Detská urológia - Kramáre

katuskatt
21. mar 2022

Dobrý deň. Neviete niektorá aká je situácia na detskej urológii na Kramároch?? So synom tam máme nastúpiť budúci týždeň na plánovanú operáciu.

sasatko
23. mar 2022

@katuskatt co konkrétne mate na mysli? My sme boli tam boli hospit. A oper. od 8.-11.3.22 🙂

katuskatt
autor
24. mar 2022

@sasatko ako to tam prebieha, aké sú tam izby..... Malému idú operovat migrujuce vajíčko

sasatko
27. mar 2022

@katuskatt no my osobne sme boli prijatý na oddelenie deň pred operáciou, okolo obeda. Vrchná sestra nám ukázala co kde je.. Tak nam pridelila izbu.
Izby sú rôzne. Napr. pre 2 mamky+2 deti alebo 3+3 tuším. Také som videla ja.
Keď máte malé dieťa pridelia mu postieľku, väčšiemu posteľ. Vy mate vedľa kreslo, stoličku pri väčšom dieťati. A teda spi mamička bud na prístelke ktorú sú na izbu pritiahne alebo v izbe matiek.
Boli sme aj na izbe pre 2+2(a tam už mala mamička posteľ, ale to sú izby len pre menšie deti pretože na tejto izbe sú pre dieťa možné len postieľky)
Deň operácie.. Išli sme ako druhý v poradí. Samozrejme dieťa nesmie jest ani piť pred narkozou. sestričky vás presne informujú kedy asi idete na zákrok, kedy môže dieťa naposledy jest, piť. My sme mali veľký zákrok, dole na operacke. Lebo druhá operacka je hore na oddelení.
Ak chcete ísť s dieťaťom (dole) musíte si kúpiť vopred v lekárni jednorazove oblecko.
Potom dali malému (20mes) sirup, taky oblbovak. Tam som bola ešte s nim asi pol hodinu. Potom už prišla sestra ho vziať na operacku kde som už nemohla ísť. No a potom som už išla na izbu čakať. Tak ma zavolala sestra že už ide po synčeka tak som išla s nou. Preberajú po narkóze aby skontrolovali ci reaguje dieťatko ale zväčša detičky ešte potom spia. To je najlepšie. Tak už na izbe som čakala pri malom na prednostu aby mi prišiel povedať co a ako operácia.
No teda ak sa chcete ešte niečo iné opýtať tak pokojne píšte. 🙂

katuskatt
autor
28. mar 2022

@sasatko nám budú prišivat migrujúce vajíčko. A teda vôbec neviem čo čakať. Malý mal v novembri 3 roky. Je niečo, čo si tam mám zobrať a není to napísané v papieroch?? Ako je to so stravou?

sasatko
28. mar 2022

@katuskatt tak to budete mat postieľku ešte predpokladám.. nám robili akokeby 2 úkony.. fixovali 1 semenník (ktorý bol v miesku, nebol migrujuci tak to asi nie je to isté ako budú robiť vám) . A synček mal nádor na tom semenníku, robili mu biopsiu a kedze bol chvalabohu nezhubny tak odstránili len tu časť semenníka.

Posteľné prádlo, ak chcete, ja som mala ale nepoužila nakoniec. Toaletný papier do istoty určite áno. Tablet bola veľká zachrana, ak pozerá rozpravocky. Po operácii musí ležať v ten deň (aspoň my sme museli) takže pomohlo. Inak na konci chodby je škola, škôlka a jedáleň. Sú tam hračky. V utorky chodia klauni.
Deti majú stravu automaticky,mamky len ak si objednajú. Mne nosil manžel jedlo. V tej jedálni kvázi je stále uvarený čajík pre deti. Je tam aj samostatna kuchynka kde si viete ohriat jedlo, uvariť kávu a pod.
Myslím ze nič také špeciálne nám tam nechýbalo.

katuskatt
autor
28. mar 2022

@sasatko super. Veľmi pekne ďakujem. Chcela som brať aj tablet ale kamoška mi hovorila, že jej ho tam ukradli lebo si tam chodí každý ako chce a izby sú dokorán otvorené,vraj ani peniaze si so sebou nemám brať..... Takže som z toho bola trochu v šoku. Tablet by mi tam pomohol malého udržať v kľude a peniaze keby som chcela ísť náhodou do bufetu alebo tak. Malého vám priniesli už zobudeneho??

sasatko
28. mar 2022

@katuskatt fuha. Tak viete, sú ľudia a ľudia.. Sestricky vraveli ze im kradnu aj to 100 ročne posteľné prádlo tak asi ozaj záleží od ludi. 🙈
To ja som nemala pol problému. Všetko sme nechávali na izbe na posteli a nič.
No anestéziológ kontroluje funkcie nejak tak že deti preberajú ale len niektoré ozaj preberú.. Zväčša, aj náš, len otvoril ocka pohol mrkol a spal ďalej. Im to stačí ale sestričky hovorili ze najmä staršie deti sa občas aj preberú ale to je potom dosť na prd.. Že sú.. Samozrejme pochopiteľne.. uplakane, umrncane, nervózne.. A vtedy je to najhoršie. Takže ideálne ak spinkaju a toto také najhoršie otapenie po narkóze prespia.

katuskatt
autor
29. mar 2022

@sasatko chcela som sa ešte opýtať, kamoška mi spomínala, že tam není kam si dať veci,vraj oblečenie v ktorom prišli aj topánky musela mať v kufri. Je to tak? Aby som vedela aký veľký kufor si mám zobrať

sasatko
30. mar 2022

@katuskatt no keď som bola na izbe matiek tak som mala veci v kufri. A bol tam stôl kde som si "zložila" nejaké veci, topánky pod stol. Ale vyslovene úložný priestor sme tam extra nemali. Ale už na izbe (2+2) sme mali skrinku policu, pekne som sa mala kam vybalit. Najmä teda tie veci co treba k ruke. To bolo bez problémov.

sasatko
30. mar 2022

@katuskatt no a iné izby neviem ako to majú..