Je reálny zárobok 2500 eur ako kozmetička alebo pedikérka v Bratislave?

5. feb 2022

Je reálne, že v službách sa dá zarobiť aj 2500 eur?Bratislava.Dnes som mala debatu so známou a trocha ma tie sumy prekvapili.Najom neplatí.To, že kaderníčky tak zarobia to viem, alebo PMU.

janne318
5. feb 2022

Závisí od toho v akých službách. Takí advokáti napríklad zarábajú aj podstatne viac. Na druhej strane sú ale aj služby, kde človek ledva zarobí na prežitie a na vlastné náklady.

lasona
6. feb 2022

Dá sa zarobiť, ale musíš makať od rána do večera, aj celé celé víkendy. Ja robím v tejto brandži, ale musíš mať veľkú klientelu a dobrú prácu.ked nemáš klientky, nezarobis, a kým si vybudujes klientelu, sú to roky. Už je toho plno, kozmetika, na každom rohu. Mám mesiace keď mám úplne plnku, a mám dní keď nič. Keď robím veľa, tak síce zarobím, ale to od rána do večera, mám prestávku Max na obed, a takéto tempo sa nedá vydržať. Odišla mi ruka, mám sa šetriť. Každý vidí len zárobok, ale musíš aj investovať na začiatok, mat dobre vybavenie a to niečo stojí. Kamošky priemerné zarobia v čistom 1500, ale dru , 25000 nezarobili ani jedna...teda neviem o Tom...a koľko krát ti klientka nepríde, lebo sa jej zmení program, koľkokrát je to klientka, ktorá sústavne rozpráva celú procedúru a ty si vyštavena z energie, koľko krát príde klient, ktorému hygiena nič nehovorí...takže aj na toto treba prihliadať...

desore
6. feb 2022

Samozrejme, ze sa da zarobit. Skor kadernicky. Priemerna cena umytia, ostrihania, vyfukania vlasov cca 30E. Staci 5 klientiek denne a mesacne ma v hrubom 3000E. Nepoznam ani jednu damu zo sluzieb, ze by vystavovala doklad o zaplateni. Najom cca 500E, legalne prizna prijem do 6700E (cca), plati iba ZP (cca 80E).
Uviedla som priklad priemernej, podpriemernej kadernicky. Naozaj vytazene dokazu zarobit 5000E a ani okom nemrknu.

vroni
6. feb 2022

@desore, jasne. Za vodu neplatia, zariadenie nepotrebujú, kientky upravujú holou rukou, šikovné baby... A makajú piatok, sviatok, 30 dní do mesiaca, úplne superwomanky...

Ale áno, myslím, že obrat okolo 3 tisíc je možný. Obrat, nie zisk. Ale nie je to ani bežné a ani ľahké, rozhodne toho nie je schopná každá kaderníčka a ani každá druhá. Možno jedna z desiatich.

desore
6. feb 2022

@vroni Pisala som najom 500E. Pisala som v hrubom prijme. Mam dobru kamaratku kadernicku, nemame pred sebou tajnosti, kolko zarobi. 1250E tyzdenne/ 40 hodin.
Naklady na prevadzku 800E, plati iba ZP. Vstupna investicia 7000E.

autor
6. feb 2022

@lasona a si v Ba či okolí?Ona je kozmeticka viac ako 3,4 klientky denne neberie.Vikendy nerobí iba občas líci na svadby.Najlacnejsia kompletka u nej stojí 38 eur masáž 25 eur zvlášť, len tak sme sa rozprávali, že sú ženy, ktoré chodia na drahšie ošetrenia ako 38 eur, na mihalnice, depiláciu čo služba to min.25 eur.Moja kaderníčka mi robí vlasy za 45 eur a to je jedna z lacnejších minule smerozprávali, že robí samé ombré za 80 eur a samé keratiny.Ked len spraví 2 balayage denne...

@vroni vybavenie je počiatočná investícia, tie 4 cm farby na vlasy aj to som prehnala nie je veľká suma, platia vodu to áno oproti ostatným kozmetika, manikúra sú v nevýhode.
Moja suseda robí pedikuru v svojom dome 23 eur a ženy si len kľučku podávajú.A moja sestra už pol roka rozmýšľa nad nechtami a lash liftingom ja si myslím, že krása a služby sú vyhľadavane.
@lasona hej, ale stále si sama sebe pánom nemáš kolegyne, šéfov a vieš prečo a zaco robíš bez znalosti jazykov, SaP a inej administratívnej buzeracie.

autor
6. feb 2022

@desore som rada, že to len potvrdis.Ja som sa doteraz nikdy nerozprávala o peniazoch, ale sestra chce odísť z korporatu a potrebujem ju už nakopnúť.Nech aj 800 -1000 eur zarobi, ale robí na svojom

vroni
6. feb 2022

Fakt nezávidím ani jednej kadernícke ci kozmeticke, ani nespochybňujem šikovnosť niektorých fakt nadaných. Ale úprimne, keby to bol taky bomba kšeft, tak robí hlavne nechtarku každá druhá (ja nie, ja mam dve ľavé ruky) Mam tiež znamu, čo robí kozmetiku, je šikovná, ale nemá už 25, chrbát v prciciach, dôchodok o ničom, ak by to chcela robiť na Profi urovni, tak by musela celkom dosť investovat, proste som skepická k tomu predprojektovemu nadšeniu. A hlavne, že zarobiť na svojom. To dosť pobaví.

lasona
7. feb 2022

Však skús, môžeš si otvoriť vlastný salón. Musíš byť však vyucená v odbore, alebo mať kurz. Kurz stojí kozmetický cez 1000 eur. Teraz potrebuješ zariadenie, základné minimálne 5000 eur rataj. Ono sa to nezdá, ale nazbiera sa. Ženy chcú prístrojové ošetrenie, tie niečo stoja. Od každého musíš mať papier, čiže nekúpis lacnejšie na Ali. potrebuješ kreslo, stoličku. Ja keď som začínala mala som v prvý mesiac jednu zákaznícku( až jednu) ale začínala som doma, kým si neurobím klientelu.ak chces robiť lash lifting potrebuješ ďalší kurz, to nemáš v Tom kozmetickom, to si musíš zaplatiť...kým len vyrobis na nájom, kým sa ženy k tebe naučia chodiť. Treba ti kozmetiku, na každú pleť, ale všetko má svoju dobu spotreby...všetko treba zvážiť, kým sa ti to vrati....kamaratka moja pekne zarobí, ale robí to už 17 rokov, klientelu ma....Ja som zo stredného Slovenska...

autor
7. feb 2022

@vroni veď to robí pomaly každá druhá🙂ale ona nechce určite robiť nechty.Nebolo by toľko kozmetik, kadernictiev, masáži a všade kde sa objednás čakáš týždeň.Chrbat by ju bolel aj v kancelárii🙂 na dôchodok si ma zarobiť sama nie? veď je zivnostnik a buď niečo robím profi a mám vybavenie, alebo nerobím.

@lasona ďakujem za info ona si to už pol roka pozerá vie cca ceny kurzov aj si uvedomuje riziko.Ak by nemala svoj priestor nešla by do toho.Nech sa dari

vroni
7. feb 2022

Nepochybne. Držím palce každej, ktorá sa odváži a darí sa jej. Len sa mi ten zárobok zdá niekoľkonásobne nadhodnotený.