Ahoj, je možné sehnat jako češka práci v administrativě ve zdravotnictví apod? Jsem vystudovaná fyzioterapeutka (tento obor ale dělat nechci) + mgr obor management ve zdravotnictví. Ocitla jsem se v Bratislavě a hledám si práci. Ve zdravotnictví bych chtěla zůstat, ale chtěla bych směřovat k té administrativě a postupně managementu, nevadila by mi i práce jako koordinátorka zdravotní péče. Nicméně rozeslala jsem několik CV a nikdo mi za 10 dní neodpověděl. Začínám být trochu zoufalá. Máte někdo zkušenosti, případně nepracujete někde, kde někoho takového hledají?
Môžeš, prečo by si nemohla. Veď na Slovensku pracujú ľudia aj z Afriky, Ázie. Samozrejme, na administratívu v zdravotníctve potrebuješ slovenský jazyk. Hovoriť česky je úplne v poriadku, ale je veľmi pravdepodobné, že písaný text sa bude vyžadovať v slovenčine.
CV si posielala na konkrétne inzeráty alebo len tak? Ak na konkrétne inzeráty, je bežné, že personalista najprv zozbiera určitý objem CV a potom sa im venuje a obvoláva/píše. Čiže je úplne normálne, že ak pošleš reakciu na nejaký pracovný inzerát, zavolajú ti za 2-4 týždne. Ak si posielala CV na blind, ozvú sa ti ak budú niekoho hľadať. To môže byť za mesiac, za rok alebo nikdy. Podstatné je, či si poslala správny súhlas so spracovaním osobných údajov. Ak nie, tvoje CV išlo rovno do koša. Nemôžu zo zákona spracovať CV bez tohto súhlasu. Ďalším faktorom je ten, že adminisgtratívnych pozícií v zdravotníctve je málo, je tam nízka fluktuácia a ak sa uvoľní miesto, v mnohých prípadoch sa obsadzujú pozície z interných zdrojov. Takže trpezlivosť a hlavne, obzeraj sa aj po inom jobe. Vždy môžeš odísť, ak nájdeš job svojich snov.
@evkamotka obchod a výroba, s tým máš pravdu. Ale v BA je aj obrovský počet voľných miest, ktoré sú vysoko odborné a je problém ich obsadiť, pretože je málo odborníkov, prípadne odborníci sú, ale nie sú dostatočne napríklad jazykovo vybavení, alebo nemajú dostatočné vzdelanie (veľa ľudí aj tu na MK je názoru, že VŠ netreba, stačia kurzy). Tých odborných pozícií je v BA voľných veľmi veľa a firmy majú problém zohnať ľudí. Na druhej strane, toto, čo hľadá autorka, je veľmi špecifické, fluktuácia nízka a obsadzuje sa hlavne interne.
@veru1199 nie nie je zostan pekne v cr
@klotildabazarik důvod?
@veru1199 mala som spolužiačku zo strednej, išla do čiech robiť zdravotnú sestru,dali jej podmienku naučiť sa po česky. Ty tiež potrebuješ ovládať sjl. Mám aj tetu, ktorá je češka, pracovala v banke,musela sa po slovensky naučiť. Teraz mám kolegu,ten je Čech,funguje po česky, vybavuje veci v češtine, ale nie sú administratívne veci,skôr technické
Ak vies aj Anglicky prihlas sa do farma firmy
@ms_green áno, toto čo píšeš, že je žiaľ syndróm mnohých slovenských firiem, chcieť seniorské zručnosti za junior mzdu. Ale našťastie, väčšina firiem/spoločností vie dobrých ľudí oceniť. Zase tam je fluktuácia nízka, čiže častejšie sa človek dostane na pohovor k takým, akých opisuješ.
Ahoj, zdravi ta krajanka 🙂). Pracu si v BA urcite najdes, ja som si nasla v 90tich rokoch v administrative, kedy tu bola velka nezamestnanost a dokonca na vychode. Nebola som ani den nezamestnana a to som tu dlho. Len od zaciatku som sa snazila komunikovat v slovencine. To chce ale samozrejme vela casu. Ak mas co ponuknut, tak by cestina nemal byt problem. Nebud zufala, kto hlada, najde, drzim palce!
Pracu urcite najdes ale 10 dni je dost kratka doba … niektore firmy len 2-3 tyzdne zbieraju zivotopisy, kym sa ozvu. Hlavu hore!
@veru1199 vitaj na Slovensku, prajem Ti aby sa Ti tu páčilo a dobre žilo. ❤️
Vitaj u nás na Slovensku a prácu si určite nájdeš, skús poslať CV aj do nemocnice Bory😉
Pracu najdes, cestina nieje problem.
Len ci si sa tu neocitla omylom, ak mas moznost ist nazad do CR , utekaj!
Podla mna je problem, ze na BA sa kazdy spolieha, ako tam je kopec práce. Hej mozno predavac a vyroba. Ale dobrej práce vela nie je a na jedno miesto sa hlasia ludia fakt z celej krajiny.....cim chcem povedat, ze ja som v ba hladala pracu 5 mesiacov napriek kvalifikacii a dobrym referenciam. Za 10 dni je na zufalstvo fakt skoro 🙂. Hlavu hore. A casto je to o stasti a dobrej konštelácii, mozno buduci mesiac sa ti ozvu aj traja naraz