Hluk z cesty

nela22323
6. okt 2023

Bývam v malom byte-garsonke v Bratislave pri ceste. Pri hlavnej ceste. Neustále ma ruší hluk z aut. Počujem autá aj keď mám zavreté balkonové okná.
Vyrušuje ma to, som z toho nervozna.. Mám počkať kým si na to zvyknem alebo čo by ste robili??
:(( napíšte prosim

a_alexandra_a
6. okt 2023

😀 ja neviem, tak čo akože chceš počuť? Buď si zvykneš alebo choď odtiaľ preč, nijaká iná možnosť nie je. Autá neprestanú chodiť preto, že tebe to vadí. My sme tiež bývali pri hlavnej ceste a bolo to otrasné, v lete ani nehovorím, keď som zatvorila okná, tak sa vo vnútri nedalo dýchať a pri otvorených to bol od takej 5:00 už len taký ľahký spánok, lebo autá chodili nonstop. O prašnosti ani nehovorím. Ja som si za dva roky nezvykla.

0silvia0
6. okt 2023

@nela22323 keď si tam išla bývať, vedela si, že je to byt pri ceste, s tým bolo treba rátať. Ako dlho tam bývaš?

h2
6. okt 2023

@nela22323 Ako dlho tam si? Ja som vyrástla v BA nad križovatkou, popod okná chodili okrem áut aj autobusy, neďaleko bola zastávka. Žila som tam od narodenia, tak som to brala normálne. Potom som sa presťahovala a potom ešte raz, teraz bývam v dedine pri BA, ponad nás pristávajú lietadlá. Prvý rok, hlavne v lete, počas dovolenkovej sezóny, som bola na nervy, teraz už ich ani nevnímam. Zvykneš si.

petamich
6. okt 2023

byvame pri krizovatke Bajkalska/Prievozska a fungujeme uplne v pohode 🙂 jasne vadia mo hlucne auta a motorky v noci ale inak to vobec nevnimame a okno mame otvorene stale a vacsinu roka, aj nas maly spi uplne v pohode

cize neviem co ti napisat - bud si zvyknes alebo nie

nela22323
autor
6. okt 2023

@h2 ano aj ja mam rovno pod panelakom aj autobusovu zastavku. byvam na druhom poschodi. byt som kupila v juni..od juna

kvetinka75
6. okt 2023

@nela22323 a pri kúpe ťa nenapadlo, že je to pri hlavnej ceste? Ale teraz je to už jedno. Možností máš dve - buď čakať, či si zvykneš alebo odísť. Sama sa musíš rohhodnúť, mi to za teba neporiešime. My nevieme, čo bude, či si zvykneš alebo nie. Aby si inde nemala zase hlučných susedov

h2
6. okt 2023

@nela22323 Presne na druhom poschodí som aj ja bývala.
Tak neviem, možno vymeniť okná za nejaké lepšie zvukovo tesniace? Ale naozaj je to o zvyku. Aj na prvom poschodí niekto býva, aj nad tebou... oni sú už zrejme zvyknutí a ani to nevnímajú.

nevenka
6. okt 2023

Tak my sme kupili dom pri hlavnej ceste, je to sice dedina, ale ten hluk...este nebyvame, prerabame. No ine ponuky za normalne peniaze tu vtedy neboli. Tak snad si zvyknem...😔

beata_k
6. okt 2023

Bud vymen okna za kvalitnejsie. Ale zvyknes si. Chvilu som byvala na mieste kde sa elektricky otacaju a zvykla som si.

simsalabim
6. okt 2023

@nela22323 ja by som si nezvykla, hluk mi velmi vadi a je aj dokazane, ze skodi. Hluk z vytazenej cesty je sustavny, na rozdiel od vlaku ci elektricky a urcite aj ovplyvnuje kvalitu vzduchu. Ja osobne by som sa odstahovala, ak by to bolo mozne.

kitycat
6. okt 2023

My sme tiez nad rusnou cestou a tiez sme kupovali 2r dozadu... no v korone ten hluk nebol 🤷‍♀️

Ja sa chcem stahovat po piatich rokoch.. mame aj balkon na opacnu stranu, ale aj odtoal to pocit... ako bonus poulicne osvetlenie rovno do okna spalne

fion22
6. okt 2023

@nela22323 myslí, že je iné keď to niekto iba počuje a iné, ako ty píšeš, že si z toho nervózna. Predtým sme bývali na okraji väčšieho mesta, nad dolinou, dolu išla diaľnica a vlaky, letisko ...nás oddeľovala hustá hora, takmer nič sme nepočuli...neskôr horu vyrúbali, a potom to neboli len zvuky, ale aj vibrácie, ja som to cítila kdesi v bruchu, a nie nezvykli sme si ...za 2 roky...potom sme bývali v BA, a pri nás zástavka trolejbusu, taká skrytá za rohom, že sme ju pri obhliadke nevideli...ani na to sme si nezvykli, no prišla korona a my sme odišli z BA...teraz bývame na okraji malého mesta, za nami vinice ..ale medzi nami a vinicami ide vlak, možno 30 m od domu, cez deň každú polhodinu, po polnoci nechodí...no na ten zvuk som si zvykla, bo viem že je to vlak, ktorý príde a odíde, máme spálne aj na tej strane aj na opačnej. Dcéra sa ráno budí na vlak aj v tej opačnej izbe, my vôbec. A inak ja stále rozmýšľam, keď vidím byty, takto pri veľkých križovatkách, pri vlakovej stanici, či je to tým ľuďom ozaj jedno, bo ja by som asi bola už na psychiatrii...a napr. keď som bola ešte malá, mladá tak u našich pukali, práskali radiátory, ale že až také šupy, ako keby niekto kladivom bil po nich ...no a moji nahluchlí rodičia to vôbec nevnímali, ja som zaspávala až z vyčerpania, a keď som sa ozvala, že nemôžem preto spať, tak že sa mám dať liečiť, že oni môžu spať. Tak sú ľudia, ktorým to zjavne nevadí a sú ľudia, ktorí neznesú hluk pri odpočívaní, spaní a chcú kľud, a takí si nezvyknú nikdy. Ja byť tebou, odídem🤗

simsalabim
6. okt 2023

@fion22 citala som raz davno studiu o vplyve dopravnych prostriedkov na ludske zdravie a utkvelo mi v pamati, ze prave vlak je dopravny prostriedok, ktory je pri byvani najmenej rusivy. Zvuk prichadza postupne a postupne aj odoznieva a navyse, nie je sustavny. Vytazena cesta je najhorsia.

slavomira236
6. okt 2023

@nela22323 ja som byvala niekolko rokov pri heathrove letisku..prvy tyzden som vnimala tie lietadla hned nad domom nad hlavou a to bolo lietadlo za lietadlom po tyzdni som ich uz ani neregistrovala

liusa82
6. okt 2023

no pochybujem že si zvykneš ak už teraz ti to vadí.Mňa by tam už nebolo.Hluk z dopravy je najhorší.A hlavne pri takýchto hlavných cestách.Ale ved si vedela kde budeš bývať to taký byt alebo dom by som ani nebrala

liusa82
6. okt 2023

@nevenka aj u nás v dedine takto pokúpili pri hlavnej ceste dole domy.Aj teraz sa tam dva prerábajú..úplné stariny na zrútenie.Ešte je to aj pri kostole a plus jedny majú hned vedla domu krčmu.Tiež ten dom nedávno kúpili cca rok dozadu.Totálne na hlavu.Vždy ked idem dole do dediny tak si poťukám na čelo, na čo im taká neprerobená haraburda z vonku aj zvútra je.A tu sa to teda nerozlišuje cenovo .Sumy sú cca rovnaké v celej dedine...či už pri hlavnej cste alebo len v obyčajnej uličke kde my bývame.A vidíš ludia za to dajú peniaze.Radšej by som si počkala na lepšiu ponuku nejaký čas

nevenka
25. júl 2024

@nela22323 no ako, zvykla si si? Dnes nie je teplo, tak vetram, a som po 2 tyzdnoch na prasky...muz je uz zvyknuty, ako chodil sem prerabat. A ja uz viem, preco som si to nevsimla, ze hlavna cesta. Bol covid, rok 2020 a vtedy lockdowny. To je sialene, kolko tu prejde aut.

nevenka
25. júl 2024

@liusa82 a je to cesta 3.triedy a neskutocne nieco. Dieta mi tu nespi, len sa vesia po mne, vresti. Boze, keby som mohla vratit cas. Alebo uz prezit 1 rok, aby sa nemusela platit dan pri predaji. Len aby muz to chcel predat. Ak nie, tak ja skoncim na liekoch. Mne to extremne vadi.

ankare
25. júl 2024

@nela22323 možno si skús kúpiť kvalitnejšie okna

nevenka
25. júl 2024

@ankare tu ani okna nepomahaju. Je pravda, ze protihlukove nemame, ale nam sa siri zvuk aj zboku. A vzadu na terase si vypit v klude kavu, to je scifi. Ked vetrat musis, aj von si u nas posediet. Najhorsie, ze jeden si zvykne a druhy nie...😪

nevenka
2. aug 2024

@liusa82 no kupuju to, lebo domy sa najprv stavali popri ceste, teraz je to hlavna a vtedy sa tu na ceste hravali deti, este aj sused to spominal. A ti starki zomru, deti ich deti to predavaju. V tichych ulickach tu mas domiska 2-3 poschodove, poprerabane a ak sa daco predava, tak v ramci rodiny, po znamosti, to nemas ani v realitkach.
Tento nas napriklad nebol na zrutenie, stavba velmi dobra. To je tak, ked tu mas za 200 tisic stary 60 rocny dom a za 250 tisic pozemocek 500 m2 😬. No kupis stare, aby si mohla byvat a pomaly prerabas. Len u nas bola chyba, ze bol covid, aut tolko nechodilo, karanteny. A neuvedomila som si, ze je to dlha tranzitna dedina, kde hore mas hotel, ci uz v lete kupko, koniky, v zime lyziarske stredisko. Dalsia dedina uz to aj na hlavnej ma v pohode. Co kamoska kupila, tak maju klud, este aj take podbranie maju a uzavrety dvor. Ani dozadu im nic nehuci.
Horsie, ze vsetci si zvykaju, len ja nie. Lutujem, ze sme nedavali aspon protihlukove okna. Lebo tu je tak blby asfalt, ze ma aj cez okna budi sustanie pneumatik, aj ked som v zadnej casti domu a mam zavrete okno a dvere na izbe. Z tohto sa nevykrutim. Na nic lepsie v tejto lokalite ani nemame, iba ak by sa naaahodou objavila dalsia starina dakde v kludnej casti a znova ist do prerabania, lenze uz tak, ze zit v tom povodnom. A to uz sa tak neda, ako ked to mas prazdne a robis od podlahy naraz pekne vsetko...😔. A dalsia vec je, ze znova prerabat, to uz do toho manzel nepojde...