ahojte, skúšam ešte raz aj tu 🙂 poznáte v BA jasle alebo škôlku od 2 rokov s online kamerou? exkolegyňa spred 8 rokov v takej mala svoju dcéru od 6 mes., lebo v robote potrebovala súhlas IT s nainštalovaním software, preto to viem, hocikedy si mohla zapnúť prenos a videla čo sa v miestnosti deje.... vtedy ma to nezaujímalo, ani na ňu už nemám kontakt a možno medzičasom aj zanikli, preto sa pýtam či náhodou nepoznáte? info môžete aj súkromne do správy. ďakujem
@lienka9 vďaka, túto ako jedinú sme našli aj my, je to tuším Cigánikovej a tam sa s mužom nevieme zhodnúť či áno či nie 😀
@zuzanka.zuzu raz som bola na pohovore v jednej z jej skolok. Podla mna sa niet coho obavat, je to skolka ako kazda ina sukromna, tusim sa tam aj po anglicky rozpravalo.
A tiez si pamatam, ze tam boli kamery, takze rodic mohol vsetko sledovat.
@zuzanka.zuzu skus jasle slnecnice, ale nie som si ista, ale poznam majitelku a maju kvalitne jasle a skolky.Vsetky by mali mat kameru a konecne by sa zmenili k lepsiemu🙂
@bilberryday a co take riskantne robia v tej skolke ze sa ma obavat ze by to bolo niekde na webe?
@bilberryday a koho cudzieho by tak zaujimalo sa pozerat na kopu malinkych uplakanych deti vjasliach???? 🤦♀️
@bilberryday ale prosim ta.
@bilberryday Prístup ku kamerovému záznamu je ošetrený, má ho len rodič.
@bilberryday neprehanaj, urcite si to nikto nebude vediet priblizit na detailny zaber genitalii 🤦♀️
@bilberryday jasne, nejakeho pedofila budu zaujimat hrajuce sa deti v skolke
@bilberryday no nie som naivna. Ak chce nejaky pedofil zabery deti, nepojde heknut kameru v skolke ale v klude si ich zadarmo natoci na ihrisku alebo este lepsie na kupalisku
@bilberryday dufam ze svoje deti nepustas ani na dvor, co ked ich nataca sused z okna a predava to?
@bilberryday nebojím, keďže (ak si dobre spomínam) heslo sa pravidelne menilo a bolo pre každého rodiča zvlášť - čiže nie nejaké "hromadné" ale každý sa prihlásil pod svojím menom a heslom (to už by som sa musela báť aj mailu, internet bankingu a pod), tieto kamery nemali záznam ale bol to len prenos a nie som si istá ale tuším sa rozčulovala, že ju to po určitom čase vyplo ako bezpečnostnú poistku (opäť sa mohla prihlásiť hneď na to).... mne to stačí 🙂
@simca1106 ďakujem za info
@luccija ďakujem, pozrieme sa aj na ne
Neviem kto to este ma, nakolko vela skolok to zrusilo skrz GDPR, totiz nesmies vidiet ine deti a mat moznost si robit zaznam toho. Co moznost mas, dokonca to vela rodicov robilo. Preto sme to vtedy zrusili, nakolko ludia sa nevedia chovat. Ja v tom nevidim pointu, lebo deti maju pravo na sukromie a urcite nechcem vidiet ine deti ako sa napr prezliekaju s tym, ze nevedia povedat nie. Kopec ludi dalo pristup aj svokre, tete atd. Len to nepovedali. To sa nahodou prevalilo. Cize za mna velke nie. V Rakusku je to zakazane GDPR, tu musime aj deti z fotos vymazat, ak rodic nechce, aby boli napr na spolocnej foto atd. z vyletu.
@zuzanka.zuzu happy centrum
https://centrumhappy.sk/
Nemam skusenost osobnu,len ked som synovi hladala skolku som nasla info o kamere na stranke