Deutsche Schule Bratislava

klaudi156
21. feb 2023

Dobry den, chcela by som sa opytat ci ma niektora mamicka skusenosti s touto skolkou/skolou? Konkretne ma zaujima pristup uciteliek, prechod z ich skolky do skoly a ako ste to zvladali. Dakujem!

ada12345
24. feb 2023

Ahoj, ucitelky su tam fajn. Prechod zo skolky do skoly je v pohode ak je dieta zrele na skolu a ma dostatocny level NJ.

k_v
10. apr 2023

@klaudi156 my tam mame 2 deti, uz na skole, predtým sme vychodili všetky triedy skolky. Zaujíma ta nieco konkrétne? Prechod zo škôlky do skoly je viacmenej plynuly, treba si dať žiadosť o prijatie ale skôr je to formalita. Na čo si potrpia je školská zrelosť, ak dieťa nie je zrelé, zostáva ešte jeden rok v predskole a príjmu ho potom o rok. Málokto tam nezíska takú úroveň nemčiny aby to stačilo do prvého ročníka. Ale treba vedieť ze učiteľky sú zväčša Slovenky, nie každá má super nemčinu. Ale skolka ako taká bola fajn. Síce my sme do nej chodili ešte v starej budove.

dianad1988
9. máj 2023

@k_v Ahoj, nadviažem na tvoju odpoveď. Tiež uvažujeme nad Deutsche Schule, ale na internete som našla viac-menej rozporuplné informácie o kvalite výučby, jednak o kvalite jazyka (že tam učia stážisti, ktorí sa striedajú) ale aj o úrovni gymnázia, že má úroveň tak učňovky s maturitou. Zaujímalo by ma z tvojej skúsenosti, do akej miery dieťa plynulo hovorí nemecky na prvom stupni, či je podľa teba úroveň nemčiny zodpovedá levelu „materinsky jazyk“, ako to uvádzajú na stránke a ako hodnotíš úroveň výučby mimo jazyka. A tak celkovo, či sa tam deťom páči 😊. Ďakujem.

k_v
10. máj 2023

@dianad1988 ahoj, nepises, ci chcete ist do skolky alebo do skoly. Ak ste tam nechodili do skolky, alebo do inej nemeckej škôlky, tak s tým byva trochu problém. Casto dieta sice prijmu aj bez znalosti jazyka do prvej triedy, ale skôr mame taku skusenost, ze ked dieťa prislo bez nemciny, aj odide. K úrovni gymnazia sa neviem objektívne vyjadrit. Mam vyhrady, ktoré vidím ja a rozhodli sme sa nan nepokracovat, ale myslím, ze to človek uvidi ak je uz tam a kazdemu vadi nieco ine. Faktom je ze triedy sa vyrazne zmenšujú vo vyšších ročníkoch, deti prestupuju, výhrady majú zrejme viacerí.

Úroveň "materinsky jazyk" je vystupny level, akoze ked dieta maturuje 😄, vtedy ziskaju uroven aj C2, ale to uz su casto 15-16 rokov na skole. Deti ktoré chodili napr 3-4 roky do skolky, potom 4 dalsie roky na prvý stupen, ani po tých 7-8 rokoch nevedia po nemecky tak ze ti padne sánka, ani gramaticky ani vyslovnostou, hovorim vseobecne, niekto je sikovnejsi a niekto slabsi. Na gymnáziu prichodom odbornych predmetov a viacerých nemeckych učiteľov sa úroveň nemčiny zvyšuje, deti su na tom lepšie s nemčinou. Treba vedieť ze síce sa bavime o nemeckej skole, väčšina sú Slováci, nemeckých expatov je tam minimum, ak vôbec, oni idu asi na anglické skoly 🙃 či kvôli úrovni, to neviem.

ada12345
10. máj 2023

@k_v Ahoj, mozem sa spytat ake mate vyhrady, pre ktore nedavate vase deti na gymnazium? A teda kam davate vase deti od 5. rocnika, na aku skolu? Aka je alternativa, ak chcu rodicia zachovat a zlepsovat level nemeckeho jazyka? Dakujem.

katarina_sm
1. júl 2024

@ada12345 dobry den, prosim, chodi Vase dieta do tejto skolky? ste spokojni? my o nej velmi uvazujeme pre nase dieta a bola by som rada za akekolvek blizsie info o pristupe, programe, uciteloch. vopred dakujem.

ada12345
1. júl 2024

@katarina_sm Napisem vam spravu

katarina_sm
1. júl 2024

@ada12345 dakujem!