Ahojte mamičky. Chcem Vás poprosiť o radu. Pri hladaní miesta v Štátnej MŠ v BA, ako je najlepšie sa informovať o prijatí dieťaťa u konkrétnej MŠ? Mailom, telefonicky či osobne ? Je to moja prvá skúsenosť a verím, že škôlka má skôj program a nemusia mať na osobný rozhovor o prijatí čas. A ešte by som sa chcela spýtať, že či Štátne MŠ v BA prímajú počas celého roka, alebo iba v konkrétny mesiac, ako pri nástupe do ZŠ.
Ďakujem Vám krásne za každú jednu radu.
Mária.
@mariaola ale musis mat v ba trvaly pobyt a zoberu najprv 5 rocnych a az potom mladsich a musi mat do 31.8. Tri roky a bwru vacsinou od septembra malokedy pocas roka
v ktorej mestskej castinmate trvaly pobyt ? v maji maju zapisy tak podaj prihlasku a uvidis ak nema tri roky rata sa dve deti to neni nejako sanca osttne uvidis su mestske casti kde mas vacsiu sancu
U nas (BA Vrakuna) je uz dokonca na miestne skolky udelena rajonizacia cize aj keby som si ja chcela vybrat skolku vramci nasej MC tak moc nemam sancu... Resp mozem to skusit ale nikto mi nezarucinze dieta dostanem do mnou vybranej skolky. Takze ja idem.podavat dve prihlasky - tam kde patrime podla rajonozacie (asi tak 600m od domu) a tam kde ju chcem umiestnit (50m od domu... Ano ano, aj toto je dopad tej uzasnej rajonizacie 🤦♀️). Takze moja rada - zisti si hlavne ako to chodi vo vasej MČ resp tam kde chces dieta dat a potom sleduj ich web - prihlasky sa davaju niekedy april/maj. A to ci ti dieta zoberu aj v strede roka je tiez prudko individualne ale skor nie ako ano... Dcera bude mat 3 roky v januari a budem rada ked mi ju vobec od septembra niekam zoberu.... V BA je to so skolkami fakt bieda...
@andrejka1974 Áno sme z BA, máme trvalý pobyt v BA -Ružinov a dcérka mala teraz 28.11. 4 roky. Netuším že ako to bide ak by ju nevzali v septembri, tak ob rok už bude mať v novembri 6 r. Ako to berú, že ak by ju vzali aj teraz v roku 2022 tak na to o tri mesiace bude mať 5 rokov. Budú ju brať ako 5 ročnú aj v septembri ?
@loginexistuje Sme z BA Ružinov. Dcérka mala 28.11. teraz 4 roky. Ak ju nevezmú v 2022 o septembra tak to bude mať o 3 mesiace na to 5 rokov. A čo potom ? To už aj do ZŠ by sa mala od 6 rokov chystať 😬.
@3009 Teraz som zmetená, že ako sa naša dcérka bude brať. Teraz mala narodeniny 28.11. 4 roky. A v septembri 2022 to bude mať o 3 mesiace na to 5 rokov 😬. Ako potom ak by mi ju nevzali ? Veď už ani nebude na škôlku čas keď v 6 rokoch bide musieť do ZŠ. A neviem teraz ak bude mať narodeniny 28.11. 6 rokov a v septembri je nástup. Či ju tam vezmú ako 5 ročnú s tým, že bude mať o triesiace 6 rokov. Alebo až ako 6 ročnú a o tri mesiace na to bude mať 7 rokov..hmmm 🤔
@mariaola podla mna ju v skolke budu brat ako 5 rocnu a daju ju uz do predskolskej. Ale tipujem, ze do skoly ti ju nevezmu ked nebude mat k septembru 6. Tiez som novembrova a za mojich cias robil psycholog posudok pre tych, ktorych chceli dat skor. Ja som sla neskor a o nic som neprisla. Ale kludne nech sa vyjadria ine skusene mamicky.
@mariaola zs s ms borodacova prijímali nové deti,skúste tam
@mariaola ak má škôlka voľné miesto, tak môže prijať aj počas školského roka, ale zvyčajne prijímajú deti od 1.9. Najlepšie je sa kontaktovať osobne / v dnešnej situácii asi telef./ vo vybranej škôlke a oni ti povedia či majú voľné miesto, alebo budú prijímať až od septembra. Ale sa nachystaj, že v BA ani od septembra ti nemusia zobrať s výnimkou predškoláka a to nemusí byť v škôlke ktorú si ty vytipuješ. V BA je to veľmi biedne so škôlkami a hlavne s 3 ročnými deťmi.