Deutsche schule

1991michaela1991
11. nov 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať na skúsenosti s touto škôlkou, neskôr aj školou. Chodia tam aj deti, ktoré sa do nástupu do škôlky s nemeckým jazykom nestretli? Manžel vie po nemecky, ale so synom komunikujeme len po slovensky...

tanisha
11. nov 2024

@1991michaela1991 chodia aj také. V škôlke sa naučia. Kolegyňa tam ma dcéru a je spokojná. Ako nevýhoda je, že keď nevieš nemecký, tak sa s ňou potom neskor nevieš učiť do školy, lebo všetko majú v nemčine. Kolegyňa vie takú bežnú nemčinu ale odborné cca od 5 ročníka vraj už nedáva a nedokáže jej vysvetľovať učivo
Nevýhoda je, že posledné roky tam uci veľa Sloveniek a ta nemcina už nie je top. V minulosti mali viac zahraničných učiteľov

ada12345
13. nov 2024

Skola smeruje aktualne ku kvantite na ukor kvality. Vela rodicov deti co su v skolke je nespokojnych s progresom deti v NJ. Ucia ich v podstate prve 2 roky len Slovenky. A nie kazda z nich ma zrovna super nemcinu. Az v predskole je v triede aj jedna Nemka. Mnohe deti, ktore nemaju aspon jedneho rodica Nemca/Rakusana prichadzaju do 1. triedy so slabou nemcinou. Bohuzial momentalne nie je v BA moc alternativa, ked chce rodic nemcinu.