Ahojte tento rok moju dcéru čakajú prijímačky na stredne školy a rozhodla sa pre gymnázium no ešte stále nieje rozhodnutá na aké tak by som poprosila vás osobný názor na Gymnázia v Bratislave a ktoré by ste odporučili vy.... my rozmýšľame nad Gamčou alebo Vazovovou
Treba si pozriet zameranie skoly ( viac matika, jazyk, prirodne vedy - aj co je jej blizsie...) , aktivity a pod. My sme sice na bilingval, ale minuly rok sme si hladali viac info: za nas Tomasikova, Metodova, Gamca, Bilikova a J. Hronca skuste pozriet aj na ineko ako stoja s vysledkami a hodnoteniami.
@felycity súhlasim, ja som na 4 z menovaných praxovala a určite budem o nich budem rozmýšľať, keď budeme vyberať strednú
@vikinka79 poprosila by som maminy co maju s tymto realnu skusenost, ved deti, ktore maju slusne znamky je dost, aj monitory napisane nad 90 % a potom kam pojdu na nejake ucnovky, o ktorych nemaju ani potuchy, medzi decka, co maju ucenie na haku, a zaujima ich partie, alkohol, cigarety, gitary a somariny?
@luxus10 moj syn bol minuly rok deviatak, monitor bol kvoli covidu zruseny. prihlasil sa na dve gymnazia a tam v prvom kole vzali iba samych jednotkarov. On mal jednu dvojku so slovenciny a zobrali ho az na odvolanie. Musim povedat, ze som rada, ze toto mame za sebou. Tiez mi lepilo, kym ho nevzali, ze co s nim bude. Ale nakoniec vsetci spoluziaci nasli nejake miesto.
@luxus10 riešili sme minulý rok so synom deviatakom. Hlásil sa na bilingválne gymnázium a športové gymnázium, školy, kde sa robia skúšky zo študijných predpokladov alebo talentovky, sa nerátajú medzi bežné školy, takže môže si dieťa podať ďalšie dve prihlášky. Tak sa hlásil ešte na ďalšie dve všeobecné gymnázia. Tušila som, že bude problém, lebo syn mal v ôsmej triede blbé vysvedčenie, ale nema okrem športu a anglictiny žiadny vyhranený záujem, tak preto sme volili tieto gymnázia. Nakoniec boli zrušené prijímačky aj talentovky a brali sa do úvahy len známky a olympiády.
Syna nevzali nikde, no skoro som infarkt dostala. Popodavala som odvolania, na bilingválne nie, to bolo bez šance ) a našla som súkromné športové gymnázium, kde ho boli ochotní vziať. Nakoniec na odvolanie ho vzali na všetky tri. Keby ho nevzali nikde, musel by absolvovať 2. kolo prijímačiek, ktoré vypisovali skoly, čo nenaplnili kapacity. V najhoršom variante som rátala s elektrotechnickou SS, čo máme pod domom, tá mala veľa voľných miest a brala bez prijímačiek. Ale našla som aj gymnázium, čo vypisovalo 2. kolo prijímačiek.
Ak sa ani tak nepodarí dieťa umiestniť, potom kraj v spolupráci s rodičom hľadajú nejakú vhodnú voľnú skolu
@patricia_b prosim pekne, ktoré NIE SÚ zamerané na matematiku...skor ale na humanitne?😳🤔 ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@monro ahoj, ste na bilingválnom anj? Stále spokojní? Dcéra by chcela ísť z 8ky na vazovovu, bilingválne. Učí sa dobre, jazyky jej idu super, ale nie je žiaden biflos a matika tiež nie je jej méta. Ma veľa záujmov, profi tancuje. Hľadám gympel kde nebude musieť sprtat 24/7 😉 tak som zvedavá na názory....
@luxus10 suhlasim s otazkou, ze kam pojdu, je to vazny problem nasho skolstva, ktory bude citelny neskutocne o 4-5 rokov ako v CR… nechcem ti brat iluzie, ale my na gympli vacsina triedy fajcila, pila alkohol, trava, partie😉vsetci sme uspesne skoncili bez ujmy a pokracovali na VS. Mladost - pochabost, s tym nic neurobis😉
@vikinka79 za mňa gymnázium Metodova, pripadne ta Gamca