Gymnázium Metodova

16. jan 2022

Ahojte.chystám sa na gymnazium Metodova.Aká je to škola?Prijímacky su naco zamerane?Viem ze na vseobecne predpoklady a jazykove schopnosti.Ale ake cvicenia takyto test obsahuje?Co sa tyka ucitelov,komunity.Ake to tam je?
Kebyze tu je niekto kto na gym Metodova chodí alebo tam ma syna,dceru veľmi by ste mi pomohli kebyze napisete svoje skusenosti.
Dakujem☺️

deti95060810
16. jan 2022

ešte skús napísať do mestskej skupiny BA

mirabilis
16. jan 2022

Ja som na metodku chodila, síce už dávnejšie, ale mám dobré skúsenosti. Učitelia boli väčšinou super, vedeli zaujať, zvyčajne ak keď padali hlášky počas vyučovania, tak k téme a aj učitelia sa vedeli zasmiať (aj keď bolo zopár výnimiek). V podstate väčšina z triedy sme sa dostali ďaleko, na vysoké školy, ktoré sme chceli, alebo do dobrého zamestnania. Dobré tam je, že sa všetko preberie za tri roky a posledný rok mal každý iný rozvrh podľa toho, z čoho maturoval, takže posledný ročník bol najlepší, lebo už sme mali len to, čo nás bavilo.

kikushaa
17. jan 2022

Nasa rodina skoro vsetci chodili na metodku (tety, ujovia, brat, sesternice a bratranec, spoluziaci zo zakladky) ja som bola posledny rocnik z jelacicovej, ktory este nezastihlo 8rocne gymnazium, vacsina rocnikov po nas uz robili primacky a bolo to tak ze prve styry roky boli na zakladke po quartu a potom na metodovej (aj sa presriedali ucitelia zo zs na ss) ci sa tyka obyc.gymplu ucitelia ako ktori, niektori viac v poho niektori menej ale vseobecne dalo sa (vacsina z nich je uz v dochodku, niektri mladsi tak asi este budu). Co si pamatam a hadam vsetci moji znamy by to potvrdili tazsie primacky byvali z matematiky ako zo slovenciny (netusim ako je to teraz s primackami) metodka byvala skor prirodovedne zamerana (plus teda jazyky, aj kvoli bilingvalu aj neskor kvoli 8rocku) bola to elitna skola jedna z najlepsich v ba, teraz patri medzi lepsi piemer, ale urcie nepatri medzi tie najlepsie 🤷‍♀️ Co sa tyka uplatnitelnosti vyborne pripravi na pokracovacie studium na vs (prevazna cast studentov isla prave tym prirodovednym smerom aj z mojej rodiny aj z mojich spoluziakov a znamych)

autor
17. jan 2022

Ešte upresním chystám sa na Bilingválne francúzske gymnázium 5.ročné

kikushaa
17. jan 2022

Prvy rok sa budete ucit francuzstinu fakt te nonstop (nato aby si sa tam dostala ju nepotrebujes vediet, teda aspon nebolo treba) bilingvalne je prirodovedne, od 2r budu predmety po fr (tusim okrem slovenciny samozrejme a mozno humanitne) a vacsina z ucitelov boli native speakry (tiez neviem ako teraz, tie platy nic moc v ucitelstve😆)

zuzike123
17. jan 2022

Kamoskina sestra tam studovala na bilivalnom, ale uz je to nejaku dobu dozadu. Vobec nevedela fr, v prvom rocniku drtili len jazyk a neskor uz predmety vo fr. V pohode sa dostala na VS a uz roky zije vo Francuzsku a Belgicku, aj manzela ma Francuza. Myslim, ze jej rodicia dopriali dobru vybavu do zivota.

zitaje
17. jan 2022

Moja dcéra tam chodila. Ona išla kvôli francúzštine, ale bilingválne gym. je prírodovedne zamerané a to jej a až tak nesedelo. Celkovo hodnotíme obidve dobre, naučila sa výborne po francúzsky a je to dobrá a relatívne náročná škola, dostala sa na vš na kam chcela...

vierasimi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cicimon
3. júl 2022

baby viete mi povedat, z coho sa tam robia prijimacky? vdaka,...do tej FJ sekcie

comika
16. mar 2023

Ahoj, podarilo sa ti dostat na Metodovu?