Detský psychiater na diagnostiku ADHD - Bratislava

katarina1333
27. jan 2022

Ahojte maminky, vedeli by ste mi prosim poradit dobreho detskeho psychiatra na diagnostiku ADHD. Psychologicke sedenia uz mame absolvovane. Odporucili nas na Kramare - ak mate nejaku dobru skusenost s konkretnym lekarom na Kramaroch, bola by som rada, ak sa podelite. Vopred dakujem.

kacena4
27. jan 2022

hoci kto na kramaroch ako kolektiv co ich poznam su suprovi

katarina1333
autor
27. jan 2022

@kacena4 Dakujem pekne za odpoved a povzbudenie 🙂

makova333
29. jan 2022

@katarina1333 mudr. Marcinčáková Husárová

2medvede
31. jan 2022

@makova333 ahoj, prosim mas aj osobnu skusenost? Zvazujem ist so synom ku nej, ale tie ceny u nich na klinike su velmi vysoke, tak zvazujem, ci to stoji zato

2medvede
31. jan 2022

@katarina1333 ahoj, mozem sa ta opytat, ak mas dieta s podozrenim na ADHD, Kam ste chodili/chodite na psychologicke sedenia v BA? My to riesime zatial cez cpppap a nikam sa to nehybe, Tak hladam nejakeho schopneho psychologa

makova333
1. feb 2022

@2medvede za mna to za to stoji. Bola uplne uzasna. A kolko stoji teraz ked robi na klinike?

laila22
1. feb 2022

@katarina1333 MUDr. Harsanyova Sc

katarina1333
autor
1. feb 2022

@laila22 Velmi pekne dakujem za tip!

katarina1333
autor
1. feb 2022

@2medvede My sme tiez boli iba v cpppap na uvodnom vysetreni. Najskor hodina pokec so mnou. Potom 2x stretnutie smojim synom - vysla z toho jedna sprava, kde bolo napisane v podstate to,co som ja povedala pani psychologicke. V podstate ziadne nove informacie. A teda mame ist za psychiatrom. Mrzi ma to, ale ani dobru psychologicku neviem odporucit :| Zatial nemam skusenost. Moja mama robila v skolke a k nim chodievala na besedy pani psychologicka Dorota Kopasova, vraj bola velmi dobra, teraz na nete som ju nenasla. Ale ma nejku knizku - Načúvaj dieťaťu - tu si chcem od nej aspon objednat. Prajem vela stastia pri hladani 🙂

katarina1333
autor
1. feb 2022

@makova333 dakujem!

2medvede
1. feb 2022

@makova333 dakujem za odpoved. Tu si mozes pozriet ceny, vstupne vysetrenie od 99 EUR u nich na klinike: https://klinikacalma.sk/programy/# Aj tie liecebne programy u nich su riadna palka, este aj na Bratislavu je to vela penazi.

2medvede
1. feb 2022

@katarina1333 vidim, ze podobne ako u nas, v CppPap je zazrak najst dobreho psychologa. Ja som sa este ani k tej sprave neodpracovala po polroku, syn je predskolak, dostala som akurat par velmi vsobecnych rad ako s nim pracovat, ktore si mozem precitat v kazdom clanku o adhd, nikam nas to neposunulo. Dakujem, tiez drzim palce pri hladani 🙂

makova333
2. feb 2022

@2medvede aha, my sme u nej boli este v jej ambulancii. Ale teda je uzasna.

margaretka
20. júl 2022

@kacena4 dobrý deň prosím vás ako také vyšetrenie u psychiatra prebieha? My sme tiež dostali odpricanie od psychológa so synom ma podozrenie na hyperaktivitu a adhd . Treba sa objednať na Kramáre alebo do súkromného sinalgis . Vraj je to len jedno vyšetrenie aby stanovil alebo vyvrátil diagnózu. Ako také vyšetrenie prebieha? Nie je mi jasné ako to lekár tak rýchlo stanoví a okrem iného nasadí aj nejakú liečbu ukludnovakmi? Sú to vážne veci okrem toho syn je hyperaktivny no myslím si že besny len tam kde si to môže dovoliť ...no adhd podla mňa reálne ďaleko z tých funkcií ktoré sa popisujú. No ak by mu lekár z fleku dal diagnózu adhd nesie sa to s ním už navždy

margaretka
20. júl 2022

@2medvede už predskolaka vedia diagnostikovat adhd? Tie spravy psychológovia dávajú až final na konci "sedení" nás syn mal tuším 5 konzultácii po cca 1,5 h ale do správy bolo uvedené ako keby tie hyperaktivitove činnosti robil stále a denne .... Mám pocit že ak dieťa nesedí ako prilepené a ruky na kolenach a mlčí a bez slova si robí čo rodič povie taka.kazdy adhd

kacena4
20. júl 2022

@margaretka psychiater sleduje dieta v ambulancii ako sa sprava zaroven sa rozprava s rodicom o prejavocha na to skalu diagnosticku podla ktorej hodnoti spravanie a prejavy. nie je pravda ze každému daju adhd ak nie su prejavy nie je co dat, popr ak sa dieta sprava neadekvatne vedia to vyhodnotit ako poruchu spravania (sposobenu zlou vychovou) a ano aj v predskolskom veku. dieta pri vstupe do skoly musi zvladaturcite pravidla a podla nich sa spravat adhd dieta ma problem s didrziavanim, vobec nic to nema spolocne so sedenim na zadku ako prilepeny...

margaretka
21. júl 2022

@kacena4 napríklad sa ťažko hľadá problém ak doma , v súkromí dieťa zvláda pravidlá a v škole stále problémy so správaním ...

margaretka
21. júl 2022

Aké sú prejavy adhd pre 6rocne deti ? Často mám pocit že rodičia musia 5x povedať deťom aby niečo urobilo niekam išlo ... Až kým nekricia sa nepohnú. Respektivanie pravidiel zlyháva - to je teda zla výchova? Ja sa často strácam čo je dobrá a zlá výchova ....

margaretka
21. júl 2022

@2medvede kam ste zacali chodit k psychiatrovi? tiez potrebujeme, no terminy plne neskutocne ....

margaretka
5. jún 2023

@katarina1333 ak psychiatri na kramaroch vyšetria tak že prečítajú správu od psychológa a rozhodnú o diagnóze ...žiadne vyšetrenie a rozhovor s dieťaťom rovno medzi dverami čo vlastne očakávam buď chcem lieky alebo nemám tu čo robiť

lulu3584
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maja16
6. okt 2023

@margaretka to tam tak funguje? Lebo nás tam tiež odporučili

margaretka
6. okt 2023

@maja16 áno smutná som bola a už sme tam viac na kontrolu nešli , naučili sme sa fungovať bez týchto odborníkov

maja16
27. okt 2023

@margaretka toto je teda pomoc pre deti...

lulu3584
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
9. feb 2024

@lulu3584 ahoj. Boli ste spokojní?