Detské gastro v Bratislave

freeja
1. jún 2021

Prosim vas, nejake odporucanie na detskeho gastroenterológa v Bratislave? Kludne aj sukromnik.
Na Kramare (mudr.Cierna, Szekyova) sa neviem tri dni dovolat, na Antolskej (mudr.Kremenova) mi ponukli termin na november 😏
Potrebujeme 2r dietatu zdiagnostikovat celiakiu. Dakujem

pleja
1. jún 2021

Deťom sa gastroskopia robí pod anestézou. Podľa mojich informácií to robia iba na Kramároch, my sme to absolvovali tam.

tamarka9
23. jún 2021

@freeja dobry deň,môžem sa opýtať,kde ste nakoniec boli? Máme podobne problémy,na kramaroch nám dali termín na október a to tam už je dcéra vedená,keďže má intoleranciu laktózy. Hrôza

freeja
autor
23. jún 2021

@tamarka9 dobry den, paradoxne po obvolani xy aj sukromnych klinik sme skoncili na kramaroch 🤦 dcere prvotne zle vysledky vyskocili u pediatricky. Ked mi konecne na gastre na kramaroch zdvihli telefon, objednali nas na kontrolne krvne testy o tyzden, s doktorkou sme ale v ambulancii do styku neprisli. Prave dnes po dvoch tyzdnoch nam opat telefonicky potvrdila celiakiu, dcera ma totiz tak vysoke hodnoty, ze gastro biopsiu jej robit nemusia.

pleja
23. jún 2021

@freeja my sme museli mať biopsiu aby sme mali nárok na potraviny na predpis, na preukaz ztp, sociálne dávky a predĺženú materskú. Popri nej som robila na polovičný úväzok.

pleja
23. jún 2021

@freeja teda nám odmietli aj lekári uznať celiakiu bez bipsie a teda všetko to vyššie spomínané na to nadvazovalo. Aj keď k uznaní predĺženej materskej to vyžadovali.. Ale to bolo pred 5timi rokmi, možno sa to zmenilo.