Gynekológia - poplatky

natuskacicuska3
16. jan 2024

Ahojte prosím Vás o názor. Chodím k MUDr. Laudovi na tehelnú v BA a naposledy mi povedal, že majú nový ročný poplatok 20e. Do teraz som s ním nemala problémy, no toto sa mi veľmi nezdá. Nikde to nie je oznámené a pochybujem, že dostanem nejaký bloček o zaplatení... Čo si o tom myslíte? Nie je to súkromný lekár a do teraz som nič neplatila. A mám ešte jednu otázku... pri užívaní gynofloru (v mojom prípade na obnovu flóry) ste mali aj vy veľmi jasný, priam až neónovo žltý moč? 😁

viestta
16. jan 2024

@natuskacicuska3 poskytovatel zdravotnej starostlivosti je opravneny uiadat poplatky a doplatky od pacienta na ukony nad ramec preplacany z verejneho zdravotnicstva aj na administrativne ukony. Cennik poplatkov a doplatkov ma mat k dispozicii v ambulancii, moze, ale nemusi ho mat zverejneny na internete. Samozrejme ma povinnost vystavit prijmovy doklad. Je na tebe ci ten poplatok akceptujes a uhradis alebo budes hladat ineho lekara.

natuskacicuska3
autor
16. jan 2024

@viestta ďakujem za odpoveď, ono samozrejme tých 20e ročne ma nezabije, len mi presne ide o princíp, že nech to majú vystavené, nech vieme za čo sú tie peniaze a nech aj máme doklad o tom... lebo čo som si čítala článok z minulého roka, tak bolo písané, že nie je povinnosť zaplatiť takýto poplatok... no na druhej strane nechcem tam zbytočne vytvárať napätú situáciu

selena_luna
16. jan 2024

@natuskacicuska3 uz neexistuje ze sukromny a statny lekar. Vsetci ambulantni su sukromni, zalezi len ci maju zmluvu s poistovnami alebo nie. Ale aj ti, ktori maju zmluvy so vsetkymi maju casto poplatky navyse. Statni lekari su len ti, ktori sluzia v statnej nemocnici a este aj ti maju svoje vlastne sukromne ambulancie. 🤷‍♀️ btw, 20 e je u mojej dr. len jedna navsteva... a ochotne platim, lebo som u nej spokojna. A viem, ze u inych sa plati este viac... ale. Mnoho bab tu na MK moze poradit doktorov u ktorych nedoplacaju a su spokojne, skus sa opytat.

dominique1
16. jan 2024

@natuskacicuska3 ja k nemu chodim tiez. Minuly rok som to platila...tento rok este nie...a tiez ani blocek ani nic...ale nie je to polozka, ktora by ma zruinovala..ja mam ale v plane od neho odist, pretoze nie som spokojna z jeho jednanim, liecbou..nonstop meskanim...sestricka je skvela, s nou sa vlastne bavim viac ako s nim...sa divim, ze sa pri nom este nezblaznila.

viky173
17. aug 2024

@natuskacicuska3 tiez k nemu chodim a pytal odo mna tento poplatok. Chcela som zaplatit kartou, nedalo sa. Pytala som blocek o uhrade, povedal, ze nevystavuje. Na stranke ani na dverach ambulancie a vlastne nikde som informaciu o novom poplatku nenasla. Takisto mi to prislo velmi divne.