. dec 2023

Byt bez lodžie, či balkóna by som nechcela.

vlastnynazor
9. dec 2023

U mna lodzia alebo balkon bola zakl.poziadavka a vyuzivam ju jednak na susenie pradla, na pestovanie kvetov aj jahod a len tak na posedenie. Byt bez lodzie/balkona by som si nekupila.

mamutka
9. dec 2023

Začínali sme v jednoizbovom byte s lodziou a bez nej by som byt vôbec nechcela. Sušiť prádlo v malom byte je o drzku napríklad. V zime sa tam vykladali hrnce s jedlom miesto chladničky, celoročne sú tam veci ako mop, vedro, nejaké náradie. Kvety boli samozrejmosť. Vôbec to nebolo zaprášené ani nebolo treba stále umývať, byt bol v tichej lokalite obklopenej zelenou, takže čisto.

j_m
9. dec 2023

No, taká lodžia s Jacuzzi… hmm 😂

majlo1234
9. dec 2023

Za mna stopercent balkon, ved tam das susiak s pradlom, mas kusok priestoru na vzduchu, na cigu sa nemusis trepat dole, nieco vypestujes. Pre mna to ma same vyhody, bez balkona v jednoizbaku je to podla mna nanic

evaachesa
9. dec 2023

Ak to chceš riešiť z investičného hľadiska, tak určite nebudeš mať problém prenajať 1izbový byt bez balkóna. S mužom sme bývali pár rokov v 1izbáku, 42m2 bez balkóna a vôbec nám nechýbal. Teraz ho prenajímame a nikdy nie je núdza o záujemcov. Je to ale väčší 1izbak a úložného miesta dosť.

zuzanka.zuzu
9. dec 2023

nikdy nikdy nikdy by som si nekúpila byt bez balkónu či loggie 🙈 aj s ďalší predajom budeš mať problém, musíš nájsť niekoho komu to tiež nebude vadiť, ale nie len na koňovi ale reálne kupca a ver že to je iná vec 😉 venujem sa tomu, preto viem.

mistymay33
9. dec 2023

Nikdy by som nekupila a ani nesla byvat do bytu bez balkona alebo loggie. Byvala som tak a nikdy viac.

qetka
9. dec 2023

v akej lokalite pozeras? Lebo ja som napriklad chcela 1-izbak v Dubravke a bud bol maly s loggiou, alebo velky bez. Tak som nakoniec kupila mimo Dubravky - 42m2 plus loggia v Devinskej. Pozerala som iba 4. obvod, inde som velmi nechcela a fakt som nenasla nic velke s loggiou 🤷‍♀️

tramtada31
9. dec 2023

Urcite byt s balkónom, má väčšiu hodnotu. Mozes si tam dávať pradlo, odkladat nepotrebné veci ako vedro a pod.

autor
9. dec 2023

@qetka dubravka a karlovka majú tie 1 izbové byty s lodžiou. Petrzalka je zas postavená tak, že každý 1 izbak je výlučne bez lodzie. Devínska sa mi zdá už kúsok ďaleko od centra

qetka
9. dec 2023

Dubravka ma malinke 1-izbaky s obrovskou loggiou. Ale inak, pekny velky jednoizbak byva v 12 poschodovych domoch, ktore su na Saratovskej a par z nich v poslwdnom roku-dvoch dorabalo loggie. A to su pekne velke byty a s loggiou. Skus popozerat, mozno budes mat stastie na take.

joannita
9. dec 2023

Autorka, v Dubravke su aj velke 39m2 byty bez logie, je ich dost...
Ja taky mam a mam ho prerobeny na 1,5 izbak. Prenajimam ho a teda zaujemcov mam tolko, ze si mozem vyberat, aj ked je bez loggie...

7lenka11
10. dec 2023

Bez balkóna by som už nechcela byť. Bola som tak v podnájme a stačilo.

ravehami
13. dec 2023

Ak mas kam dat susicku kludne bez loggie ale ja som ten typ co loggiu chce, chcem tam kvety a susit pradlo a sem tam sadnut 🙂