Pani logopedička nám navrhla tento stacionár pre dcérku (3r.) z dôvodu, že sa nezaradila do bežnej MŠ (len preto, že veľa plakala, je na mňa silne naviazaná), riešime aj logopédiu, rozpráva veľa, ale nie je jej dobre rozumieť, pokroky robí. Inak jej nič nie je a čítala som, že stacionár je hlavne pre deti s ťažšími problémami, tak som na pochybách, či ju tam dať (v CPPP sa im to nepozdávalo. Máte niekto s týmto stacionárom skúsenosti? Aký je prístup pracovníčok k deťom? Aký je režim? Vopred vďaka za každú skúsenosť s týmto stacionárom.
stacionár....o tom môžeme len snívať v poniektorých mestách...pre nás priam luxus.
Autorka, skús ešte nech sa k tomu vyjadrí aj iný odborník...
Ahoj, ak myslíš ten na Donnerovej, moja dcérka tam chodila lebo sa nedokázala v klasickej MŠ adaptovať a doma som s ňou už ostať nemohla. Veľmi jej tam pomohli. Fungovalo to ako klasická škôlka, ráno sme prišli, detičiek tam bolo cca 10, mali individuálnejší prístup, celodennú stravu, poobedný spánok. Akurát mi nevyhovovalo to, že končili už o 15-tej a musela som si kvôli tomu vybaviť skrátený úväzok. Chodila tam 4 mesiace a následne sa vrátila do škôlky, kde už potom nemala žiadne problémy. Dosť s nimi tvorili, stále nosila nejaké svoje výtvory, učili sa pesničky básničky čiže oproti klasickej škôlke nič nezameškala. Akurát sa priprav na to, že budova je trochu zastaraná, predsa len ako zdravotnícke zariadenie nemajú toľko financií na prerábky. Ale majú tam všetko čo je treba.
@deti95060810 presne ,aj mne to napadlo
Ako luxus, buď rada za to autorka.
Využi tú pomoc pre dcérku.
Čo by sme dali zato dali v menších mestach, napr. v Prievidzi 🙏😉
U nas tie stacionare su naozaj skor pre zdravotne znevyhodnene deticky, mozno niekde inde to inak funguje - neviem. Ale ak ma naozaj problem len s naviazanostou na teba a s rozpravanim tak to je uplne bezne a v dobrej sukromnej skolocke kde je menej deticiek si s tym urcite poradia. Staci len osobnejsi pristup, viac trpezlivosti a lasky od p. uciteliek.