Gymnázium Rača verzus Pezinok

ddd333
4. jún 2020

Prosím vás, máte skúsenosti , či dať dieťa na strednú školu gymnázium do Pezinka alebo do BA ? Čo sa týka km je to úplne jedno 🙂 ak vaše deti chodili na gympel do PK / BA ( uvažujeme nad Rača ) aké máte skúsenosti ? Vďaka

Pripadne prosím poradíte kde ste / vaše deti sú spokojne ? Okolie race do 15 km

lula313
4. jún 2020

@ddd333 ja som mala spolužiaka z Pk a chodil na gympel k nám na hubenku, aj traja jurania, ale to bolo už dávno😊

ddd333
autor
4. jún 2020

@lula313 a ako ste tam boli spoko ? 🙂

lilke
4. jún 2020

z Rače 15 km,to je celý Ružinov aj centrum. A tam je dobrých gymplov habadej. 🙂
K spomínaným dvom sa neviem vyjadriť.
Poznám zopár Pezinčanov, ktorí prešli ako 15-roční z Pezinka z 8-ročného do BA na 4-ročné. Boli v Pezinku spokojní, ale BA gymnáziá ich viac napľňali. No išli na najlepšie, Novohradská, Gamča, Teplická. V každom prípade, pezinské 8-ročné ich dokázalo pripraviť tak,že sa dostali medzi 15-30 prijatých spomedzi aj vyše 200 uchádzačov.

tramtada31
4. jún 2020

@ddd333 tak ja som to mala 5minut od domu a viac sme tam neboli ako boli🤪 ale zase niečo som sa tam naucila, keď som potom úspešne skoncila dve výšky a UK dokonca s cervenym diplomom. Ja by som dieťa dala čo najbližšie k domu, kamarat býva v Pk a dieťa mu chodi na skolu v Ružinove. Keď mi vravel, koľko cestuje, tak chudak celu svoju pubertu strávi v autobuse. Ono to nie je len o škole, ako sa dieťa v zivote uplatní, ale aj dosť o šťastí. Pokial nie je brutálne nadaný, postačí mu ktorékoľvek bežne gymnázium. Držím palce k správnemu rozhodnutiu😊

ddd333
autor
5. jún 2020

@tramtada31 veľká vďaka vy ste chodili do pk? Či Rača?

ddd333
autor
5. jún 2020

@lilke práve preto riešim pk alebo racu ale uvažujeme samozrejme aj nad okolím

90909
5. jún 2020

@ddd333 Mna ešte napadlo v tejto súvislosti jedna vec. Na ake VS sa chysta? Mozno, ak je to vobec mozne zistit, by som si porovnala uroven jednotlivých predmetov na danej skole. Poviem priklad, ja som chodila do PK, uz je to ale nejaky piatok a mali sme perfektnu profesorku na historiu. Kto chcel ist napr. na právo, bol pripraveny ako nikto. Na maturitach prisediaci len usta otvorali, co vsetko vieme. Čiže aj toto by mohla byt cesta, na zaklade coho vybrat.

makova333
5. jún 2020

@ddd333 ak je to narovnako cestou, volila by som PK, je to uz dlhodobo skvele gymko.

janca704
5. jún 2020

Ja som chodila do PK na Gymnazium, ale teda dost davno (cez 20rokov to uz bude😝). Ja som bola spokojna, co sa tyka profesorov, ale ti uz tam, samozrejme, nie su.
Teraz v okoli niekolkí riesili strednu skolu a vraj vela deti z PK si davalo prihlasky na Gympel v Modre...udajne je lepsi. Ale co je na tom pravdy, neviem, len posuvam info.

tramtada31
5. jún 2020

@ddd333 na Hubeneho v Raci

ddd333
autor
15. jún 2020

@tramtada31 vďaka

ddd333
autor
15. jún 2020

@janca704 vďaka

lakocinka4
7. mar 2023

@ddd333 dobry den. Chcem sa spytat, ako ste poriesili to gymnazium? Tiež mame dilemu ci Racu alebo Pezinok. Dakujem