Gastroenterológ v Bratislave

12. feb 2023

Prosim dobrý tým na gastroenterologa v Ba ktorý sa zameriava aj na nedostatok žalúdočnej kyseliny a nielen tým že to riešia liekmi proti kyseline PPI . Prijala by som aj osobne skúsenosti
Dg. Gastritida - bez intolerancii.

drzaopica
12. feb 2023

Assiduo

majamat
12. feb 2023

obavam sa, ez nedostatk gastroenterolog moc nevyriesi.

ak je iste, ze sa jedna o nedostatok zaludocnej kyseliny, da sa nahradzat liekmi Betain HCL. niekde som citala aj postup., ako ich zavadzat. ten postup sluzi na to,a by sa overilo, kolo ich treba uzivat.
okrem toho na zlepsenie travenia je mozne pridat traviace enzymy - su volne predajne Pankreolan forte, Kreon a neviem, este tusim nejake su.

majamat
12. feb 2023

ten kreon neviem ci je volne predajny.

autor
12. feb 2023

@drzaopica máš osobnú skúsenosť?

autor
12. feb 2023

@majamat práveže to neviem či jej mám nedostatok ale dostala som lieky proti kyseline , a prestalo mi tráviť tak len z toho dedukujem že mám ju ešte naviac potlačenu preto aj ta otázka či sa vôbec zaujímajú o to lekari keďže to môže byt aj opačne problém

majamat
12. feb 2023

je to mozne, teda ze sa jedna o nedostatok, existuje jednoduchy test so sodou,a j ked nie je presny, tiez s tym Betain HCL sa da otestovat.
ide tam o to, ze ak si vezmes Betain HCL a tusim denne sa zvysuje davka a bude ti fajn, tak je to znaka toho, ez ide o znozenu tvorbu HCL.
neviem uplene priebeh tych testov,a le na nete to bude.

ja mam menej HCL,a le ked sa striedmo stravujem, tak to vacsinou zvladam, no samozrejme ak je travenie anrusene, nez sa da dokopy, tak to chvilu trva. navyse unava, hormony mozu tento proces zhorsit.

autor
12. feb 2023

@majamat myslyz teda že mám vysadit lieky proti kyseline a skúsiť HCL.
Len čo ten zápal zaludka 🤔

majamat
12. feb 2023

o zapale nebola rec. no aj v takom pripade sa zapal vyskytovat urcite moze,

ja som zistila tak, ze mam nedostatok, ze ked som mala obdobie zleho travenia - pocit tlaku v zaludku, pocit na vracanie, stazene travenie, tak mi cutilo kysle. konkrertne voda z kyslych uhoriek, kvasena kapusta. zaujimave je, ez ovocne stavy z citrusov mi na chut nejdu.

a vraj an to,a by bol dostatok kyseliny, treba aj nejaku tu sol, ale tak vacsina z nas jej ma dost. a tiez tekutiny - dostatok. a vraj neplati, ze pred a po jedle nepit, prave koli kyseline.

lizatko1009
25. mar 2023

Ja mam gastritidu, vylúčila som všetky lieky, zmenila som spôsob varenia, skus vitamín U a dá sa