Cvičenie po pôrode

arwen321
2. júl 2023

Ahojte,
Som 6m po porode a este mam brusko ako v 6 mesiaci tehotenstva. Najprv to islo samo dole po centimetrikoch, ale teraz uz nejake dva mesiace aj viac sa to vobec nehybe a stale mam tak 13-15cm v pase navyse, co mi ide na nervy, lebo tehotenske gate su mi uz velke, ale moje stare este male. Vzdy som bola chuda a nikdy som necvicila, vo fitku ma nikdy nikto nevidel, takze to ani velmi neviem a nechcem si nejako ublizit nespravnym cvicenim Viete mi poradit nejake cvicenie v BA pre zeny po porode? Alebo teda co s tym bruchom? A este otazka: hneda ciara. Kedy zmizne? Myslite, ze na to pomaha ten bi oil, kedze tam uvadzaju, ze je aj na pigmentove skvrny ( neviem, ci je to uplne to iste)? Dakujem.

alissa1222
2. júl 2023

Ahoj vyskúšaj popôrodný pas a linea môže alebo nemusí zmiznúť

mamamasama
2. júl 2023

Nebude to diastaza? Som po 3 detoch a brusko sa mi vzdy vratilo do povodneho stavu po 2 mesiacoch. Riesila by som fyzio. A nie, genetikou to nie je.

kiki68
2. júl 2023

@arwen321 opytaj sa v nejakom centre pre fyzioterapiu na toto, podla mna ide o diastazu. S tym sama len tak nepohnes. A linea mne zmizla po roku a pol

liena12
2. júl 2023

@arwen321 ahoj, kde v BA sa cvičí ti neviem poradiť. Ale mam vlastnú skúsenosť, mam 7mesacne babo a mne čo veľmi veľmi pomohlo na brucho, bolo začať cvičiť cviky na diastazu (nasla som si videa na youtube, je ich tam milión) a možno ešte dôležitejšia je strava. Pridala som bielkoviny, zeleninu a ubrala sacharidy. Za cca 5 tyzdnov som dala dolu z pasu 5cm a zo spodného brucha 3cm-rozdiel vizuálny fakt veľký.

barborachors
2. júl 2023

Mozes mat ak diastazu ak mas stale spodné brucho, ale viac ako cvicenie, pomôže spravna strava a režim celkovo. Cvicenie moc nepomôže.