Dobrý deň, chcem sa opýtať či mi viete niekto poradiť veľmi dobrého kožného lekára/ku v Bratislave na liečbu alopecie areaty. Konkrétne sa jedná o liečbu JAK inhibítormi. Ďakujem
@princeznaayla Alopecia areata je autoimunitné ochorenie. Človek pri ňom stráca vlasy a niekedy môže aj ochlpenie.
tak pri strate vlasov jedine transplantacia vlasov je vhodne, ine produkty su len lapaky na peniaze. ak chces napis mi sukromnu spravu, ja pracujem na klinike pre transplantaciu vlasov v zahraniči- za vyborne a dostupne ceny 🙂 a naozaj to pomáha !
@princeznaayla Transplantácia sa robí pri androgenetickej alopécii, nie pri alopecii areate. Na alopeciu areatu sa predpisujú JAK inhibítory, imunosupresíva alebo kortikosteroidy.
si si ista ze sa tio neda? lebo klinika robi aj zeny nielen chlapov 🙂
@princeznaayla Som si 100% istá, androgenetickú alopeciu mávajú aj ženy (napr. kvôli PCOS). Pri alopecii areate potrebuješ ukorigovať imunitný systém, aby prestal napádať vlasové folikuly a vlasy pekne dorastú.
moj muz ma nieco podobne a nikoho nenasiel
@pericolosa
pre chlapov je vacsinou ucinna transplantacia vlasov, ak teda mu vypadavaju vlasy, aky ma kozny problem? neuvazoval nad tym?🙂 ja pracujem pre kliniku. kde toto riesia hlavne chlapom.
Ahoj, JAK inhibitory u nas nie su hradene v tejto indikacii.
@princeznaayla toto jej nepomoze, vypadali by jej aj transplantovane
@maranta_leuconeura ani Olumiant alebo Litfulo?
v časopise ŽIvot č. 36 je rozhovor s mamou, ktorej dcéra má túto diagnózu, pomohli až v Olomouci, ambulancia MUDr. Lindy Vavříkovej
@sssss123 Prosím ak máš to číslo nemohla by si sem postnúť fotky toho rozhovoru? 🙏 Pozerám, že najnovšie číslo je teraz 40, takže k tomu 36 sa už nedostanem v obchode.
@sssss123 Ďakujem ti krásne! ❤
Nie.
Mária Šimaljaková, Mickiewiczova 13; Janka Olvedyová, Malacky. Olumiant 4 mg tbl je v tejto indikácii hradený z verejného zdravotného poistenia.
@ninazemna z coho cerpas? Podla kategorizacneho zoznamu je liecba Olumiantom hradena len pri indikacii reumatoidnej artritidy a atopickej dermatitidy. Registrovany v tej indikacii je, ale na SK ho poistovne neuhradzaju.
ADC: ťažkej ložiskovej alopécie u dospelých pacientov,
Mesiac Dopl. pacienta maximálny Úhrada poisťovne
11/24 0,00 € (0,0 %) 897,73 € (0,0 %)
10/24 0,00 € (0,0 %) 897,73 € (0,0 %)
09/24 0,00 € (0,0 %) 897,73 € (0,0 %)
a overené vo vykázanej zdravotnej starostlivosti pri diagnózach L63*, L20*, od júla 2022 stovky riadkov s úhradou zdravotnej poisťovne vo výške 100% a nulovým doplatkom pacienta.
@ninazemna adc ti ukaze vsetky registrovane indikacie v EMA a uhradu/doplatok podla ZKL, ale v ZKL nemusia byt hradene vsetky indikacie, ktore su registrovane (a ani nie su).
Muselo to byt uhradene na vynimky asi.
Schvaľuje revízna farmaceutka, za rok 2024 desiatky schválených žiadostí, okrem už vyššie uvedených Peter Kozub v Trnave a viaceré lekárky v B. Bystrici, Martine, Prešove, Košiciach, ...
Mne tu jedna baba odporúčala dr.Brabcova je aj na Instagrame, jej pomohla.
@ninazemna Ďakujem ti krásne za odporúčania. ❤ Môžem sa ešte opýtať - nevieš mi povedať ako to je na Slovensku s predpisovaním lieku Litfulo?
alopecia, nie je nahodou vypadavanie vlasov ? ci?