Dobrý detsky imunológ - Bratislava a okolie

lola1003
10. jan 2022

zdravím vás chcela by som sa opýtať na dobreho detského imunologa samozrejme takého ku ktorému sa nedostanem o dva roky, máte skúsenosti s prvotnými vyšetreniami tam u malých deti ? ako to prebieha? dakujem

lily39
10. jan 2022

@lola1003 docent Čižnár,ambulanciu ma na Kramároch.chodia k nemu aj úplne maličké detičky. My uz 7 rokov a to dochádzame 2 hodiny vlakom,ale stoji nam to za to.

lola1003
autor
11. jan 2022

@lily39 áno ? dakujem a môžem sa opýtať aj na vás problém ? pretože my riešime ustavične bakteriálne zápaly za rok mala 5 krát atb a to má dva a pól roka či teda vedia pomôcť v takomto prípade

lily39
11. jan 2022

@lola1003 boli sme na tom velmi podobne,zistili nam primarnu imunodeficienciu,bohuzial pokym sme sa dostali do bratislavy( predtym si nas prahadzovali imunologovia v nasom meste a v nitre- podla nich nic vazne a vyrastie z toho),tak sme dospeli do stadia kedy sa jeho stav da riesit iba infuziami-prve dva roky sme dochadzali na denny stacionar,potom nas nastavili na domacu substitucnu liecbu-mame doma pumpu a picham.infuzie kazde dva tyzdne do brucha.

lola1003
autor
12. jan 2022

@lily39 mali ste len tieto opakovane atb a keď aa smiem opýtať ako sa zisťujú tieto potuchy resp ale ste absolvovali vyšetrenia u imunologa len z krvi ? a ako sa vášmu dieťaťu dari po liečbe ? zlepšilo sa to poprípade ako ho to obmedzuje na bežnom živote ? dakujem

lily39
12. jan 2022

@lola1003 antibiotika takmer kazde dva mesiace,casto maval aj zapaly stredneho ucha.
Skolaboval v skole,zachrankou k nam do mesta,potom nitra,odtial bratislava.tam sme boli dva mesiace asi- mal kriticko nizko biele krvinky.
Stale ho na nieco testovali ,.definitivne sa potvrdilo az po lumbalke. Liecba stale trva ale pomaha.

lola1003
autor
14. jan 2022

@lily39 my mame ist k imunológovi ciznarovi ale na základe nejakého dotazníka podrobného ktorý mame vyplniť neviem ho však nikde na internete nájsť neviete kde by som si ho mohla stiahnuť ?

lily39
14. jan 2022

@lola1003 fu,to neviem. Mate cislo do ordinacie priamo? Ak nie,poslem a sestricka je velmi mila,poradi

lola1003
autor
14. jan 2022

@lily39 mám toto číslo neviem či je správne sle je to číslo z netu 02/ 593 71 538 a neviete mi ešte poradit ako dlho sa čaká u nebo za vyšetrením pokial ideme ambulantne nie na hospitalizáciu ?

lily39
14. jan 2022

@lola1003 cislo mate dobre, niekedy je problem sa dovolat na prvy krat. V lete tam zacala chodit aj kamaratka s dcerou a termin im dali do 3 tydznov.neviem ako je to teraz.

lola1003
autor
16. jan 2022

@lily39 ďakujem vsm zatiaľ skúsime sa objednať snáď to bude ok