Ahojte baby.
Poraďte mi kde v BA sa dá zadarmo vyšetriť Covid19,
Viem každému to už leze krkom táto téma ale drahý pracuje v obchodnom reťaze a chcel by dat vyšetriť.
Vysetria ho aj bez príznakov? Nikde sme neboli len predsa sa tiež bojíme a hlavne on kvôli práci.
Ďakujem😘
@suikatka1 bez príznakov len za peniaze... s príznakmi zavolá lekárke a nahlási ho, alebo sa nahlási sám cez web.
Zadarmo urcite nie len tak kvoli strachu...poistovna preplati v pripade, ak by bol pred operaciou, mal zavazne teploty a kasel, alebo by bol v karantene kvoli pozitivnemu kontaktu
To ti oni zadaju kam prist, svagrina bola
Ďakujem🙂takže bez príznakov teda zaplatiť a to je nejakých 70 eur však?
Ešte sa chcem spýtať, prečo ľudom, ktorí su negat. vychádzajú pozit. testy? Môže človek žiadať o krvný test?
@tslobik skús vysvetlit... a z krvi nie veľmi nie je to nepresnejšia a funguje korektne tuším len v krátkom časovom obdobi...
@tslobik krvný test sa robí len na protilátky....PCR test je zo sterov to znamená že sa zo sliznice z hrdla a nosa zoberie vzorka ktorá sa testuje či tam vírus je alebo nie......inkubačná doba sú 2-14dní ....ty môžeš byť už infikovaná a mať vírus na sliznici ale na teste to ukáže až tretí deň, nakoľko prvé 2dni je vírus len na sliznici a imunita s ním bojuje až tretí deň je tak rozmnožený že ho zachytí vzorka zo steru......preto prvé 2dni môžeš byť pozitívny a test ti ukáže negatívny výsledok......ty sa pýtaš aj naopak- ako je možné že niekomu kto je negatívny ukáže pozitívny výsledok - toto robia len rýchlotesty tie sú veľmi nepresné a preto sa na klasické testovanie používajú PCR testy.....
@miskooo1987 Proste pred operáciou test. s pozit. výsledkom a ďalší test na vlastné náklady a inde s negat. výsledkom.
@evkamotka ha-ha-ha....prepáč ale keby mali vyšetrovať každého kto zavolá že kašle a bolí ho hrdlo tak denne by sa nestíhalo testovať....bez horúčky, problémov s dýchaním ho nikto neotestuje len s tým že ho bolí hrdlo a kašle....samozrejme ak by si vymyslel že má príznaky ako problémy s dýchaním alebo strata chuti - tak po negatívnom testovaní by skončil buď v nemocnici alebo by musel behať po vyšetreniach z čoho to má😉
@tslobik stane sa 1-2 percenta z pozitívnych sú falošné pozitívny... horšie je to naopak, tam je trosku viac falošné negatívnych...
To zas nechceme, chvála Bohu nemá žiadne príznaky a nechceme maľovať čerta na stenu.
Len som chcela vedieť a ďakujem tým pádom keby chceme tak len ako samoplatca.
@tslobik a v oboch prípadoch išlo o PCR testy? lebo niekde v nemocnici testujú pred operáciou rýchlotestami - lebo tam majú hneď výsledok - a tie sú nepresné...ak výde pozitívny rýchlotest musí sa ešte overiť PCR testom....alebo zlyhal ľudský faktor....tým že tie PCR testy sa berú zo sliznice, stačí že prvý raz zobrali ster z nosa dobre a drhý raz nedali tú tyčinku uplne ku koreňu nosa - vtedy výde negatívny výsledok.....preto sa aj veľa ľudí sťažuje že to bolí lebo to strčia hlboko, ale keď sa to nedá až ku koreňu tak výsledok môže výsť negatívny hoci človek je pozitívny.....tie vírusy sa držia pri koreni nosa, nie vpredu.....
@eliska13 no ano ono sa to musí zobrať až pri koreni nosa aby bol reálny výsledok a to sa nedá odhadnúť že ako ďaleko majú s tou špachtlou zájsť lebo nemáme všetci rovnaké rozmery nosa.....ďaľšia vec robí sa to rýchlo, takže sa to tam jednoducho vrazí aby zobrali vzorku ďaľšiemu.....teoreticky sa to dá robiť aj pomali ale mylsím že samo to vyšetrenie je tam nepríjemné že pomali by to bolo ešte horšie lebo by to zase dlhšie trvalo...je to ako s vŕtaním......síce viem že bez injekcie ma to bolí ale chcem aby to zubár urobil rýchlo aby to čo najkratšie bolelo
@tslobik ono problém je v to že keď neikomu výde pozitívny test , nikto nevie kedy sa dotyčný nakazil....musel byť nakazený už mnimiálne 3dni(lebo až na tretí deň ukáže test pozitivitu) ale zároveň je inkubačná doba 2-14dní....u niekoho viac u iného menej,,,,,čiže prvý test moli robiť keď dotyčný bol pozitívny už 8-10deň a tým pádom ďaľší test mu robili už keď si imunita s vírusom poradila......tam je ten problém že inkubačná doba je 2-14dní......niekoho imunita si s tým vírusom poradí za 10dní, niekomu to môže trvať aj 2mesiace......v Čechách už dávajú karanténu nie 14dní ale 10dní....
Každý budeme pozitívni skôr či neskôr. Nechápem že to niekto rieši
@suikatka1 tu to mate lacnejsie aj
https://lab.online/produkt/koronavirus-sars-cov...
Moj otec je kamionista. Od poisťovne dostal možnosť že sa môže dať vyšetriť na tie protilatky. Výsledky mu prišlo v stredu s tým že ma hranocne hodnoty. Mama ho objednala na výter do nemocnice na zajtra. Tak sme zvedavý ako dopadne keďže sa stretávame a ja mám 2 deti a s toho je najmladšia chorá. Dosť sa toho bojíme. Ale jemu nič nieje ani sa nijak necíti.
Ja len pikošku.,ešte v apríli nás komplet.90 klientov aj 40 kusov personálu DSS testovali s rýchlotestami, kopa negat., zopár že prekonali ochorenie! a u jednej babinky 94 ročnej,ležiacej tri rychlotesty ukázali,že má práve prebiehajúce ochorenie Covid!!! Čo bol blud,lebo babinka by už voňala fialky od spodu (to teraz si žije) a vedeli sme,že má nejakú alergiu práve,čiže nevieme na čo všetko sú tie testy citlivé...ale ta karantény,to bolo o drzku...zavretí 3 mesiace!!
@suikatka1 bez príznakov len za peniaze... s príznakmi zavolá lekárke a nahlási ho, alebo sa nahlási sám cez web.