Električka v Petržalke - zdravotné problémy zo stavby

jednoduchomirka
2. sep 2024

Ahojte 🙂 Ak bývate v blízkosti rozostavanej električky v Petržalke, tiež vám táto nekonečná stavba prináša nejaké zdravotné problémy? (zle sa vám dýcha, štípu oči/ začervenianie očí alebo nebodaj zhoršenie alergie?). Teraz je aj obdobie paliny a ambrózie, ktoré sú alergény a možno sú aj v okolí stavby.

melanta
2. sep 2024

Takže keby sa nestavala električka, tak by ti tie rastliny v okolí nespôsobovali problémy?

jednoduchomirka
autor
2. sep 2024

@melanta nieee, tak som to nemyslela 🙂)) narážam na problémy čisto so stavbou, či ľudia, ktorí tu bývajú, nejaké majú? (napríklad zvýšený stavebný prach spôsobujúci dráždenie očí, nosných dutín atď.)
Alergeny ako palina a ambrózia sú spomenuté iba ako jedným z ďalších príčin zdravotných problémov. (Inak vraj aj na stavbách by sa mali buriny kosiť .)

kris_tin257
2. sep 2024

Jediné čo mi to spôsobuje sú večné špinavé okná 😀

jednoduchomirka
autor
2. sep 2024

@kris_tin257 to bola pekná odpoveď, pobavila ma, vďaka 🙂))

lucik194
2. sep 2024

brutálny prach aj 500m od stavby, okna neumyte uz rok, nema to vyznam

janicast
2. sep 2024

@jednoduchomirka tešme sa ,že bude,bude len prínosom,treba len vydržať

bluka2
2. sep 2024

Ja som tam minule isla a hned som si vsimla, ze kvalita vzduchu tam bola brutalne zla. Som presvedcena, ze je tam byt dlhodobo, ked je to takto kazdy den, je na ukor zdravia

siska53
2. sep 2024

@jednoduchomirka nebyvam sice, ale zo stavebnych prachov som schopna ochoriet. Stalo sa mi to, ked sme rekonsturovali a behali na byt..ked sme tam sli, kym to bolo v stave holobytu, radsej som si dala rusko.

jednoduchomirka
autor
3. sep 2024

@janicast veru, treba vydržať, aj keď sa stále termíny dokončenia posúvajú. Len ma zaujímalo či aj iní obyvatelia v tejto lokalite pociťujú nejaké zdravotné problémy z prachu.

ns994
3. sep 2024

Elektricku nam stavaju rovno pod nosom a nic nam nie je. Žiadne zdravotné ťažkosti. Iba co tak ten prach na oknach, to je des. A teda, no, uz sa tesim,.ked to bude hotove a nebudu dopravne obmedzenia a podobne, naprd bolo ist niekam kocikom kade tade len aby som presla alebo obkluky velke ale tak co uz. Ked to bude, bude fajn 😃

jednoduchomirka
autor
4. sep 2024

@ns994 a @lucik194 ďakujem a náhodou neviete či tam raz za čas kosia trávu/buriny a polievajú terén a materiál z dôvodu zachycovania stavebného prachu?

ns994
4. sep 2024

@jednoduchomirka netusim popravde 🤷‍♀️ nejak to radsej nesledujem a toto som si veru nevsimla

jednoduchomirka
autor
4. sep 2024

@ns994 dobre, ďakujem krásne. Skúsim vyzistiť priamo u nich. Čo mi povedia robotníci.