Ahojte mamičky,
nemáte niektorá skúsenosť s Gymnáziom Ladislava Novomeského v Bratislave? Syn tam tento rok pôjde robiť prijímačky (štvorročné štúdium) a rada by som vedela nejaké bližšie info, keďže škola poskytuje iba online DOD.
Ďakujem za všetky odpovede
@veronka1996 Ďakujem za odpoveď. K pánovi riaditeľovi, naňho som tiež počula iba samé chvály, počula som však, že toto je jeho posledný školský rok. Nepôjde po jeho odchode kvalita školy dole?
Môj gympel! 😍♥️
Ale aktuálnu skúsenosť nemám, chodila som tam pred vyše 30 rokmi. Ale tiež dúfam, že tam jedného dňa pôjde môj syn, aktuálne siedmak.
@janaandrassyova To nikto nevie, nemáme krištáľovú guľu. On už raz odišiel, v 2020 alebo 2021,chvíľu tam robil riaditeľa taký mladý pán, ale dlho nevydržal, takže pán Kyndl sa vrátil do riaditeľského kresla.
@janaandrassyova, Kyndla vynesú až nohami napred, nepoznám nadsenejsieho učiteľa. Ale tiež mám maturitu už vyše 30 rokov za sebou, takze informácie priamo zo zdroja už nemam. Ale škola to bola dobrá a myslím, že aj zostala.
Online DOD 🤦🏻♀️ tu asi niekto nepobral podstatu dod
ale ucite jedna z tych lepsi skol v ba 🙂
@janaandrassyova dobrá škola a problém sa v posledných rokoch tam dostať ako aj na ostatné gymnazia
Kolko vas tu je z tomasikovej...pridam mojho manzela, vtedy to bol dobry gympel ..ako dnes nevieme
Končila som 5 rokov dozadu 8 ročné gymnázium 😊 škola je výborná, ale vďaka aktivitám nadšených učiteľov nie vďaka riaditeľovi 😉 ten už tam len sedí lebo je mu dobre, aj s pani zástupkyňou - oni už trocha zaspali dobu, pre školu bude len dobré keď sa vedenie trocha zmení… avšak učitelia sa odkedy som odišla až tak nezmenili a čo viem od známych čo tam chodia ešte ich súrodenci tak si škola stále úroveň vzdelávania drží, na VŠ sme sa dostali všetci a všetci VŠ končíme (aj medicínu, právo, matfyz a iné)
@lauha21 Dakujem za Vasu skusenost.Moj syn robil prijimacky na 8 rocne G a vcera sme sa dozvedeli vysledky, prijali ho na Tomasicku a Metodku.Prave sa rozhodujeme... som naklonena Tomasicke akosi viac, aj ked sa traduje povest Metodky ako lepsia.
Ide mi o to, aby sa tam aj citil dobre, aby skola nebola psychoteror. On ucenie zvladal doposial s lahkostou a budem rada, ak to tak zostane a najde si aj nadalej cas na kruzky a volny cas.Co ma najviac zaujima, je uroven vyuky jazykov, je dobra? A co nejake skolske akcie?
Skola na pohlad nevyzera velmi atraktivne, ale tak mozno aj zmena riaditela prinesie nejaku modernizaciu.
Dakujem za kazdy nazor a radu, ako sa co najlepsie rozhodnut.
@laguardia Dobrý deň, môjho syna tiež prijali na Tomášikovu (štvorročné štúdium) a odkedy som sem písala, som od rôznych známych niečo málo pozisťovala. Aby som Vám odpovedala, úroveň jazykov je vraj na veľmi vysokej úrovni - nemčina aj angličtina. Žiaci sú údajne podľa svojich schopností dokonca zaradení do rôznych výkonnostných skupín. Učitelia sú schopní a z nemčiny je možnosť získať aj certifikát Sprachdiplom. O školských akciách toho tiež nie je na stránke až tak veľa, ale škola ich podľa jednej mojej známej, ktorej dcéra tam chodí, organizuje skutočne požehnane - od školy v prírode a lyžiarskeho výcviku na malom gymnáziu po lyžiarsky výcvik v Rakúsku a množstvo exkurzií aj do zahraničia na veľkom gymnáziu. Škola naozaj nevyzerá veľmi atraktívne, ale dcéra danej známej opisuje školu ako “miesto s magickou atmosférou”. Dúfam, že som Vám aspoň sčasti pomohla.
@laguardia nakoniec teda zmena riaditeľa prebehla a bude to pani Sedmáková - ak jej nebudú hádzať polená pod nohy očakávam od nej veľa, bola 4 roky mojou triednou a ona žije pre školu a decká😃 (niekedy asi až moc ale to na riaditeľskej pozícii neprekáža)… výuka jazykov je na vysokej úrovni avšak treba sa hlavne učiť a nečakať, že všetko spravia len v škole - ja som si z nemčiny spravila sprachdiplom úroveň B2/C1 (v ponuke aj A2/B1), veľa sa chodí na exkurzie do Viedne a z angličtiny by som v testoch dosiahla C1 avšak maturita z C1 je možná len na bilingválnych gymnáziách😊 z Metodovej máme známu učiteľku a tiež velmi školu chváli no bližšie ju opísať neviem, prvý rok ale pre primana bude asi psychoteror všade - na základnej bol pravdepodobne jeden z najlepších, teraz sú najlepší všetci (teda ja si pamätám že som sa tak cítila keď som mala tých 11 rokov) no ja som popri škole dvojfazovo trénovala plavanie a všetko som stíhala takže je to podľa mňa úplne v poriadku😊
Aké majú kapacity na 8r gymko? Je tu niekto koho dieťa chodí prvý rok alebo niekto kto plánuje ísť? Ďakujem
@margaretka ahoj. Mam syna v Prime, kludne sa pytaj
@tulky Super 👍 ako to vníma po mesiaci s porovnaním ZS je viac samostudia, mávajú z každého predmetu DU?
@margaretka pisem do IP
@janaandrassyova Ja som študovala na Tomášičke. Výborná škola, kultový riaditeľ Norbert Kyndl (prísny, ale spravodlivý), bazén, tenisové kurty, dobré vybavené učebne i labáky, vlastná aula... Najkrajšie roky môjho života, ani na ZŠ ani neskôr na VŠ som nechodila do školy tak rada ako na tento gympel.