Dobrý deň, chcela by som spýtať či má niekto skúsenosť s celkovou anestéziou u dieťaťa v zubnej klinike Dr. Martinko. Zaujímal by ma priebeh pred, počas a po výkone.
Ďakujem Denisa
900 eur, 6 kazov, 1 rok a 9 mesiaxov.
Na vsetkych 6tich hornych zuboch mala kaz. Bolo to kvoli neustalemu nocnemu kojeniu.
Zaujimave je, ze na dolnych 6tich zuboch nemala nic, tie boli zdrave.
@lula3108
@chiara_elle paanecku riadna palka...moj ma na dvoch hornych kaz teda jedna dvojka uz len kusok mu z nej ostal tiez z nocneho kojenia
@81anina ono je to palka kvoli celkovej anestezii.
Z celkovej sumy bola polovica celkova anesteza, chodia anesteziologovia z Kramarov.
Ale ja som nemohla a nechcela cakat. Ten kaz sa extra rychlo siril a horne jednotky boli v extra zlom stave.
Ak by mala len 1-2 kazy, tak by som to riesila 2mi sedeniami. Ale predstava, ze tam budem chodit 6x s tak malym dietatim ktore nespolupracuje mi prisla hrozna.
A to uz ani nehovorim o tom, ze by v 2och rokoch uz urcite nemala nic z tych hornych jednotiek a kazy by sa sirili dalej.
Sice mi blizka rodina vycitala, co som to nechala tak, ze v 6tich rokoch by jej vypadli, ale co dovtedy? Kopu kazov co sa rozsiria a bezzube dieta?
Klop klop, je to uz 7 mesiavov, zubky uz ma vsetky a na tych opravenych ani nevidno, ze je tam nejaka plomba. Krasne, biele. Ja som max spokojna, aj ked som si vycitala to kojenie, ze je to moja vina.
Nas ide v pondelok. Ma 7 kazov. Celková narkóze stala 200e. Za 1 zub chcú 70e. Sú to riadne páky na také malé zúbky. Jemu to budú robiť v nemecku. Chceli sme to nechať opraviť na sk ale keď tak pozerám tie ceny sú tam tiež veľké. 🤔
@lula3108 ďakujem za odpoveď. Mam obavy len z toho co bude keď sa zobudí. Lebo mali sme aj premedikaciu a po nej bola úplne mimo ešte pár hodín 🙄 ako sa vám zobudil? A nebolelo ho hrdlo, lebo som počula že deti z tej trubice co mali v krku počas narkozy zvykne opuchnut krk a ze ich to boli..
@deniskaaa12 bol par hodin taky umrncany, ako ked sa zle vyspi ale inak hrdlo ho nebolelo a ani tie zuby vlastne. Par dni potom mal dietu, len tekute veci a nic sladke a ani mliecne, cize v podstate jedol len vyvar so slizami a sunku😄ale po troch dnoch uz jedol normalne
@deniskaaa12 baby tie co ste toto absolvovali tak vam preplatila daco poistovna? mame doveru. Ideme v pondelok do narkozy 6 kazov 😞 tak uz mam bobky. Verim, ze to vsetko zvladne nase dieta. Z ceny mi uz teraz je zle, ale tak peniaze boli, su a budu a verim, ze uz dobre bude.
a este otazka: po kolkych dnoch ste dali do skolky deti?
@deniskaaa12 predtym je potrebne vysetrenie od pediatricky, potom pride dieta rano, uspia ho, porobia co treba, zobudia ho a mozete ist domov. Dostane nejake lieky, vacsinou ale velke bolesti nie su. Plati sa hned po zakroku. Urcite to je lepsie sko ost s dietatom na 5krat a trapit dieta vrtanim a trhanim a robit mu traumu zo zubarov. Dieta nema ziadne negativne pocity , bol uplne v pohode a vsetkym ukazoval ze ma zlate zuby😄