Darujem materské mlieko

bugu
24. nov 2020

Mam vela mlieka a mraznicku uz plnu, bol by zaujem o mlieko? Stravujem sa normalne, obmedzujem len potraviny, ktore zduvaju kvoli kolikam, nepijem, nefajcim. Inak budem musiet vyliat. Bratislava - Petrzalka

andreatytler
24. nov 2020

@bugu Prepac... trochu od veci ale ta posledna veta mi pripomenula vtip kedy muz prinesie do prace zakusky a vsetci si naramne pochutnavaju a pochvaluju a on s ulavou zahlasi ze je rad ze im chutia... ze povie zene ze sa oplatilo vyuzit to nadbytocne materske mlieko.

bugu
autor
24. nov 2020

@andreatytler v pohode, aj my sme doma vtipkovali, ze budeme z toho robit krupicovu kasu

stela1996
24. nov 2020

@bugu Skuste oslovit mliecnu banku na materske mlieko..
.. Neviem ale ja by som v zivote pre svoje dieta neprijala mlieko od cudzej zeny... nato je UM

saxana000
24. nov 2020

Neviem kolko ma tvoje babo ale ja som mloeko mrazila normalne par mesiacov a postupne som ho pominala do prvych kasiciek a prikrmov

bugu
autor
24. nov 2020

@saxana000 ma mesiac a uz mam plne 2 sufliky v mrazaku sackami s mliekom, cize by som sa toho chcela zbavit, preto som skusila ponuknut

ivkazba
24. nov 2020

@bugu posielam kontakt na bratislavskú banku materského mlieka, ak máš za mesiac 2 plné šuflíky, radi si pre to budú chodiť, zaplatia ti a mlieko sa v nemocnici dostane k chorým bábätkám. Len ti zoberú krv na hiv, hepatitídu, dajú ti sáčky a usmernia ohľadom skladovania. Inak ako Stela píše, máloktorá mama si zoberie pre svoje bábo mlieko od cudzej ženy.

http://provita.sk/banka-zenskeho-materskeho-mli...

anjelicek26
24. nov 2020

Ako pise kocka vyssie, presne ten postup treba zvolit, spravit testy a mlieko darovavat (alebo aj predat, ako chces ty), pomoze to predcasniatkam, ktore to potrebuju najnutnejsie.

oslo1
24. nov 2020

Neviem ako na Slovensku, ale ja som v Londyne tiez bola darcom materskeho mlieka. U nas to bolo zadarmo, ale dali mi sterilne flase a prisli si pre to.
O materske mlieko je velky zaujem, budu velmi radi. Dava sa prednostne predcasniarkam.

0silvia0
24. nov 2020

@bugu jasne urob to takto oficialne, cudzej zene by som ani nedavala bez testov, nikdy nevies co sa moze vyvrbit aky problem. Ja som davala mlieko ked som bola v porodnici, mala som vsetky testy urobene, si ma tam vtedy chceli nechat😁

saxana000
24. nov 2020

Ono sa ta nadprodukcia po par tyzdnoch urcite upravi.nevies co moze prist.ked mala.dcerka 6 tyzdnov dostala som obrovsky zapal prsnika pod narkozou resekcia dva dni som jej davala.iba mrazene a za tie zasoby som bola rada lebo prsia bolo treba nikolko krat podsavat do prazdna a mlieko vyliat aby sa vsetka narkoza vyplachla.tiez som to mala tak ze prve dva mesiace masaker odsala som asi viac nez zjedla mala ale postupne som odsavala menej len do ulavenia od toho tlaku a cim bolo babo starsie tym viac toho spapalo teda som potom uz neodsavala a vydrzali mi zasoby.. Bez oficialnych testov je mala pravdepodobnost ze to niekto kupi..jedine ozaj sa popytat v najblizsej nemocnici.

bluka2
24. nov 2020

@stela1996 tak ja by som radšej mm od cudzej ženy dala ako UM...
Samozrejme mimo zóny, kde je 10%+ viac HIV pozitívnych
Keby som nemala vlastne, hned by som brala

11iva11
24. nov 2020

@bugu Na tvojom mieste by som si nechala zásoby a kúpila väčší/ďalší mrazák. Ja že tvoje dieťa má už dva roky a už nechce MM ani vidieť, ale veď máš ešte len mesačné. Ešte niekoľko mesiacov bude piť tvoje mlieko. A nikdy nevieš, či náhle o mlieko neprídeš.
V žiadnom prípade by som to mlieko nikomu nedávala.

stela1996
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stela1996
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
coochy
24. nov 2020

a nechces si prestat odsavat nech sa ti upravi tvorba na potreby tvojho babatka? 🙂 nebudes musiet nic mrazit

pele
25. nov 2020

Ja som tiez darovala mimo SR, to co som mala zamrazene, aj by som darovala dalej, ale mala som tolko, ze som si musela postupne prestat odsavat, syn sa nedostaval k zadnemu mlieku vobec. Ak mas len trosku navyse, ze tvoje babo sa dostane, tak kludne aj dlhodobo daruj/predaj, skus tu mliecnu banku. Je to slachetne, kvoli synovi som niekolko tyzdnov chodila na neonatologiu a co by tie mamicky dali za materske mliecko pre svoje predcasniatka. Niektorych zdravie od toho zaviselo. Mne tie zasoby nebolo treba ani v buducnosti, stale som mala dost mlieka. Takze by som neskladovala zbytocne.