Dobrá pediatrička v Bratislave, ktorá nerobí problémy s neočkovaním

andrea760
7. jún 2021

Ahojte, máte skúsenosti s nejakou dobrou pediatrickou v Bratislave, ktorá je benevolentnejsia v očkovaní? Máme 3 mesiace a o pár dní nás čaká povinné očkovanie. Pediatrička nás chce vylúčiť z evidencie ak nebudeme očkovaní. Ďakujem

myrra81
8. jún 2021

@andrea760 osobne neviem o ziadnej benevolentnejsiej...ale mne to moja aspon akceptovala aj ked s prednaskou ale zas sa nevyhrazala s vyradenim....🙄

allie458
8. jún 2021

Prosim vas urobte laskavost sebe aj tomu dietatku a znova si prestudujte preco vlastne nechcete ockovat. Ak je to autizmus tak si vyhladajte tie studie a ako boli zdiskreditovane (je vseobecne zname ze tvorca manipuloval s datami), fakt sa tu nehra o fazulky ale o zdravie vasho dietata ktore potom moze dostat mumps a kopec dalsich chorob ktore by inak nedostalo. Drzim palce.

angel993
8. jún 2021

@allie458 na toto sa autorka nepýtala

angel993
8. jún 2021

@andrea760 síce neviem poradiť, ale my sme odložili na neurčito jedno očkovanie, keďže malému idú zúbky a nedám ho očkovať s teplotami. Potom čo sa na nás doktorka vyvrieskala sme našli inú, ktorá to akceptuje, ak odmietneme úplne nahlási nás na úrad verejného zdravotníctva.

nikusiak9
10. jún 2021

Ani sa jej necudujem
Nie darmo aj neockovane chceli nebrat do skolok. Taku v ba nenajdes kedze vyberat si pediatra sa moc neda

andrea760
autor
11. jún 2021

@myrra81 ďakujem

rmm
11. jún 2021

@andrea760 Neporadím pediatričku, ale sú tu neviditeľné a súkromné skupiny o neočkovaní, v ktorých by ti skôr poradili. Tu si to málokto prečíta. Treba požiadať moderátorku o pridanie.

andrea760
autor
12. jún 2021

@rmm ďakujem

elevated
27. jún 2021

@angel993 Autorka takymto konanim vsak ohrozuje svoje dieta a NIELEN svoje. Ja tiez nechcem v skolke svojho syna nezaockovane deti.

myrra81
27. jún 2021

@elevated cim ohrozuje neockovane dieta to ockovane?? hm…🤔

cecilia29
27. jún 2021

@myrra81 ja sa nevyjadrujem k príspevku , mám na to vlastný názor, ale na túto otázku mi nedá. V škôlke by som sa až tak nebála, lenže určite sú uhrozením napr ambulancie dr. Moja kamoška pediatricka v BA tiež nechce prijímať deti čo sa neockuju. Lebo samozrejme ak je s dieťaťom zle, rodičia utekajú k dr. kde kľudne môžu byť menšie detičky, bábätká - ktoré nie sú ešte očkované a sú veľmi ohrozené. Ohrozené sú aj všeobecné tie deti , ktoré zo zdravotných dôvodov nesmú byť očkované.

myrra81
27. jún 2021

@cecilia29 mam kamaratku ktora sa dala zaockovat proti rubeole aby neohrozila svoje dieta ked bola tehotna, a test na protilatky mala nulovy, viem aj o ockovanych detoch ktorym sa ziadne protilatky po ockovani nevytvorili…ja som bola za ockovanie do doby, pokym sesternici skoro nezomrel maly syn, zachranili ho v poslednej chvili…. potom sa to iste stalo kamaratke a dalsej kamaratke bohuzial ockovanie synceka tak znicilo imunitu ze nakoniec zomrel…. kazdy ma nejaky dovod preco ockuje alebo neockuje, netreba hned odsudzovat rodicov ktori sa boja ockovat dalej svoje deti… keby to nezazijem osobne mam presne taky isty nazor ako ty

cecilia29
27. jún 2021

@myrra81 nesudim , len odpovedám na otázku kde je teorettickou hrozbou neockovane dieťa

elevated
27. jún 2021

@myrra81 Ked v niecom nie som studovany odbornik, citam si studie a tvrde data. Ako aj stanoviska ludi, ktori sa tomu odborne venuju. Minimum by bolo poznat stanovisko ministerstva zdravotnictva krajiny, kde zijem. Vrelo odporucam tento pristup. A odpoved na otazku: '„Neočkované deti v kolektíve môžu byť prameňom pôvodcu nákazy pre vnímavé deti, ktoré nemôžu byť očkované pre kontraindikáciu alebo sú neimúnne pre neschopnosť organizmu vytvoriť si protilátky. V súčasnosti deti, ktoré rodičia odmietli dať očkovať, zneužívajú kolektívnu ochranu, ktorú tvoria očkované deti, čo je neetické,“ tvrdí nekompromisne prezidentka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti Zuzana Krištúfková.'

angel993
27. jún 2021

@elevated sestra po očkovaní dostala vážnu chorobu, nebudem tu písať podrobnosti, má to aj na papieri že je to z očkovania, takže ja odvtedy volím individuálny prístup ku každému dieťaťu a s tvrdeniami ako my tu dávaš som veľmi opatrná.

nikusiak9
27. jún 2021

@angel993 dnes kazdy neurolog zvadza vsetko na ockovanie ked nevie prist na pricinu. Moze byt spustacom skrytych veci ale tie by sa tak ci tak prejavili neskor

angel993
27. jún 2021

@nikusiak9 bolo to pred 12 rokmi a nepotvrdil to iba jeden neurológ

tatiana1329
27. jún 2021

Boze vy zeny ste strasne. Ked nechce ockovat tak ockovat nebude a hotovo. Ani sa jej nedivim, poznam bohuzial vo svojom okoli vela deti, ktore po ockovani mali velmi zle neziaruce, jedno dievcatko dokonca skoro prislo o zrak... ked niekto chce ockovat nikto ho nepresviedca o opaku ale ak sa niekto vyjadri ze sa ockovat nechce (ci uz seba alebo dieta) tak sa nanho strhne milion ludi s vycitkami. Ved vy mate deti ockovane tak coho sa bojite? Jedno dieta neockovane v skolke medzi 30timi ockovanymi a vy sa bojite? Fakt nechapem, ved vase dieta je ockovane tak kde je problem?
Autorka ja jednu poznam ale je od BA dost dalej. Ale skus tie skupiny s neockovanymi mozno ti skorej poradia a urcite ta nebudu odsudzovat. Ja ta chapem a podporujem.

ckatka
27. jún 2021

@elevated keď je tvoje dieťa zaočkované, čo ťa po ostatných? Prečo by mali ohroziť tvoje deti? Ohrozené sú len oni.
(Moje zaočkované sú, aj ja, len sa pýtam lebo nerozumiem.)

elevated
28. jún 2021

@ckatka Vysvetlim. Ani ockovanie nemusi chranit na 100%. Protilatky sa tvoria kazdemu inak. Moderny svet sa spolieha vyrazne na kolektivnu zaockovanost/ imunitu. Su objektivne dovody, kedy je lepsie neockovat vobec, ci to odlozit. Ale su za tym vacsinou vazne diagnozy a imunologovia z fachu maju x rokov studia a praxe aby vedeli zodpovedne povedat co je pre to ktore dieta lepsie. Taketo skryte neockovane deti tu kolekt. imunitu mozu riadne narusit a nemusia byt potom chranene najzranitelnejsie deti. Ze niekomu moze ockovanie poskodit - moze sa to stat. Ale je to velmi zriedkave. Pravdepodobnejsie statisticky je, ze dieta zrazi auto. Alebo, ze zomrie, lebo ho chyti pliaga, na ktoru mohlo byt ockovane. Preto mi pri zdravych detoch bez odporucania imunologa pride neockovat pre uzkosti rodicov krajne nezodpovedne a hlupe. Ja verim vede. A lekarom. Nebyt vedy a lekarov nie som nazive ja ani moj syn, ktory sa narodil s 800g.

rmm
28. jún 2021

@elevated Aj my sme mohli mať dieťa v truhličke, keby sme sa nezodpovedne, hlúpo a bez odporúčania lekára nerozhodli prestať očkovať. A to po zlých skúsenostiach a absolútnom nezáujme lekárky. Vďaka za slobodnú možnosť voľby.

elevated
28. jún 2021

@rmm Nepoznam Vasu situaciu, ale vzdy je moznost oslovit viac lekarov. Par clankov z netu a niekolko pribehov od kamaratok nenahradi 10r studia. A zo zakona to nie je uplne o slobodnej voli, ze ano.

tatiana1329
28. jún 2021

@elevated ze je zriedkave ked dieta ma neziaduce??? To si myslela jakoze vazne???? V mojom okoli su momentalne 5 deti do 5 rokov. Z toho AZ 4 maju neziaduce ucinky a pritom kazde dieta je iny rok, kazde dieta je od inych rodin (kamaratky moje). Takze tolko k tomu zriedkavemu

elevated
28. jún 2021

@tatiana1329 Odkial viete, ze potiaz nie je vrodena? Alebo sposobena niecim inym? Citate aj vedecke, odborne publikacie? Mate data? Fakty? Alebo sme pri domnienkach? Viete kolko deti zomieralo kedysi na dnes skoro uz nezname pliagy vdaka ockovaniu?

elevated
28. jún 2021

Btw. koncim s debatou, co som chcela som povedala. Rozhovor na urovni mojej sesternici brata stryko povedali/ zazili je v tak vaznej teme alarmujuca a uprimne, nie prave prinosna.

madeleine
28. jún 2021

@andrea760 MUDr. Janka Gáborová nam bola odporucena ako lekar s naoyajstnzm pochopenim pre deti a ludsky pristup. Mala toho velmi vela, do poradne sme chodili mzslim asi len 3/4 roka, prestahovali sme sa do zahranicia. Syn absolvoval prvu davku z prveho ockovania, mali sme silnu reakciu, poriadne nespal asi tyzden, bol malatny, non stop na mne visel. Lekarka usudila, ze to moze byt rekacia nepripraveneho organizmu a odporucila ockovanie odlozit do uplneho vyliecenia dietata. Syn mal vsak este vyse pol roka v kuse alebo sople alebo kasel, alebo horucku, prekonali sme zapaly stredneho ucha a tak sme sa k dalsiemu ockovaniu uz nedostali.

Dcerka sa narodila so silnym ekzemom, ktory uz dnes chvalabohu drzime na uzde a nova lekarka tu nam rovnako neodporucila ockovat.

angel993
28. jún 2021

@tatiana1329
@elevated
Každe očkovanie v sebe nesie riziko vedľajších účinkov. Pre rodičov detí, ktoré nemajú vedľajšie účinky je to zanedbateľné. Ale tí rodičia, ktorých dieťa má trvalé alebo dočasné následky z vedľajších účinkov to berú inak a sú opatrní. Ja nie som proti očkovaniu, syn má prvé 3 očkovania, ale MMR sme odložili lebo mu idú zúbky a skáče mu teplota. Doktorka chcela očkovať aj napriek teplote, ale nakoľko sme mali v rodine komplikácie po očkovaní, dám zaočkovať iba 100% zdravé dieťa.

elevated
28. jún 2021

@angel993 Vsak toto je to, co obhajujem. Zohladnovat zdravotny stav a konzultovat s lekarmi. Mna desia mamicky, ktore veria hoaxom a z principu odmietaju ockovanie ako diablov vynalez.