Jedáleň Venza verzus Eat & Meet

12. jún 2021

Pekný deň prajem, ktorá z týchto jedálni pre študenta je lepšia?
Ktorá je podľa Vás lepšia a prečo?

- výhody?
- nevýhody

Dá sa s jedálnou dohodnúť aby jedlo nesolili, či nekorenili napríklad?
Zmeniť prílohu, či namixovať si jedlo podľa seba?
Musím byť ubytovaná na internáte aby som mala prístup do jedálne?
Je možné si objednať jedlo s tým že k poznámke napríklad uvediem aby mi ho nesolili?

Ďakujem 🙂

avril299
12. jún 2021

Zasa Ty s tymi otazkami o intrakoch na MK :D?
Uz som Ti predsa pisala, ze je na to aj relevantnejsia skupina:
https://www.facebook.com/groups/mladost.sturak....

- neviem, toto som nikdy neriesila, ale nemala som pocit, ze by bolo jedlo nejako extra solene, solnicky byvali na stole
- ano, da sa vyskladat
- nemusis byt ubytovana, stravovat sa tam moze hocikto, aj nestudent, ale ako student s ISIC preukazom mas zlavu na 2 jedla denne
- neobjednava sa tam jedlo ako v restike :D, je to typicka tackaren, zoberes tacku, pribor a pytas si od uja/tety za vydajnym pultom co chces, pripadne si zoberies, ak uz je nabrate na tanieri a polozene hore na pultiku, ponuku na kazdy den si vies pozriet aj na nete

monka105
12. jún 2021

Venzu tuším už zatvorili, takže ti zostáva už iba eat and meet. Čo si pamätám, ťažko sa s nimi dohodneš, aby ti jedlo nesolili, lebo ho majú už predpripravené a len ho naberajú na tanier, nevieš si ,,objednať” jedlo s poznámkou, vyberáš si ho priamo tam. Prílohu si samozrejme môžeš vybrať, akú chceš, vždy sa ich dá poprosiť, že chceš napr. k mäsu ružu a nie zemiaky. Pre mňa bolo vždy najlepšie vybrať si jedlo z grillu napr. Dala som si buď syr, lososa alebo kuracie prsia a k tomu som si už potom nakombinovala prílohu, na akú som mala chuť. Nemusíš byť ubytovaná na internáte, stačí že na vrátnici povieš, že ideš do jedálne a pustia ťa. Neviem ti ale povedať, či si ťa aj značia ako návštevu alebo nie, ja som tam chodila vždy s isicom a nemusela som riešiť (ak máš teda isic, stačí že sa pípneš a prejdeš cez turniket). Výhoda Eatu bola v lete vždy klíma 🙈😂 ale inak je to taká lepšia študentská jedáleň. A samozrejme ceny.

autor
12. jún 2021

@avril299 áno zase ja, je zlé ak mám veľa otázok? Však od toho je tu diskusia a fórum 🙂

avril299
12. jún 2021

no, nie je zle mat otazky, len ich hlavne kladies na divnom mieste, mas tam skupinu, kde je 40 tisic Tvojich rovesnikov a kopu informacii aj fotiek z intrakov a vsetkeho, co sa toho tyka, ale Ty si vyberies kazdy den na tieto temy portal pre mamicky 😂
a nemas zaco ;)

autor
12. jún 2021

@avril299 Tak sa ospravedlňujem 🙂

autor
12. jún 2021

@monka105 Takže VENZA končí? To som nečakala, teraz keď sa snažím zisťovať informácie.

elementissa
12. jún 2021

Eat&Meet ma lepsi vyber (teda pred 5 rokmi mal) a Venza chutnejsie jedlo. Ja som vegánka a vzdy som si vybrala. Nedá sa objednať, ale varia veľa druhov. Neboj, od hladu neumrieš. A nič nie je presolené. Jedlo je tam naozaj dobré. Za tú cenu ;) Univerzitná jedáleň na Šafku je oproti tomu robotnícka vývarovňa. Ešte na Gondovej kus biedy, ale tiež nič moc. Chodievali sme do okolitých reštík. Za to intrákové jedálne super. Hej, to je asi jediné, čo je tam super :D síce som 5 rokov bývala predtým na intráku na Sš, po roku som zo Šturáku zdrhla na privát. Tí čo mali šťastie sa ubytovali na manželákoch a mali krásne ubytko (s pomerne dlhou prechádzkou od busu a na bus do kopca). Átriáky sú jak vojenské baraky a Šturák je holubinec. Doslova. My sme stále mali holubie hniezda na balkóne, nedali sa ani otvoriť dvere a vyvetrať, lebo zúrivý holub si to už s nami išiel vyriešiť :D proste, tie holuby tam boli vždy a vždy tam budú. Studenti prichadzaju a odchadzaju, jedini trvali obyvatelia su holuby a tak sa k tej stavbe aj spravaju. Oni su tam doma, vsetci ostatni len prechodne. A vedia byt pekne agresivni, ked im vojdes do teritoria. A znutra- si rada, ze ked otvoris skrinu, tak sa na teba nezosype a ze v sprche okrem plesne nechytis aj mor. Riadny hnus :D

miusa00
12. jún 2021

Ved ak to zisžtujes preto, ze tam ides, tak vyskusas a uvidis vo ti bude viac vyhovovat🤷🏼‍♀️ Ale ano, Venzu akurat zatvorili

elenka74
12. jún 2021

Inak aj priamo na FEI sa dalo najesť, aj na FIIT

janka54321
12. jún 2021

Ako, co už niektoré nechcete... aby tebe niekto varil jedno jedlo zvlášť... Sa zobud... Jedáleň odvara tak min. 600 jedál denne a tvoje jedno budú odoberať...aby si ho slané nemala

felicita027
12. jún 2021

Na tieto tvoje požiadavky ti odporúčam súkromného kuchára. 😂 Sú to obyčajné "študentské" jedálne nie jedálne pre kráľovnú kebyže každý druhý chcel viac/menej soli, miesto ryže/zemiaky jeden kašu druhý americké tretí pečené štvrtý hranolky piaty zapekané so syrom potom jeden by jedol len teľacie mäso, ďalší len bravčové iný hovädzie alebo len kuracie... tak ani menu by nemalo zmysel robiť. Buď ti bude vyhovovať tam kuchyňa alebo nie ak nie v BA je XY donášok kde môžeš ísť alebo variť sama.

autor
12. jún 2021

Ja nie som kráľovná len mám obmedzenú soľ, nikdy som s tým nemala problém v jedálni. Tu sa človek ani opýtať nemôže, lebo už sa mu začnú vysmievať.

felicita027
12. jún 2021

Tak si sa mohla zamyslieť ako by to urobili? Logicky by museli pre teba 1 dávku variť zvlášť alebo kvôli tebe by nikomu nesolili? To potom by aj iným "museli" prijať výnimky čo nemôžu laktózu, lepok, mliečnu bielkovinu a iné obmedzenia nehovoriac o tom, že nato aby mohla jedáleň brať ohľad na rôzne diéty musí mať povolenie a ak nemá tak špeciálnej stravy sa nedočkáš.

elenka74
12. jún 2021

Pôjdeš raz, dvakrát do jedálne a uvidíš, či ti tá strava vyhovuje. Syn má tiež zdravotné problémy, nemôže jesť smotanové, mastné jedlá, tak si vybral niečo také, aby mu nebolo zle. Alebo sa naobedoval v škole alebo si niečo objednal na donášku, za päť rokov ani jeden deň netrpel hladom 🙂

janka54321
12. jún 2021

Ako tebe v nejakej jedálni varili zvlášť jedlo?... A v akej prosím ta?... jedine tak v kuchyni, ktorá vari viacero diét a hlavne pre viacej klientov.. to môžeš ísť jest akurát tak do domu dôchodcov, tak ti aj pomelu

naobedbuduspagety
12. jún 2021

No ja neviem, ja som pracovala v jedálni a varili sme podľa noriem. Solilo sa málo, na všetko sa dozeralo. Preto boli vždy na stole koreničky na dochutenie 🤷‍♀️