Doučovanie slovenského jazyka - Bratislava

7. feb 2022

Viete mi poradiť učiteľku, ktorá sa venuje doučovaniu SJ a pripraví dcéru na prijímačky na gymnázium?Iba učiteľku nie študentku a pod ..ď.

loliki
7. feb 2022

Prepáč, ale nemajú na škole slovenčinárku? Ja by som za toto neplatila. Ak na to nemá, načo tam ide? Bude sa trápiť.

autor
7. feb 2022

@loliki aby bola lepšie pripravená?nerozumiem tvojej otázke takmer rok aj pol boli doma.Bezne sa žiaci doručujú jazyky, predmety, aby boli lepsi

autor
7. feb 2022

@loliki má zo SJ dvojku vždy mala jednotky posledné 2 r dvojku.Ucitelka vie z čoho treba pripraviť.A učiteľka, ktorá ju učí doučuje už od septembra iné deti, ktoré sa pripravujú tak asi nie som jediná🙂)

janage
8. feb 2022

Chod na stránku doucma.sk odfiltruj alebo sama zadaj požiadavku. Aj keď za mňa už tí lepší majú plno.

janage
8. feb 2022

@loliki toto nie je ale normálna situácia. Zas netvarme sa, že kvalita dištančného vzdelávania sa rovná osobnému, dupľom ak jazykar je starší učiteľ a nekamarati sa s technikou. Moje dieťa malo vynikajúci prospech, ale bohužiaľ slovenčina na škole posledný rok a pol slabšia. Ak chcela ísť na top školu tak holt musela sa doučiť.
Išla na školu kvôli prírodným vedám. Prijímačky urobila výborne. Je veľmi dobrý žiak naďalej, ale všetkým je nám jasné, že v Sj excelovať nebude. Študovať to ďalej nemieni, tak čo. Ale súčasťou prijímačiek Sj je. A bolo by u nej na veľkú škodu ak by sa kvôli Sj na tú školu nedostala. V prírodných vedách je stále 1. Ona bude potrebovať tie, cudzí jazyk a IT zručnosti. Ostatné stačí informativne. Úprimne taký rozbor básne, či vetný rozbor a kopu vecí čo musia vedieť na prijímačky, či my na matury, ani 1/5 z toho v praktickom živote som nepotrebovala.

janage
8. feb 2022

@loliki už len doplním z matiky a Aj doucko nebolo. Každý si dieťa pozná a mal by reálne zhodnotiť či na to má a boli objektívne príčiny prečo doučovanie, alebo nemá a len vydrie prijímačky a potom trpí ďalšie roky.

autor
8. feb 2022

@janage písala som viacerým, ale su tam sami študenti gymnázia či VS ja chcem učiteľku.

janage
8. feb 2022

Ja som tam vtedy videla aj učiteľov dokonca mali v popise príprava na prijímacie skúšky, určite pohladaj ešte raz. Sama som jednu, dve oslovila len už mala plno. Konkrétne to bola slovenčina tiež.
Popýtaj sa aj v škole, jedno gymko robilo ničo ako prípravný kurz na prijímačky. Ja som masla cez známu nakoniec.

janage
8. feb 2022

Ešte ma napadlo ci si dala požiadavku online či osobne.

autor
8. feb 2022

@janage nerobia teraz gymnázia prípravné kurzy.Pozriem dnes ešte lepšie zadala som online aj osobne

janage
8. feb 2022

Si anonym neviem posla IP a kon ma zrejme zablokované pridávanie linkov. Ležím chorá v posteli tak mam čas🙂 pozri túto doučujem na prijímačky, je ucitelka

janage
8. feb 2022

Musíš ale rozklikavat profily, niekedy je to až dole napísané

autor
8. feb 2022

@janage ďakujem pozriem to.Skore uzdravenie🙂

basska_b
8. feb 2022

Neviem, ci to este existuje, ale ucitelia z gymnazia Bilikova doucovali v ramci spolocnosti (?) Freedu

autor
8. feb 2022

@janage aké gymnázium si dcéra vybrala?

janage
8. feb 2022

Nie sme z BA, vybrala si Poštovú. 2.najlepsie na Slovensku podľa Ineko😉

viera
8. feb 2022

Ahoj ja mam kontakt na jednu pani ucitelku v Ba, co doucuje SJ, ktora mi pripravovala syna na prijmacky na gymnazium Jura Hronca a podobne..Je suprova a ma system...Ak mas zaujem napis mi do spravy...🙂

autor
8. feb 2022

@viera a spokojní ste s gymnáziom?tiež nad ním uvažuje.Napisem večer dik

loliki
8. feb 2022

Ja už nerozumiem tomuto systému. u nás deviataci majú ešte akože krúžok na škole - doučovanie SJL a MAT. Buď som spokojná s tou školou alebo sa dožadujem lepších výkonov a výsledkov. Takže v práci ako učiteľ naučím dačo, ale ak zaplatíte, ešte vám dám úlohy a cvičenia navyše, prípadne vysvetlím po vyučovaní. Toto sami nepáči.

autor
8. feb 2022

@loliki možno na hodine na to nie je priestor a nie všetci majú rovnaké tempo a záujem.Ja by som
také niečo privítala a nie platila 15 eur/h
Okrem toho na príjimackach je učivo 5-9 kto si to už pamätá

loliki
8. feb 2022

Treba sa ozvať a požiadať vedenie školy. Teraz už je to neskoro, lebo krúžky sa zapisujú v septembri. Vedomosti idú dole vodou na celom Slovensku, asi na celom covid svete. 15 €/hod? To by som doučovala aj ja. 🙂

janage
9. feb 2022

@loliki no my sme sa ozvali napr. a bolo nám povedané, že krúžková činnosť nesmie byť doučovanie. Aj keby sa to nazvalo hravá slovenčina a podobne. Jednoducho krúžková činnosť má byť iného charakteru, nie doplnenie vzdelávania. Nie každá škola teda ponúka možnosť prípravy na prijímačky. A ak sa počas vyučovania učiteľ musí venovať 98% žiakov, ktorí smerujú na ľahšie školy, tak na tých pár čo idú na náročnejšie, neostáva proste čas.
To, že sa už v 9. preberá aj kopec nového učiva a nie je to len opakovanie ako niekedy, je ďalší fakt.

loliki
9. feb 2022

@janage Tak to je smutné a zlá vizitka školy. V podstate neochota. Rada by som videla to nariadenie, z ktorého toto vyčítali. Škodia sami sebe. Keby sa troška snažili, aby ich žiaci mali lepšie vedomosti, lepšie výsledky, lepšie by sa umiestnili na stredných školách, to by robilo dobré meno škole a získavali by žiakov.

lilke
9. feb 2022

Ak máš záujem o Novohradsku, oni si sami robia prípravu na prijímačky. Ideálne ísť na tú. Nemám info, kde a kedy, len syn (je vo vyššom ročníku) mi spomínal, že spolužiaci chodili, aj slovencinarka im dala prednedávnom v teste otázky z nej: "Som zvedavá, čo si pamätáte z prípravy na prijímačky!"

janage
9. feb 2022

@loliki škola je to dobrá, jedna z tých lepších a sami boli z toho nariadenia prekvapení. Rok predtým to ešte fungovalo. Ďalšia vec, deti boli vtedy niekoľko mesiacov doma.
To, že niektoré školy takúto prípravu majú, neznamená, že ju majú všetky. A tiež ak niečo také, že príprava nebude sa dozvieš v 9.rocniku v októbri znamená, že už veľa možností ako rodič nemáš. Buď sa bude dieťa doučovať samé, s tebou alebo doucovateľom.
Nie je preto namieste autorku hodnotiť, keď nevieš okolnosti.

janage
9. feb 2022

Autorka odporúčam kúpiť aj knihu ako prípravu na prijímačky kde je to učivo 5-9 pekne zhrnuté

loliki
9. feb 2022

@janage A hodnotím autorku???

janage
9. feb 2022

@loliki no vyznelo to ako hodnotenie jej rozhodnutia zháňať doučovanie. Použila si síce slovo systém. Nijako konkrétne si jej neporadila len skonštatovala, že pripraviť mala škola a ona sa zaujíma neskoro, mala to riešiť krúžkom na zač. roka.

loliki
10. feb 2022

@janage Ty si to tak pochopila. Autorka to asi pochopila normálne ako konštatovanie a nemá s tým problém. Ak by som napísala niečo proti pravidlám MK, admini by to iste riešili.

margaretka0900
17. feb 2022

Doucujem slovencinu v Petrzalke. Priparava na 8- rocne gym. + testovanie 5