Gymnázium Vazovova Bratislava

agalia
28. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať na Gym.Vazovova v BA - prosím skúsenosti - náročnosť, učitelia, úroveň, vzťahy, úspešnosť absolventov... Na čo sa špecializujú? Poznáte niekoho kto tam chodil? Budem vďačná za akúkoľvek skúsenosť a radu. Pekný deň 🙂

ms_green
28. máj 2024

Dcéra chodila. Teraz je vyštudovaná informatička. Keď sa hlásila na VŠ nemala problém so SCIO z matematiky ani s maturitou a išla potom bez prijímačiek, lebo veľmi dobre dopadla. Dcéra má teraz 25, takže neviem ako veľmi sa tam obmenil pedagogický zbor. Ale mali veľa akcii typu lyžiarsky, plavecký a dcéra si to veľmi pochvaľovala. Zároveň ona bola jedna z tých, čo sa fakt zaujímali a drvivá väčšina pedagógov k nej malo potom veľmi individuálny prístup.
Čo sa týka jazykov tak tam sa mi zdá, že to bolo slabšie. Dosť sa prezentujú ako jazyková škola ale neviem no. Dcéra mala šťastie, bola na osemročnom a mala kombináciu angličtina + nemčina. Nemčinu mala 8 rokov tú istú učiteľku a potom lektora. Na základke nemčinu nemala a teraz má C1 certifikát, ktorý si urobila tam na gympli. Angličtinu prvé tri roky mali veľmi dobrú učiteľku, potom sa im pomenilo zopár ale plus mínus okej. Ale tá druhá skupina to sa stále riešilo na rodičovskom, že zle.

Ak máš niečo konkrétne tak sa pýtaj. 🙂

agalia
autor
29. máj 2024

@ms_green Ďakujem veľmi pekne za super informácie. Veď to mi nie je jasné, že či to nie je veľmi "matematické" gymnázium - či je skôr jazykové... ? Som myslela, že napr. Gym.Metodova je skôr jazykové a Vazka - matematické..., ale možno sa mýlim. Gratulujem k šikovnej dcére - prosím a musela sa vyslovene veľa učiť?

ms_green
29. máj 2024

@agalia Nemám pocit, že by sa Vazovova nejak prezentovala ako matematické gymnázium. Nemali viac matematiky ako iní.
Veľa sa učiť, záležalo od učiteľa. Dcéra dávala pozor na hodinách a moc sa doma potom učiť nemusela.

simoli
30. máj 2024

@agalia Vazka celkom určite nie je matematická 🙂 ale je to fajn škola. Záujem je tam preto tak veľký lebo to nie je náročná škola ale zároveň nie je ani podpriemerná. Synovi spolužiaci zo ZŠ tam išli sú s ňou OK.