Gymnázium Ladislava Novomeského v Bratislave

janaandrassyova
27. apr 2024

Ahojte mamičky,
nemáte niektorá skúsenosť s Gymnáziom Ladislava Novomeského v Bratislave? Syn tam tento rok pôjde robiť prijímačky (štvorročné štúdium) a rada by som vedela nejaké bližšie info, keďže škola poskytuje iba online DOD.

Ďakujem za všetky odpovede

veronka1996
27. apr 2024

@janaandrassyova Ja som študovala na Tomášičke. Výborná škola, kultový riaditeľ Norbert Kyndl (prísny, ale spravodlivý), bazén, tenisové kurty, dobré vybavené učebne i labáky, vlastná aula... Najkrajšie roky môjho života, ani na ZŠ ani neskôr na VŠ som nechodila do školy tak rada ako na tento gympel.

janaandrassyova
autor
27. apr 2024

@veronka1996 Ďakujem za odpoveď. K pánovi riaditeľovi, naňho som tiež počula iba samé chvály, počula som však, že toto je jeho posledný školský rok. Nepôjde po jeho odchode kvalita školy dole?

h2
27. apr 2024

Môj gympel! 😍♥️
Ale aktuálnu skúsenosť nemám, chodila som tam pred vyše 30 rokmi. Ale tiež dúfam, že tam jedného dňa pôjde môj syn, aktuálne siedmak.

veronka1996
27. apr 2024

@janaandrassyova To nikto nevie, nemáme krištáľovú guľu. On už raz odišiel, v 2020 alebo 2021,chvíľu tam robil riaditeľa taký mladý pán, ale dlho nevydržal, takže pán Kyndl sa vrátil do riaditeľského kresla.

vroni
27. apr 2024

@janaandrassyova, Kyndla vynesú až nohami napred, nepoznám nadsenejsieho učiteľa. Ale tiež mám maturitu už vyše 30 rokov za sebou, takze informácie priamo zo zdroja už nemam. Ale škola to bola dobrá a myslím, že aj zostala.

vanilkovazmrzka
27. apr 2024

Online DOD 🤦🏻‍♀️ tu asi niekto nepobral podstatu dod

ale ucite jedna z tych lepsi skol v ba 🙂

luccija
27. apr 2024

@janaandrassyova dobrá škola a problém sa v posledných rokoch tam dostať ako aj na ostatné gymnazia

erikavesela
27. apr 2024

Kolko vas tu je z tomasikovej...pridam mojho manzela, vtedy to bol dobry gympel ..ako dnes nevieme

lauha21
28. apr 2024

Končila som 5 rokov dozadu 8 ročné gymnázium 😊 škola je výborná, ale vďaka aktivitám nadšených učiteľov nie vďaka riaditeľovi 😉 ten už tam len sedí lebo je mu dobre, aj s pani zástupkyňou - oni už trocha zaspali dobu, pre školu bude len dobré keď sa vedenie trocha zmení… avšak učitelia sa odkedy som odišla až tak nezmenili a čo viem od známych čo tam chodia ešte ich súrodenci tak si škola stále úroveň vzdelávania drží, na VŠ sme sa dostali všetci a všetci VŠ končíme (aj medicínu, právo, matfyz a iné)

laguardia
18. máj 2024

@lauha21 Dakujem za Vasu skusenost.Moj syn robil prijimacky na 8 rocne G a vcera sme sa dozvedeli vysledky, prijali ho na Tomasicku a Metodku.Prave sa rozhodujeme... som naklonena Tomasicke akosi viac, aj ked sa traduje povest Metodky ako lepsia.
Ide mi o to, aby sa tam aj citil dobre, aby skola nebola psychoteror. On ucenie zvladal doposial s lahkostou a budem rada, ak to tak zostane a najde si aj nadalej cas na kruzky a volny cas.Co ma najviac zaujima, je uroven vyuky jazykov, je dobra? A co nejake skolske akcie?
Skola na pohlad nevyzera velmi atraktivne, ale tak mozno aj zmena riaditela prinesie nejaku modernizaciu.
Dakujem za kazdy nazor a radu, ako sa co najlepsie rozhodnut.

janaandrassyova
autor
19. máj 2024

@laguardia Dobrý deň, môjho syna tiež prijali na Tomášikovu (štvorročné štúdium) a odkedy som sem písala, som od rôznych známych niečo málo pozisťovala. Aby som Vám odpovedala, úroveň jazykov je vraj na veľmi vysokej úrovni - nemčina aj angličtina. Žiaci sú údajne podľa svojich schopností dokonca zaradení do rôznych výkonnostných skupín. Učitelia sú schopní a z nemčiny je možnosť získať aj certifikát Sprachdiplom. O školských akciách toho tiež nie je na stránke až tak veľa, ale škola ich podľa jednej mojej známej, ktorej dcéra tam chodí, organizuje skutočne požehnane - od školy v prírode a lyžiarskeho výcviku na malom gymnáziu po lyžiarsky výcvik v Rakúsku a množstvo exkurzií aj do zahraničia na veľkom gymnáziu. Škola naozaj nevyzerá veľmi atraktívne, ale dcéra danej známej opisuje školu ako “miesto s magickou atmosférou”. Dúfam, že som Vám aspoň sčasti pomohla.

lauha21
23. máj 2024

@laguardia nakoniec teda zmena riaditeľa prebehla a bude to pani Sedmáková - ak jej nebudú hádzať polená pod nohy očakávam od nej veľa, bola 4 roky mojou triednou a ona žije pre školu a decká😃 (niekedy asi až moc ale to na riaditeľskej pozícii neprekáža)… výuka jazykov je na vysokej úrovni avšak treba sa hlavne učiť a nečakať, že všetko spravia len v škole - ja som si z nemčiny spravila sprachdiplom úroveň B2/C1 (v ponuke aj A2/B1), veľa sa chodí na exkurzie do Viedne a z angličtiny by som v testoch dosiahla C1 avšak maturita z C1 je možná len na bilingválnych gymnáziách😊 z Metodovej máme známu učiteľku a tiež velmi školu chváli no bližšie ju opísať neviem, prvý rok ale pre primana bude asi psychoteror všade - na základnej bol pravdepodobne jeden z najlepších, teraz sú najlepší všetci (teda ja si pamätám že som sa tak cítila keď som mala tých 11 rokov) no ja som popri škole dvojfazovo trénovala plavanie a všetko som stíhala takže je to podľa mňa úplne v poriadku😊

tulky
26. aug 2024

@laguardia ako ste sa napokon rozhodli?

margaretka
10. okt 2024

Aké majú kapacity na 8r gymko? Je tu niekto koho dieťa chodí prvý rok alebo niekto kto plánuje ísť? Ďakujem

tulky
11. okt 2024

@margaretka ahoj. Mam syna v Prime, kludne sa pytaj

margaretka
11. okt 2024

@tulky Super 👍 ako to vníma po mesiaci s porovnaním ZS je viac samostudia, mávajú z každého predmetu DU?

tulky
11. okt 2024

@margaretka pisem do IP