Dobrý právnik v Bratislave

soffia1996
11. dec 2021

Ahojte mamicky 😃, vie mi niektora poradit dobreho pravnika v Bratislave na vyzivne pre dieta? Dakujem za rady😃

sissy27
11. dec 2021

@soffia1996 čo je v tvojich predstavách dobrý právnik na výživné? Taký čo z protistrany zarábajúcej 1000€ vytrieska 1500€ na výživné?
Podstatné sú potreby dieťaťa (napr. zdravotné problémy) a životné podmienky oboch rodičov. Ak si ex žije nad pomery a nad rámec oficiálne priznaných príjmov, tak s tým si súd poradí, nie sú na hlavu padnutí. Ale časť výživného môže ísť na sporiaci účet a nie k rukám matky a nebudeš k nim mať prístup. Takisto si poradia s vychcanou exkou, ktorá by rada mala dieťa ako zdroj príjmu 🤷‍♀️
Ale vo všeobecnosti je na rodinné právo asi jedna z najlepších (a aj najdrahších) Anna Niku.

soffia1996
autor
11. dec 2021

@sissy27 nepotrebujem sa obohacovat na ukor mojho syna na vyzivnom, a nie som ani exmanzelka. Vyzivne 70€j e v dnesnej dobe dost nizka suma. Suma 150€, je primerana, kedze buduci rok ide syn do skolky a budem mat vyssie vydavky. Dakujem za odporucanie.

sissy27
11. dec 2021

@soffia1996 tak potom nepotrebuješ najdrahšiu právničku, toto nie je suma, ktorú by si si nevedela obhájiť aj sama. Stačí si spočítať reálne náklady na dieťa (pomerná časť nákladov na bývanie, strava, oblečenie a obuv, hygiena, poistenie, poplatky za škôlku / školu, krúžok, zdravotnú starostlivosť - voľnopredajné lieky, vitamíny, doplatky za lieky na recept, zubár, kultúra, výlety aj keď toto bolo v poslednej dobe obmedzené…) plus sa zohľadňuje aj to, kto sa viac osobne stará o dieťa, kto zostáva na očr keď je dieťa choré, kto má horšie pracovné možnosti, pretože sa musi prispôsobiť dieťaťu… nie je dôvod, prečo by si 150€ nemala dostať aj s “obyčajným” právnikom alebo kľudne aj bez neho.

soffia1996
autor
11. dec 2021

@sissy27 mas pravdu, no chcela by som sa poistit pre istotu, nikdy nevies ci ta nieco nezaskoci hlavne na sudoch. Dakujem.

janamoto78
12. dec 2021

@soffia1996 nemá ťa čo zaskočiť. 100, 120, 150€ na školopovinné dieťa na 1° ZŠ, nie je extrém. Súd zohľadní vyživované osoby expartnera, ale súd budú zaujímať aj osoby žijúce s vami v spoločnej domácnosti so solidárnou zodpovednosťou voči vám a vášmu synovi. Sú to vaši rodičia a ich príjmy, či váš aktuálny partner- ak nejakého máte.