Ivanka pri Dunaji verzus Bernolákovo

martanagy
19. feb 2021

Dobry den, s manzelom chceme kupit dom pri Bratislave, najlepsie v Ivanke alebo Bernolakove. Preto som sa chcela spytat tych co su odtial ci mi vedia napisat vyhody a nevyhody. Nejake zakulisne informacie o niektorej s tychto dedin. Ako sa tam zije, co sa Vam tam paci co nie, stravovacie, kulturne moznosti, pripojenie na internet, ako sa obec stara, dochadzanie do BA a podobne. Co Vam tam chyba alebo co vyhovuje. Budem vdacna za kazdy koment.
Vopred dakujem

marci77
19. feb 2021

byvam v Bernolakove, byva sa tu dobre, velmi vela sa docitate vo fb skupinke Bernolakovo, ja osobne by som velmi zvazila lokalitu pri vybere rodinneho domu, lebo z tych novych stvrti za dedinou sa inak ako autom nedochadza velmi dobre
napr. ak mate deti, bude ich treba vozit, a bez auta sa nepohnete

https://www.facebook.com/groups/1407941542752262

martanagy
autor
19. feb 2021

@marci77 dakujem, preste toto som chcela, nejake typi. Sranku tiez pozriem

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miavra
19. feb 2021

Aj kvoli katastrofalnemu dochadzaniu - najma ked su deti - sme naspat v Bratislave.

martanagy
autor
19. feb 2021

@beata_k @miavra tohoto sa obavam isto, ale verim, ze ten novy obchvat co to poriesi ale tak este to musime zvazit

marci77
19. feb 2021

@martanagy akoze ked nebola korona, velmi dobre sa dochadzalo do prace aj vlakom ..... 12minut trvala cesta rychlikom z Bernolakova na Hl.stanicu rano o 8.12 a vzdy som stihla prist do prace do 9.00
potom rozsirili spoje aj do Petrzalky ....ale ako prisla korona vlaky do Petrzalky porusili a tie ostatne ani neviem ako chodia, lebo som momentalne na rodicovskej dovolenke ....takze ake su aktualne zdrzania kde, vam nepoviem

co sa tyka skoly, my sme tu spokojni, je tu dokonca aj ZUS ....takze ked uz su deti tretiaci, stvrtaci presuvaju sa uz aj same
druzina (SKD) v skole funguje do 17.30 ....aj tam boli nejake kruzky, my sme tak davali, bol tam napr. florbal, pingpong, anglictina, lego kruzok, loptove hry ....takze ak vyslovene nemate nieco specialne pre deti, kam ich treba vozit, da sa vybrat aj v ramci druziny

so skolkou bol problem, 3rocnych vacsinou neberu, resp. v minimalnom pocte, takze treba pocitat, ze bude treba nejaky ten rok platit sukromnu ....ale teraz stavali novu skolku....takze neviem, aka je momentalne situacia

Inspiro mate blizko aj z Bernolakova, ak mate auto, nie je ziaden problem tam dochadzat

a urcite sa chodte preso prejst z vasho potencialne noveho domu do centra dediny, resp. skoly peso .....aby ste vedeli realne posudit, ze pre deti je to dost daleko....a same budu vediet chodit tak na 2.stupni ZS

neviem, co konkretne vas zaujima, pripadne sa skuste opytat konkretne, mozno by som vedela odpovedat

my tu byvame uz 7rokov, za mna spokojnost ....ale teda deti do skoly do BA by som nedavala, lebo dochadzanie by bolo brutal, ak by sme ich tam mali vozit.....ked uz budu deti starsie, tak vlakom dochadzaju v pohode (stredoskolaci)

marci77
19. feb 2021

a starosta v Bernolakove je velmi starostlivy, snazi sa, no ale obecny rozpocet je obmedzeny
ked su nejake novinky informuje aj na facebooku, jeho stranka je:
https://www.facebook.com/Smelo-do-starostu-Rich...

martanagy
autor
19. feb 2021

@marci77 waw super info dakujem, ano urcite taketo info, su uzitocne, a aj ako je to s internetom , je nejaka dobra stvrt? problemovy obcania? ja ani neviem :D

marci77
19. feb 2021

@martanagy problem s internetom nie je ziadny, v tych novych stvrtiach je uz vacsinou natahana optika, ostatni funguju na mikrovlnky na streche ....takze v tomto problem nie je

co sa tyka romov, vraj nejaki tu byvaju, ale nerobia problemy ....ja osobne som takych nestretla

iba v skole sa moze stat, ze do triedy daju deti z detskeho domova, ktore su trochu viac problemove (ale to zase zavisi ako ktore) .... u syna v triede tak dali jedneho, ktory bol od nich o 2roky starsi, znamky hrozne, a celu triednu pohodu to pokazilo ....potom ho presunuli asi do rodiny alebo inej lokality a viac uz s nimi nechodil

martanagy
autor
19. feb 2021

@marci77 Dakujem za odpoved, je to velke rozhodnutie hlavne a asi jedine koli dochadzaniu by to mohol byt problem

marci77
19. feb 2021

@martanagy je to tak, ale tak vela zavisi do vasej prace, ak napriklad mozete robit z domu aspon nejake 2dni v tyzdni, pripadne nemusite byt v praci do 9.00 ....tak je to OK ....ak uz idete autom napr. o 10.00 prejdete plynule, aj idete o 8.00 treba pocitat s minimalnym zdrzanim 30minut(niekedy omnoho viac) na krizovatke pri Metre
ale teda ja osobne som uz davno v spicke nesla, tak mozno sa uz nieco zmenilo, ja som potom chodila vlakom, ked sa dalo....a vyzdvihnutie zo skoly vedel vyriesit muz

marci77
19. feb 2021

@martanagy a ako stare mate deti? ak by ste ich dali rovno do skolky, skoly do Bernolakova alebo aj Ivanky .....tak to je podla mna jednoduchsia varianta .....ale ak uz su zvyknuti niekde v BA, tak to dochadzanie by bolo narocne

martanagy
autor
19. feb 2021

@marci77 este len 2rocne takze skolku sme checli riesit az na novom mieste, robit z domu mozem ale clovek nikdy nevie co bude s pracou, my sme hlavne koli malemu nechceli byt v BA nepride mi to ako kids friendly miesto

marci77
20. feb 2021

@martanagy my sme sa tiez tak stahovali, ked nas najstarsi mal tolko rokov, za mna spokojnost, ja mozem iba odporucat, nam sa tu byva dobre .....aj ked to dochadzanie nie je idealne, ale ak by ste dieta dali do skolky, skoly v mieste bydliska, tak v pohode
drzim palceky pri rozhodovani🍀

je vela diskusii, skuste si precitat napr. tuto
https://www.modrykonik.sk/group/27/ahojte-su-tu...

martanagy
autor
20. feb 2021

@marci77 waw dakujem, precitala som a stale viac a viac som odradena a neviem co so zivotom :D

marci77
20. feb 2021

@martanagy tak napriklad u nas bola taka situacia, ze sme byvali v 1izbaku a akonahle dieta rastlo ...museli sme riesit bytovu otazku....a na vyber sme mali bud 3izbak v BA alebo dom v satelite ....tak sme sa rozhodli pre satelit a nelutujeme, zvykli sme si, za nas odporucame.....ale teda mame pracu, kde je mozny aj home office

martanagy
autor
20. feb 2021

@marci77 ano jedny odporucaju iny neodporucaju, uuuplne vsetko zalezi od prace a skol, ja HO mozem mat, aspon zatial v sucastnej praci, manzel nie, vsetko je este veelmi otazne, chcela som to riesit lebo chceme druhe dieta a v PB sa nam nepaci