Je tu mamička, ktorá by išla s nami do podnájmu?

iodvazna
7. nov 2020

som s drobcom v garsonke, od septembra pojde do skoly. musime sa stahovat, nezmesti sa nam stol 🙂, na zemi sa ucit snad nebude. rada by som do petrzky alebo do trnavky, resp mierova kolonia je moj sen - ale podnajmy su nekonecne drahe. tak som myslela, ze casu je este dost, mozno sa do leta s niekym dohodnem a vyjde mi moja mozno naivna predstava selanky: ze by sme sa dali 2 mamicky s detmi dokopy a prenajali si spolu 2-3 izbovy byt. Keby sme sli napoly, tak by som byvala slusnejsie (mala by som kuchynu) a neplatila ovela viac ako teraz (som schopna ist max do 420e). Cely zivot som byvala v podnajmoch s kamoskou v jednej izbe, niekedy aj 6 ludi v 1 byte, tak snad sa nejako dohodneme na znesitelnych pravidlach. tak som chcela poprosit, ak poznate taku mamicku alebo ste to prave vy, ozvite sa 🙂, nech sa najdeme a spozname. alebo myslite, ze nenajdeme majitela, ktory by chcel v byte deti? ake su vase skusenosti?

pribinak
7. nov 2020

Ísť bývať s niekym cudzím a s dieťaťom - to je podľa mna jednoducho šialený nápad a najmä ak je to celé kvôli písacieho stolu.

Veď sa môže učiť aj na kuchynskom stole pri najhoršom.

Iné je keď sa sa dokopy párty mladých ľudí, ale iné je matka s dieťaťom/deťmi. To je čosi úplne iné. Deti si vôbec nemusia rozumieť.

babulina
7. nov 2020

@iodvazna pokial je to len o stole, tak kuchynsky stol je dobrym riesenim. Aj ked mame velky byt castokrat som si pri varenu dala deti za stol a pod ho robit domace ulohy, pripadne ked trebalo nieco vysvetlit lahsie sme sa zmestili nez za pisaci so suflikmi

zaba21
7. nov 2020

@iodvazna
Trošku viac priestoru nestojí za stratu súkromia.

zaba21
7. nov 2020

@iodvazna
Skús vymyslieť, ako tam ten stôl dostať, prváčik nemusí mať ešte veľký stôl. V najhoršom prípade sa môže učiť na kuchynskom stole, bude mu stačiť nejak skrinka, polička na školské potreby.

mogaa
7. nov 2020

@iodvazna vždy lepšie bývať sami v garzonke ako s cudzou ženou a jej dieťaťom/deťmi....už len to prispôsobovať sa niekomu s kuchyňou, s kúpelkou...nehovoriac o tom že nevieš na akú mamičku natrafíš, nechá samé dieťa doma alebo si privedie chlapa.....dieťa sa môže učiť kde jete(písať si úlohy) a učiť sa môže či na stoličke alebo posteli.....

slobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matapo
7. nov 2020

...mne sa to nezda ako taky sialeny napad 🙂 Ja by som tiez rada ponukla nejakej mamicke s dietatom moznost spolocneho byvania aspon na kratky cas, budem sama s troma detmi v RD a viem ze utiahnut vsetko bude len tak tak.

sissy27
7. nov 2020

@iodvazna a domyslela si aj také drobnosti, že tá druhá sa môže po mesiaci-dvoch ukázať ako problémová osoba, ktorá napr nebude platiť svoju časť nájmu? Ako to budeš riešiť? Zaplatíš za ňu, vyhodíš ju a budeš všetko platiť sama kým niekoho nájdeš, alebo budeš zas hľadať niečo len sama a znova sa sťahovať? Prípadne bude bordelárka, bude ti po nociach nechávať svoje dieťa na krku?
Byť tebou spoločné bývanie by som riešila len v najkrajneš núdzi. Kamoš býval v centre za 450€, 1 veľká izba, kuchyňa, špajza, kúpeľňa, wc, čo je približne tvoj rozpočet a mal dosť miesta a kľud.

iodvazna
autor
8. nov 2020

damy, prosim konstruktivne. nasa garsonka ma 20m2, okrem skrin, skriniek a postele (spavam v sufliku) mame rohovy stol, tj kuchynu, je tam dvojplatnicka a kopec ineho. pod nim je detsky stolik, ktory "vysuvame", k nemu detska stolicka, ja sedim na zemi. zo stolika uz vyrasta. v strede miestnosti je priestor - na hranie, ale aj susenie pradla... a vobec je tu uz pre nas malo miesta. prisposobit s kuchynou sa viem, hlavne ze budem mat konecne ruru (moznost piect). spolubyvajucu chcem najprv spoznat, preto hladam uz teraz. ak mi dokazete najst byt ako mal kamos, budem rada - ale take ponuky su zriedkave. takze znova otazky: poznate vhodnu mamicku? mate skusenosti prenajmu s detmi? a navyse potrebujem zmenit lokalitu byvania co najblizsie k buducej skole.

iodvazna
autor
8. nov 2020

@matapo zdravim, to znie vyborne, ak kratky cas ratame v rokoch. lokalita? prip. ss prosim 🙂))))

juliet86
8. nov 2020

@iodvazna kde bude jeho skola? a ako to mas ty pracovne? mozno sa skus ozvat do poradne alexis a poradit sa a pripadne si poziadaj na mestskej casti o socialny byt. vela stastia. pripadne este centrum navrat by podla mna vedrlo byt napomocne. plus organizacia kmotricky. drzim palce

iodvazna
autor
8. nov 2020

@juliet86 do skoly pojde bud v mierovej kolonii alebo na palisady. ja som zamestnana a v oboch pripadoch mi idu spoje do zamestnania. nie som bratislavcanka, nemam narok na soc byt. nepotrebujem ustavnu pomoc, jedine ak by vedeli dohodit spolubyvajucu. mate s danymi instituciami nejake skusenosti? (kludne do sukromnej spravy), lebo nerada by som tam volala a vyzerala ako truhlik, co od nich ziada nieco, co neposkytuju. vdaka.

iodvazna
autor
8. nov 2020

@zaba21 vlastne skusenosti? ja mam asi ine. hlavne to nevolam strata sukromia, ale moznost socialneho kontaktu (predsa len je rozhovor s dospelym iny ako s drobcekom)..

zaba21
8. nov 2020

@iodvazna
Tak každý je iný, keď myslíš, že by ti nevadilo, môžeš skúsiť. Určite sa to dá, ale musí Ti ten človek sadnúť. A hlavne myslím, že je iné bývať s cudzími ľuďmi v mladosti a iné už aj s dieťaťom. Keď by sa Ti podarilo nájsť, tak samozrejme to môže mať aj pozítíva. možnosť navzájom si vypomôcť v prípade potreby. Tak držím palce.

fishynqa
10. nov 2020

Ahoj, nedalo mi to a pozrela som na nehnutelnosti.sk podla tvojich kriterii nejake prenajmy a vyhodilo mi to vyse 200 ponuk, cize podla mna by si nieco urcite nasla. Mozno nie v tvojej vysnivanej Mierovej kolonii ale inde v Ruzinove alebo v Petrzalke (tak si pisala tak tieto 2 lokality som dala do vyhladavaca). Skus popozerat, za to nic nedas , drzim palce.

iodvazna
autor
10. nov 2020

@fishynqa ahoj, vdaka za snahu. zvycajne hladam inde, ale na nehnutelnosti .sk je to o tom istom. neviem, ci si si inzeraty aj rozklikla - existuje taka finta, ze sice cena 350, ale plus energie 150e pre jedneho a + dalsich 30 pre kazdeho dalsieho cloveka.. takze ono sa to vlastne dost navysi. a dost mi zalezi na tom, kde byvam - spolubyvajucu si vybrat dokazem, ale pri susedoch mozem len dufat - preto nechcem vrakunu. a podunajskesu mi uz prilis daleko na dochadzanie. samozrejme, ze spolubyvanie nie je jedine, priebezne pozeram aj najmy - ale skvelych ponuk je odjakziva malo.. teraz mozno trosicku najmy zidu nizsie (studenti zrejme odisli a majitelia mozno znizia ceny, len aby mali najomnikov), ale to sa ukaze asi az neskor, zatial to nevidim.